Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Muğla için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu Yurtta hava durumu Hafta sonu hava nasıl olacak?

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün batı kıyılarında başlayan yağışların, hafta sonunda yurdun büyük bir bölümünde görüleceğinin tahmin edildiğini, pazartesi günü ise yurdun batı kesimlerinin Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine gireceği bildirildi.

        Cumartesi günü; Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Yağışların; Marmara'nın doğusu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Batı Karadeniz'in batısı ile Burdur'un doğu, Isparta'nın güney ilçelerinde kuvvetli (20-50 mm), Muğla'nın kıyı ilçeleri, Antalya'nın doğusu (Manavgat, Serik, Aksu ve İbradi ilçelerinde) çok kuvvetli (51-75 mm) olmak üzere, yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Van'ın güney kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerin kar şeklinde olacağı bekleniyor.

        Pazar günü; Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Erzurum ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzurum, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Van'ın güney kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.

        YILBAŞINDA HAVA NASIL OLACAK?

        Türkiye, uzun bir aradan sonra yeni yılı karla karşılayacak. Yılın son günü kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, son yıllarda Doğu illeri dışında Türkiye'nin yeni yıla karla giremediğini ancak bu yıl Ankara, İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli gibi illerde kar yağacağı tahmininde bulundu.

        MUĞLA'DA KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz bölgesinde hava sıcaklığı 1 ila 3 derece azalacak. Sabah saatlerinden itibaren Muğla il geneli, akşam saatlerinden itibaren ise tüm bölge sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar iç kesimlerde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Muğla'da gece yarısından sonra sahil şeridinde kuvvetli yağış bekleniyor.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 10

        İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Avrupa yakası ile akşam saatlerinden itibaren il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 15

        İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; gece saatlerinde sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 15

        Adana: Az bulutlu ve açık 18

        Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 16

        Samsun: Az bulutlu ve açık 17

        Trabzon: Az bulutlu ve açık 16

        Erzurum: Az bulutlu ve açık, bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer puslu ve sisli 4

        Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer puslu ve sisli 9

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ