Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Meteoroloji'den İzmir için kritik uyarı, İzmir son 50 yılın en soğuk kışını yaşayacak

        Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Murat Şahin, İzmir'in de son yıllarda görülmüş en soğuk hava kütlelerinden birinin etkisi altına girdiğini, hava sıcaklığının kentte son olarak 18 Ocak 1964 yılında kaydedilen eksi 4-8 derecelerine düşeceğini açıkladı.

        İL İL HAVA DURUMUNU HABERTURK.COM'DAN ÖĞRENİN

        Şahin, yaptığı açıklamada, İzmir'de en son 2012 yılının Şubat ayında kar yağışı görüldüğünü, kent merkezinde kar kalınlığının 2 santime ulaştığını hatırlattı.

        Kent merkezinde son yıllarda hafif aralıklı kar yağışının olduğunu, bugün de kar İzmir'de kar yağışının bulunduğunu ifade eden Murat Şahin, şöyle konuştu:

        "Merkezde hafif aralıklı kar yağışı var. Yüksek merkezlerde örtü oluşturabilir. İzmir'in doğusunda Kemalpaşa, Ödemiş, Bayındır gibi yerlerde. Bu gece ya da yarın etkisini kaybedecek. Ancak bu geceden itibaren kar yağışının bitmesiyle gece ve sabah donlanma yaşanacak. Kıyı kesimlerde orta, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanacak. Merkezde hava sıcaklığı gece eksi 4 dereceye, iç kesimlerde ise eksi 8 dereceye kadar düşmesini bekliyoruz. Son yıllarda görülmüş en soğuk hava kütlelerinden biri. En son 18 Ocak 1964 tarihinde Güzelyalı'da hava sıcaklığı eksi 6,4 olarak ölçülmüştü. Bu gece de aynı yerde eksi 4 dereceye düşmesini bekliyoruz."

        Kar yağışının yarından itibaren etkisini kaybedeceği bilgisini veren Şahin, hafta sonuna kadar yağış olmayacağını, ancak soğuk havanın etkili olacağını açıkladı.

        Hafta sonunda hava sıcaklığının yine mevsim normallerine çıkmayacağını, ancak yaklaşabileceğini söyleyen Şahin, "Hafta sonuna kadar gündüz sıcaklıkların 2-3 derece, hafta sonu ise 8-10 derece olmasını bekliyoruz" dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ