Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Muğla'nın Saklıkent'e sel böyle geldi

        Seydikemer’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Yayla Patlangıç Mahallesi’nde Eşen 1 Barajı yüzde 100 doluluğa ulaştı.

        Baraj yetkililerinin tahliye kapaklarının açılacağı uyarısının ardından sel ihtimali olan bölgelerde tedbir alındı.Eşen Çayı kenarında bulunan Çukurincir Mahallesi’ndeki 15 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Çukurincir Mahallesi’nde tahliye işlemleri devam ederken, barajdan gelecek suyun fazla zarara neden olmaması için Eşen Çayı kenarında bent oluşturma çalışmaları devam ediyor.

        ‘CAN KAYBI OLMASIN DİYE TEDBİR ALIYORUZ’

        Tahliye çalışmalarını yerinde takip eden Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, tedbir amaçlı evlerin boşaltıldığını söyledi. Yayla Patlangıç Mahallesi’ndeki barajda su seviyesinin yükseldiğini anlatan Kaymakam Köken, “Zaten mahallede selin neden olduğu bir zarar mevcuttu. Bu zararın barajdan gelecek su nedeniyle daha da büyümemesi için önlem alıyoruz. Su baskını nedeniyle mal kaybımız olacaktır ancak biz can kaybı yaşanmaması için tedbir alıyoruz. Mal kaybını en aza indirmeyi hedefliyoruz. İnşallah zararımız daha fazla olmaz” dedi.

        ‘TEK TEK EVLERİ GEZİYORUZ’

        Vatandaşlara tahliye sırasında yardımcı olan Çukurincir Muhtarı Servet Yılmaz da “Barajın taştığını öğrenince hemen önlem almaya başladık. Eşen Çayı kenarında bulunan 15 evi boşaltıyoruz. Tek tek evleri gezerek halkımızı uyardık. Tahliye edilen kişileri, mahallenin yüksek kesimlerindeki akrabalarının yanına yerleştiriyoruz” diye konuştu.

        SAKLIKENT’E SEL BÖYLE GELDİ

        Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan Saklıkent kanyonunda meydana gelen sel ise amatör kamera tarafından görüntülendi.

        MAHALLE SAKİNLERİ EVLERİNE DÖNDÜ

        Mupla'nın Seydikemer İlçesi'nde Eşen 1 Barajı'nın taşma ihtimaline karşı Çukurincir Mahallesi'nde evlerinden çıkarılan mahalle sakinleri döndü. Bölgede yağışın durması nedeniyle herhangi bir taşkın olmazken, yağmur suları bazı bölgelerde baskına neden oldu.

        Seydikemer İlçesi'nde yoğun yağış nedeniyle taşma ihtimali bulunan Eşen 1 Barajı'nın dolması nedeniyle kapakların açılacağı uyarısının ardından, Çukurincir Mahallesi'ndeki evler dün akşam tedbir amaçlı boşaltıldı. Gece boyu çalışan Seydikemer Belediyesi ekipleri, barajdan gelen suların karıştığı Eşen Çayı'nın çevresine set yaptı. Gece saatlerinde yağışın etkisini yitirmesiyle Eşen 1 Barajı'nda taşkın olmadığı belirtildi. Akşam evlerini boşaltan mahalle sakinleri, sabah saatlerinde evlerine döndü.

        Çevrede yağmur suları nedeniyle bazı noktalarda su baskınları olurken, seraların çevresi de yağmur sularıyla kaplandı. Evlerinin zemin katı yağmur suyuyla dolduğu için dışarı çıkamayan 24 yaşındaki Sadık Dağ ile eşi 25 yaşındaki Adile Dağ, 6 günlük kızları İlayda'yı doktor kontrolüne götüremedi. Herhangi bir rahatsızlığı olmayan İlayda'nın doğum sonrası günlük kontroller için doktora gitmesi gerektiğini söyleyen Sadık Dağ, "Dün kontrole götürdük. Dönüşte yoğun yağış nedeniyle evin önü su dolduğu için uzun süre giremedik. Farklı yollardan dolaştıktan sonra çizmelerle suyun içinden geçerek eve girdik. İlayda'nın bir rahatsızlığı olması durumunda AFAD ekiplerinden yardım isteyeceğiz" dedi.

        VALİ ÇİÇEK: AFET DURUMU YOK

        Muğla Valisi Amir Çiçek, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken ve Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz ile birlikte Çukurincir Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Mahalle muhtarı Servet Yılmaz'dan yaşananlara ilişkin bilgi alan Vali Çiçek, harita üzerinden bölgeyi inceledi. Daha sonra suyun biriktiği bölgeleri gezen Vali Çiçek, vatandaşla sohbet etti.

        Sonrasında gazetecilere açıklama yapan Vali Çiçek, "Çukurincir Mahallesi'nde selin etkili olabileceği alanı inceledik. Herhangi bir zarar yok. Arazideki su dere yatağına akıyor. Durumu öğrenir öğrenmez Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken'in de verdiği talimatla Eşen Çayı çevresinde çalışma yapıldı. Gölbent Deresi'nin dolmasıyla böyle bir tehlike yaşandı. Ancak herhangi can veya mal kaybı yok. Sadece kısmen ekili tarlalarımızda su var. Arkadaşlarımız bölgeyi inceleyecek. Mağdurların zararları karşılanması gerekiyorsa karşılanır, ancak burada herhangi bir afet durumu yok. Çukurincir Mahallesi kurulduğu yer itibariyle çukurda, vatandaşlaramız da evlerini dere yatağına, su tahliye kanallarının yanına yapmış. Biz burada geniş bir çalışma yapıp, gelecekte böyle bir durumla karşılaşmaması için tedbirler alacağız. İlimizde yağıştan dolayı olumsuzluk yok. Sadece Köyceğiz ilçemizde dere kenarına gidip düşmesi sonucu 1 can kaybımız var" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ