Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteorolojiden kar uyarısı, İstanbul'da kar yağışı şiddetini artırdı, İstanbul'da kar yağışı, kar yağışı

        İstanbul'da yağışlı ve soğuk hava, dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, etkisini artıran yağış ve fırtınaya karşı vatandaşları uyardı. Yer yer fırtınaya dönüşen olumsuz hava koşulları kentin ana arterlerinde trafiği adeta kilitledi. Yurt genelinde pek çok ilin birbiriyle bağlantısını sağlayan yollarda da kar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kar yağışının, 1 Ocak Perşembe günü yağmura dönüşmesinin beklendiğini bildirdi. Yağış süresince rüzgarın da yer yer fırtına şeklinde olacağı (75 km/s) tahmin ediliyor.

        BEYAZ ÇİLE!

        Dün Balıkesir, Manisa arasında bir TIR kaza yapınca İzmir-İstanbul karayolu çift taraflı trafiğe kapandı. Yolda ulaşım gece saat 23.00 sularında yeniden sağlandı. Ancak gece yarısı yol yeniden ulaşıma kapandı. Bölgede bekleyenler kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Bursa-Ankara ve Afyonkarahisar-Kütahya-Uşak karayolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

        İL İL HAVA DURUMUNU HABERTURK.COM'DAN ÖĞRENİN

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, 1605 personel, 820 araçla ana arter ve meydanlarda tuzlama yaptı. Çalışmalar kapsamında sabah saatlerinden itibaren buzlanmaya karşı 1324 ton tuz kullanıldı.

        Uzmanlar olumsuz hava koşulları sebebiyle vatandaşların sorun yaşamamaları için araçlarına kış lastiklerini taktırmaları konusunda uyardı.

        THY'DEN SEFER İPTALLERİ

        Türk Hava Yolları (THY) olumsuz hava koşulları nedeniyle, bugün yapılması planlanan bazı iç ve dış seferlerini iptal etti.

        Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları resmi twitter adresinden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı'ndan saat 07.00 Ankara, saat 15.45 Adana, saat 16.00 Ankara, saat 17.30 Ankara ile saat 08.15 Cenevre, saat 10.10 Zagreb'e yapılması planlanan karşılıklı seferlerin iptal edildiği duyuruldu.

        SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI ÖNEMLİ UYARI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu gece yurdun güneybatı kesminde kuvvetli rüzgar ve yağış beklendiğini belirterek vatandaşları özellikle soba zehirlenmelerine karşı uyardı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurdun güneybatı kesimlerinde kuvvetli rüzgar uyarısı yapılırken, vatandaşlar soba zehirlenmelerine karşı uyarıldı.

        Açıklamada, "Bugün Isparta, Burdur, Muğla, Antalya, Denizli, Konya ve Karaman çevrelerinde kuvvetli ve yer kısa süreli fırtına şeklinde güneyli rüzgarlar (50-70 km/saat) beklendiğinden başta soba zehirlenmeleri olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

        KARAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

        Karayolları Genel Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle bazı yolların ulaşıma kapandığını bildirdi.

        Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Balıkesir-Akhisar, Bilecik-Bozüyük, Eskişehir-Kütahya (22. Ilıça mevki), Afyonkarahisar-Kütahya (Pusa mevki), Çerkez-Karabük-Samsun yolu (Kemikli rampası) kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı.Dursunbey’de 19, Savaştepe’de 7, Sındırgı’da 12, Bigadiç’te 24, Gönen ve Balya’da ise 1’er mahallenin yolları kapandı.

        ONLARI UNUTMAYALIM

        Eyüp Belediyesi, sokak hayvanları için dün harekete geçti ve merkez semtler dışında Kemerburgaz,Göktürk ve Ağaçlı’da birçok noktaya yem bıraktı.

        GÜNEYBATI İLLERİNDE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun güneybatı kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Açıklamada, "bugün Aydın ile Denizle ve Isparta'nın güney ilçelerinde kuvvetli (20-50mm), Antalya'nın doğusu ile Muğla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 mm) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ