Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kar teyakkuzu, İstanbul'da Kar Yağışı, İstanbul'da Kar Önlemleri

        HT GAZETE

        Alınan meteorolojik bilgiler doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi yoğun kar yağışına karşı tüm ekipleriyle özellikle ana arterlerde ve çevre yollarında önlemler aldı. İBB ekipleri, gizli buzlanmadan dolayı sürücülerin özellikle viyadük ve köprülerde daha dikkatli olması gerektiğini bildirdi. İBB’nin “KÖY TİM”leri ise köylerde kar kürüme çalışması yapacak. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler köy yollarının açık tutulmasında kullanılacak. Uzmanlar, sürücülerin güvenli ulaşım için kış lastiği kullanmasını öneriyor.

        5 BİNE YAKIN PERSONEL HAZIR

        Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri 2014-2015 kış sezonu için aralarında “Kar Kaplanı”nın da olduğu 1028 araç ve iş makinesi, 4 bin 815 personel ile karlı hava koşullarıyla mücadele ediyor. AKOM koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara İtfaiye, 45 adet (Hızır güç) afet müdahale ve kurtarma aracı ve 1.058 personeli ile katılacak. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, Yenikapı, Eminönü, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Göztepe, Kartal meydanlarında; 223 personel ve 38 araç ile kış mücadele çalışmaları yapacak. Atık Yönetimi Müdürlüğü; 613 durak, 207 üst ve alt geçit, 7 çöp aktarma istasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 616 personel ve 71 araç ile görev yapacak.

        ZABITADAN 24 SAAT HİZMET

        İBB Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de olumsuz hava şartlarında 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Zabıta ekipleri, soğuk hava şartlarında sokaklarda kalan vatandaşları da toplayarak misafir edilecek spor salonlarına götürüyor. Zeytinburnu Spor Salonu’nda da 470 vatandaş misafir ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ