Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Zemzem suyu satılmamalı"

        Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Zemzem satmak doğru değil" dedi.

        30. İl Müftüleri İstişare Toplantısı için Edirne'de bulunan Görmez, AA muhabirinin, başta İstanbul, Ankara olmak üzere çeşitli şehirlerde "zemzem suyu"nun şişelenmiş şekilde satılmasına ilişkin sorusu üzerine, "Zemzem satmak doğru değil. Aman onu kimse yapmasın. Selam söyleyin kimler yapıyorsa yapmasın" diye konuştu.

        Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm de zemzemin sadece hediye edilebileceğini belirterek, "Zemzem suyunun ticaret amaçlı Suudi Arabistan dışına çıkarılması yasak. Zemzem suyunun ticaretini yapmak caiz değildir. Buna kesinlikle müsaade edilmemesi gerek" diye konuştu.

        ŞİŞESİ 2 LİRADAN SATILIYOR

        Selimiye Camisi yakınında hac malzemeleri satan mağazanın sahibi Hüseyin Seri ise 250 mililitrelik şişelenmiş zemzem suyunu 2 liradan sattıklarını söyledi.

        Suyun kendilerine İstanbul'dan şişelenmiş halde, toptancı aracılığıyla geldiğini ifade eden Seri, şöyle konuştu:

        "Toptancımız İstanbul'dan koliyle getiriyor. 1,5 liradan gelişi var. 2 liradan satıyoruz. Umre'ye gidip döndüğümde eşe dosta ben de dağıttım ama toptancı buraya kadar getiriyor ve vatandaş da sorduğu için satıyoruz. Hastalara şifa olması açısından alanlar çoğunlukta. Ben de önce gerçekten zemzem olup olmadığından şüphelendim ancak toptancının güvenilirliği nedeniyle satışa başladım."

        GÖRMEZ'DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

        Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'da Hz. Muhammed'in karikatürünü yayınlamasının ardından yaşanan olaylarla ilgili olarak herkesi sağduyulu olmaya çağırdı.

        Edirne'de 30'uncu İl Müftüleri İstişare Toplantısı için 3 gündür kentte bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Halk Eğitim Merkezi'nde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlik öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'da çalışan 12 kişinin öldürülmesinden sonra yaşananlarla ilgili olarak, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Görmez, "Gerçekten insanlık zor süreçlerden geçiyor. Ben bu vesileyle tüm gazeteci arkadaşlarımızdan, dostlarımızdan ve tüm sivil toplum örgütlerimizden, hem yurt içi hem yurt dışında herkesin daha sağduyu ile hareket etmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Önceki konuşmalarım da ifade ettiğim gibi, İslam dünyasın muhtelif bölgelerinde anormallikler var. Adeta cinnet ortamları oluştu. Onun için bu konularda çok daha sağduyulu olmamız gerekiyor. İnsanlığın bu sorunlarla bir daha karşılaşmaması için neler yapabiliriz, ne Avrupa'da ne Asya'da dünyanın hiçbir yerinde inancından ve düşüncesinden dolayı hiç kimsenin canına kıyılmamalı, hiç kimse yok edilmemeli. Hiç kimse hunharca katledilmemeli. Bütün insanlık olarak bize düşen, bundan sonra bu noktalar üzerinde durmaktır diye düşünüyorum" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, daha sonra toplantıya katıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ