Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Akademik otoparkçılar, İstanbul'da Otoparkçılık, Otoparklar, İspark

        HT GAZETE

        İSPARK, ülke genelinde yapılacak yatırımlarla otopark sektöründe çalışmak üzere yaklaşık 100 bin kişinin de istihdam edilmesine katkı sağlama hedefine yürüyor. Bir meslek kolu haline gelen otoparkçılığın daha kaliteli ve uzmanlık gerektiren bir iş kolu haline getirilmesi için kurum tarafından gerekli adımlar atıldı. İstanbul başta olmak üzere ülke içi ve ülke dışında otoparkçılık yapan kurum çalışanlarının eğitilmesi için İSPARK bünyesinde bir akademi de kuruldu.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK personelinin kariyer planlamasına destek olmak amacıyla İstanbul Ticaret Üniversitesiyle işbirliği protokolü imzaladı.

        ÜNİVERSİTE DESTEĞİ

        İSPARK ve İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolüyle İSPARK Akademi’de eğitim çalışmaları desteklenecek. “Otopark ve Ulaşım Hizmetleri Sertifika Programı” adı altında yürütülecek çalışmada alanında uzman kişiler ve akademisyenler eğitim verecek.

        Ülke genelinde otopark şirketi kuran belediye otopark çalışanlarına eğitim verilecek. Ayrıca danışmanlık verilen farklı ülkelerde otopark kurum çalışanları da İSPARK Akademi’de eğitilecek. Otoparkçılığın meslek olması amacıyla da girişimler yapıldı. Meslek yüksek okullarında otoparkçılık bölümleri açılması amacıyla da kamu ve özel üniversitelerle temaslar devam ediyor.

        OTOPARK MASTER PLANI

        Ayrıca İstanbul’da ve gelişmekte olan şehirlerde araç sahipliğinin artmasıyla otopark ihtiyacı hızla artış gösteriyor. Günde 700 aracın trafiğe çıktığı ve 3.5 milyon aracın bulunduğu İstanbul’da İSPARK’ın öncülüğünde hazırlanan otopark master planı örneğinde olduğu gibi diğer kentlerin otopark haritası da çıkarılarak stratejik plan ve hedeflere eklenecek. Otopark İşletmecileri Derneği (OİD) 5 yılda 50 milyar dolarlık yatırımla 800 bin araçlık otopark yapmayı planlıyor. Otoparkçılığı tek merkezde toplayarak karar ve yönetmeliklerde söz sahibi olacak “Otopark İşletmecileri Derneği” çatısı altında birleşen belediyeler, kentin 10 yıllık otopark haritasını çıkaracak.

        Kamu ve özel sektörü bir araya getiren dernek ülke genelinde otopark yatırımlarını da hızlandıracak. Geliştirilecek ortak proje ve yatırımlarla başta büyükşehirler olmak üzere otopark sıkıntısının yaşandığı diğer il ve ilçelerde de modern katlı otoparklar yapılacak. Zemin altı üzeri yeşil alan ve çocuk oyun parklar için 50 milyar dolarlık bir yatırımla 800 bin araç kapasiteli otopark yatırımı hedefleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ