Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Evliliğinizin ilk senesini sağlıklı hale getirmek için 6 yol, Kadın Erkek İlişkileri, Evlilik Hayatı, Evlilik İlişkileri
        1

        Cicim ayları uzun zamanlar dahi sürse bile, yeni evli ya da değil her evli çift periyodik bakımlardan geçmeli. Böylelikle küçük problemler zaman içinde büyüyüp, için içinden çıkılmaz hale gelmeyecektir. Yani yeni evli de olsanız 10 yıllık evli de olsanız yol kazalarına sebep olmamak için dikkatli olmalısınız.

        2

        3 HAFTA: YUVANIZA KARAR VERİN

        ENGEL: Psikiyatrist Doktor Scott Haltzman’a göre “kadınlar, evin spesifik bölgelerine yoğunlaşmak yerine, genel estetiğe daha çok önem verirler” yani evin kendisine ait olduğu hissettirecek şekilde bile dekore ettirebilir.

        3

        SİZİN OYUNUNUZ: Kendi bireyselliğinizi ifade edecek yollara başvurmaya çalışın. Örneğin imkan varsa herkes kendine ait bir odaya sahip olsun. Fazla oda sizin mağaranız olabilir.

        4

        8. HAFTA: BORÇLARINIZLA BAŞ EDİN

        ENGEL: Borçlar yüktür, hele hele ikiniz birlikte taşıyorsanız ekstra bir yüktür. Family Relations’de yayınlanan araştırmada aile içinde yaşanan tartışmaların çok ciddi sıkıntı olabileceği söyleniyor. Beraberce bir ödeme planı hazırlayın.

        5

        SİZİN OYUNUNUZ: Kar topu etkisi yaratın, yazar Dave Ramsey ödemelere en küçük borçlardan başlamayı öneriyor. Sonra bir sonraki büyük borca girişin. Böyle böyle toparlanacaksınız.

        6

        3. AY: AİLESİNE SAYGI GÖSTERİN

        ENGEL: Kayınvalide ve kayınperderle sıkı olabilir ama her zaman kibar olmalıyız. Yapılan bir araştırmaya göre, eşlerinin aileleriyle yakın ve düzgün bir ilişki kurabilen insanlar, 16 yılın sonunda daha az boşanma oranına sahip oluyorlar.

        7

        SİZİN OYUNUNUZ: İlgi alanlarına bakın, ortak bir alan yakalamak ve paylaşabilecek şeyler bulmak ilişkinizi rahatlatıp, yakınlaştırabilir.

        8

        7. AY CİNSELLİĞİ ATEŞLEYİN

        ENGEL: Libidosu düşebilir, bu genellikle çok büyük bir sorun değildir. Fakat dikkatli olun. Amerika’da yayınlanan bir sağlık dergisine göre, ev işlerini eşitsiz paylaşmak bunun sebebi olabilir.

        9

        SİZİN OYUNUNUZ: Heyecan katın. Örneğin bir bara gidip yalnız olduğunuzu düşünür gibi birbirinizle flört edin. Bu bazı çiftlerin ihtiyacı olan heyecanı tetikleyebilir.

        10

        10. AY: RUTİNİ BOZUN

        ENGEL: İş, yemek, dizi izlemek? Tanıdık geldi mi? Belki de işleri değiştirmenin vaktidir. İlişki terapisti Paul Hokomeyer’a göre “çiftlerin arasında bir merak ruhu “ gelişebilmeli.

        11

        SİZİN OYUNUNUZ: Plan yapın. Yapılan araştırmalar tatil planlarının mutluluğu arttırdığını gösteriyor. Bu gece dışarı çıkmakla da sağlanılabilir.

        12

        BİRİNCİ YIL ÇOCUK PLANLAYIN

        ENGEL: Erkekler maddi olarak aileyi geçindirebileceklerini hissedene kadar çocuk yapmayı ertelemeyi, kadınlara göre daha çok içselleştirmişlerdir.