Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Semt semt İstanbul'ın kış eğlencesi

        Ramazan rehavetini, bayram tantanalarını geride bırakan mekanlar kış hazırlıklarını tamamlayıp, birer birer kapılarını açmaya başladılar. İşte indie tayfasından "eller havaya" meraklılarına bir bakışta güzel şehrimizden, semt semt kışlık mekan manzaraları. Tempo Dergisi araştırdı..

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        BEBEK’İN YENİLERİ

        Demet Akalın, “Bebekte üç-beş tur atarım” diye buyuruverdi, gençlik de bir dediğini iki etmedi. Bir zamanların sevimli balıkçı semti Bebek deyince akla gelen bademcisinin, Bebek Oteli barının, Bebek Kahve’nin yerini, bitmek bilmeyen trafik, son model cipler ve kapısının önünde kuyruk olunan restoranlar aldı. Bebek’in yaz aylarındaki popülerliği kış sezonunda da hız kesmeden devam edecek gibi.

        İşletme sahiplerinin Bebek’teki yarışında en ciddi atak, eskiden Deutsche Bank ve Bebek Diamond Palace olarak kullanılan binayı alan İstanbul Doors Group’tan geldi. Doors’un Kitchenette’in giriş katında açılan yeni mekanı Baronette, kışın yeni ‘gözbebeği’ olacağa benziyor. Baronette, dekorasyon itibariyle New York havası solumuş, özellikle bar kısmıyla öne çıkacak şık bir yer. Çeşitli DJ partilerine ve canlı performanslara gece 02.00’ye kadar ev sahipliği yapacak mekan, bu kış club öncesi ısınma yeri olacak. Aynı binanın üçüncü katında yer alan Library Romm rahat koltukları, farklı dekorasyonu şöminesi eşliğinde, ekim sonunda misafirleri ile buluşacak.

        Restoran zincirlerinin (Midpoint/The House Cafe/Kithcenette) “Sen Nereye/Ben Oraya” mücadelesine yeni katılacak isimlerden biri de kırıntı. Moda ve Nişantaşı’ndaki yerlerinden sonra bu kış Bebek’e açılacak olan Kırıntı, alışıldık çizgisinin dışında, semtin havasına, suyuna uygun bir tarza bürünecek. Bar kısmının birazdaha ön plana çıkacağı, daha şık daha modern bir Kırıntı bizleri bekliyor. Bebek’in olası yeni sakinlerinden biri ise Süreyya Yalçın’ın eşi, aynı zamanda Blackk’in ortaklarından Önder Bekensir. Uzun sürededir Bebek’te mekan arayışında olan Bekensir, Bebek yokuşunun hemen sonundaki eski Salopet’in yerine gözünü dikmiş durumda. Bebek’in bir başka yenisi ise, geçen sezon Asmalımescit’te aradığını bulamayıp kısa sürede kapanan aslen Nişantaşı’lı Taps. Üç katlı Bebek Pearl’in ilk iki katına yerleşecek Taps’ın bebek serüveni dileriz uzun ömürlü olur.Eskilerden, semtin ‘mahalle barı’ olarak nam salmış Lucca, yeni mönüsü ve aralara serpiştireceği DJ performanslarıyla bu kış her zamankinden daha popüler olacak. Biraz yemek, ardından biraz içki havasında bir akşam için The House Cafe, Midpoint ve Mangerie, bu kış da Bebek’te ‘üç-beş tur atanları’ bulacağımız adresler arasında.

        NİŞANTAŞI DEĞİŞİYOR

        Geçen kış sessiz sakin, kendi halinde bir sezon geçiren Nişantaşı, bu kışa büyük değişikliklerle giriyor.Marca, ufak tefek rötuşlarla sezonu karşılarken, aynı sırada bulunan Niş’in yerine bu sezon Lipsi tavernası açılacak. Scotch’ta geçen sene tavan yapan, bu kış da büyük ilgi çekeceğe benzer ‘arabesk’soslu eğlence anlayışı post-modern Nişantaşı tavernasıyla yeni bir hal alacak. Bar ve lokanta olarak iki kata ayrılan Lipsi’nin lokantası alt katta koltuklarına Yunan ve Ege mutfağının deniz ürünleri ağırlıklı örneklerini sunarken, üst kattaki bar ve gece kulübünde ise reina’dan tanıdığımız DJ Suat Ateşdağlı’nın müzikleri konuklarını ağırlayacak. Tepeden tırnağa yenilenen salomanje ise eski popüler günlerine geri dönüş yapacak gibi. Gençlik tüm eğlence hayatını sarıp sarmalamışken, orta yaş kitleye yönelik bir iş çıkarmak isteyen salomanje, kıvamı iyi tutmuş görünüyor. Kendi kitlesini yaratmış Touchdown, Corridor ve Therapy bu sezon da Reasürans Çarşısı içinde eğlenceli gecelerine kaldıkları yerden devam edecekler. Çapa grubun son marifeti Sofa Otel’in içine konumlanmış Longtable, yeni sezon öncesi baştan aşağı yenilenip, içinden bir mekan daha çıkardı. Long Table’ın bardan ve ismini aldığı uzun masadan oluşan giriş kısmı, Burjuva Bar adını alırken, arkada kalan yemekli kısım Long Table olarak hizmet etmeye devam edecek.Çapa grubun diğer mekanlarından It’s a Joke bu kış da Citiy’s alışveriş merkezine gitmek için belli başlı sebeplerden olacak. Citiy’s içersinde konumlanmış bir başka yer ise Barcode. Yaz öncesi açılan fakat sinema salonlarına yakınlığı sebebiyle pek istediği havayı yaratamayan Barcode, bu kış geceleri gerçek bir kulübe dönüşecek. Gece seanslarının sona ermesiyle tavandan inecek kalın perdeler sayesinde Barcode, popcorn kokularından ve film afişlerinden sıyrılıp istenilen kulüp havasına bürünecek. Uzun ve şaşaalı bir veda seremonisinin ardından kapılarını kapatan Cahide bu sezon yok. Ama Cahide müdavimleri üzülmesin. Cahide’den boşalan yere yeni bir konseptle yerleşecek olan Al Jamal, Cahide’yi aratmayacak gibi. Gelelim bu yılın ‘sürpriz’ misafirine. Kışın en güzel sürprizi kuşkusuz, ortakları arasında usta aktör Robert De Niro’nun da bulunduğu dünyaca ünlü restoran zinciri Noblu’nun Swissotel’in içersinde açılacak oluşu. Hazırlıkları tam gaz devam eden Noblu’nun kış aylarında kapılarını açması bekleniyor.

        BEYOĞLU GİZEMİ

        Eğlence konusunda alternatif takılırım diyenlerdenseniz, o zaman doğru Beyoğlu istikametine! Ara arşınladıkça, gizli güzellikler, hoşluklar keşfetmek, Beyoğlu’nun asi tavırlarına bir tutam daha gizem katıyor. Gizli güzelliklerinin başını, bu sene Beat çekiyor. Hem de ne gizlilik! Yeni Melek’in komşularından Dirty’nin içinde gizli saklı Beat’e ulaşmanız için Dirty’nin uzun koridorunu arşınlayıp, koridorun sonunda yer alan aynalı kapıyı aralamanız gerekecek. R&B fırtınasından naibini almış, ama meşhur R&B mekanı Riddim’den başka alternatif bulamamaktan şikayet ediyorsanız, size Gangsta34 HillOut’u önerebiliriz. 750 kişi kapasiteli mekan kışın R&B ve hip-hop gecelerine ev sahipliği yapacak.

        Canlı performans meraklılarını sevindirecek haberlerle devam edelim Beyoğlu turumuza. Daha önce Balans olarak bilinen mekanın yerinde, yeni sahipleri ve konseptiyle açılan Jolly Joker Balans’ta haftanın altı günü ve gecede iki sanatçılı programında Bay J&Geveze Band, Yüksek Sadakat, MFÖ, Leman Sam gibi isimleri dinlemek mümkün.

        Studio Live ve Hayal Kahvesi rutin programlarını bu yılda sürdürürken, Babylon birkaç farklılıkla bu sezon bizlerle. Yemekli fasıllı Selim Sesler konserlerinin yanı sıra Animal Collective, Infadels, Radio Active Man gibi hoşluklar, Babylon’un bu yılki sürprizleri arasında. Kardeş mekan Babylon Lounge ise bu sezon, özel kutlamalar için üst katını açıyor. 360’çılar da restoranın bir alt katını özel partiler için düzenlemişler. Babylon ile beraber Asmalımescit sokaklarına savrulmuşken, civara bu kış ne var ne yok keşfetmek sebebiyle göz atıyoruz hafiften. Asmalı’nın gözdelerinden Otto, yani bir Otto daha açmaya karar vermiş. Eski Otto yerli yerinde, yenisi ise Sofyalı restoran’ının yanındaki eski outlet mağzasının yerine açılıyor.

        Ateşi hiç sönmeyenler

        Kimler geldi, kimler geçti. Hiçbir mekan onların yerini dolduramadı.

        1-Şamdan Etiler: Bir İstanbul klasiği, 25 yıldır deyim yerindeyse kalitesinden ödün vermemiş, şehrin eğlenmesini/yemesini içmesini bilen kesime hitap eden Şamdan Etiler yıllardır cemiyet hayatının ünlü simalarının uğrak yeri.

        2- Ulus 29: Ulus 29 restoran kısmının yanı sıra kulüp kısmıyla da bütün bir yıl vazgeçemediklerimizden.

        3-Roxy: İstanbul Sıraselviler'deki yerinde 15. yılını devirmiş gece hayatının demirbaşlarından Roxy'siz bir kış düşünmek olanaksız. Cuma ve cumartesi geceleri dev sex on the beach şişelerini kafaya dikerken, DJ Kaan'ın gençlere taş çıkartan enerjisiyle şenlenirken, hafta içi yeni yetenekler Roxy'de sahne alıyor.

        4-Anjelique: Ortaköy'ün gözbebeği, Boğaz'ın inci tanesi Anjeligue, yıllardır yabancı yayınlarda İstanbul'un en başarılı mekanlarından biri olarak gösteriliyor. Beyaz ağırlıklı dekoru, muhteşem DJ performanslarıyla İstanbul gecelerinin mihenk taşı Anjeligue, sezonunu kapamadan mutlaka uğrayın.

        5-Reina: Ne Paschha'lar, Laila'lar gördü Boğaz'ın kıyısı...Uzun yıllar sahip değiştiren Kuruçeşme hattına, Reina'nın açılmasıyla asıl sahibini bulmuş oldu. Boğaz'ın Kuruçeşme kısmına demir atan Reina'nın yabancı misafirlerin gözünde bir Topkapı Sarayı'ndan farkı yok.

        6-Wan-Na: Tepebaşı'nın havalı sakinlerinden Wan-Na, şehrin en iyi Uzakdoğu mutfağına sahip. Electro/ House severleri fazlasıyla tatmin eden cuma gecesi partilerinde her hafta dünyaca ünlü bir DJ'i ağırlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ