Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erkek Türkler emekli olunca ortalama 26 yıl yaşıyor, Türkiye'de Emeklilik, Türkiye'de Yaşam

        HT GAZETE

        Türkiye’de çalışma çağındaki vatandaşların yüzde 93’ü emekliliği düşünmezken, emeklilik yılları için birikim yapmak öncelikleri arasında bulunmuyor. Eski yasal düzenlemeye tabi olanların tam emeklilik yaşının ortalama 49, beklenen yaşam süresinin ortalama 75 olduğu düşünüldüğünde, Türkiye’de ortalama emeklilik yaşamı ise 26 yıl...

        HSBC tarafından küresel emeklilik eğilimleriyle ilgili olarak yaptırılan ve 15 ülkeden 16 binden fazla kişinin görüşünün alındığı emeklinin geleceği raporu, Türkiye için ilgi çekici sonuçlar verdi. Online olarak yapılan araştırmada, Türkiye’de emeklilik için birikim yapmak, çalışma çağında bulunan kişilerin yüzde 93’ünün öncelikleri arasında yer almıyor. Çalışanların yüzde 23’ü öncelikle çocuklarının eğitimini, yüzde 16’sı ise borçlarını ödemeyi düşünüyor.

        BİRİKİMİ 8 YIL YETİYOR

        Eski yasal düzenlemeye tabi olanların tam emeklilik yaşının ortalama 49, beklenen yaşam süresinin ortalama 75 olduğu düşünüldüğünde, Türkiye’de ortalama emeklilik dönemi 26 yıl sürüyor. Emeklilik süresinde dünya ortalaması ise 18 yıl. Bu durum her ne kadar Türkiye adına olumlu görünse de, Türk emeklisinin birikimi emekliliğinde ortalama sadece 8 yıl yeterken, geri kalan 18 yılda büyük bir gelir boşluğu yaşıyor. Dünyada ise emeklilerin ortalama gelir boşluğu 7 yıl.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ