Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda Tatil modası, 2015 Kış Modası, Genç Modası, Yarıyıl Tatili

        Esra ÇORUH / HT CUMARTESİ

        Hanım hanımcık

        Bu sezon 60’lar modasını her parçada hissettik. Siz de hanım hanımcık bir görünüm için birçok genç kızın örnek aldığı ünlü model Twiggy’den ilham alabilirsiniz. Mary-Jane stili, trapez elbiseler, mini etekler, uzun çizmeler, grafik desenler, büyük yakalarla zarif bir görünüm kazanabilirsiniz.

        Kayak şıklığı

        Tatilini kayak merkezinde geçirecek olan gençler, bu sezon seçeneğiniz çok! Kayak sporundan ilham alan koleksiyonlarla kış mood’una geçmek çok da zor değil. Kar taneli kalın trikolar, ponponlu bereler, baklava desenli kar kazakları, yün takımlar, rengârenk pofuduk montlar, kalın botlar, geometrik desenli şallar ile kayak yaparken tarzınızı da konuşturabilirsiniz. Ayrıca siyah ve lacivert gibi kayak kıyafetleri renkleri tercih edin, karın üzerinizde izinizi belli edin!

        Anne yünü

        Yünelbiseler, uzun bol yün kazaklar ve İspanyol paçalı yün pantolonlar 2014-2015 kış sezonunda oldukça popüler. Genelde natürel renklerin ön planda olduğu yün parçalar, sezonun yatırımlıklarından. Annenizin ördüğü yün kazaklar tatilde giyeceğiniz en cool parçalardan biri olabilir. Rahat ve dökümlü modeller jean’lerle birlikte sokak şıklığınızı garantileyecek. Soğuk bir yere tatile gitmeyi düşünüyorsanız yün kazakları yanınıza almayı

        Panço ve pelerinler

        Yaşınıza uygun parçaların başında panço ve pelerinler geliyor. Büyük paltolar ve kalın ceketler yerine sezonun iki kilit parçası panço ve pelerinlerle zarif ve dinamik tarzınızı ortaya koyabilirsiniz. Koyu renklerden kaçının, bol desen ve farklı renkleri tercih edin. İçinize basit bir kazak giyseniz bile panço ve pelerinlerle geceden gündüze her daim şıksınız.

        Denim on denim

        Sizin en sevdiğiniz kumaşın denim olduğunu biliyoruz. Sezonun “denim on denim” modasına mutlaka ayak uydurun. Okul kıyafetlerinden sıkılanlar için denim kombinler tatilde hayat kurtarır. Aynı tonlardaki denim parçaları birbiriyle kombinleyin, cool bir görünümü garantileyin.

        Haydi spora

        Sportif parçalar ve aksesuvarlar bu sezon ve önümüzdeki sezon başımızın tacı olmaya devam ediyor. Özellikle sportif ve rahat giyinmeyi seviyorsanız, sıkıcı formalardan kurtulup sweatshirt, sneaker, sırt çantası, eşofman ve taytlarla tatilde rahatınızdan ödün vermeyin.

        Desenlere yer açın

        “Zaten formalarımız tek renk ve desensiz” diyorsanız, tatilde desenleri dilediğinizce kullanabilirsiniz. Ekose, çiçek, grafik, çizgi film karakterleri, sevimli baskılar ve çizgiler... İster tek bir desen tercih edin, isterse farklı desenleri birbiriyle kombinleyin... Leopar gibi yaşınızı aşan ağır desenler yerine, yaşınıza hitap eden desenleri tercih edin.

        GENÇLERE STİL TAVSİYLER

        Kendiniz olun

        Gençlerin yaptığı en büyük hatalardan biri, arkadaşlarına özenmeleri ya da büyükleri taklit etmeleridir. Tabii ki ilham alabilirsiniz ancak arkadaşınızın yaptığı alışverişin aynısını yapmak, kopyalamak olur. Kendi tarzınızı oluşturun ve özgün olun. Arkadaşlarınızla alışveriş yapıyorsanız siz kendinize farklı parçalar seçin, farklı alternatifler bulun sonra aranızda değiş tokuş yapabilirsiniz.

        Yaşınıza göre giyinin

        Yaşınız daha çok genç, sokakta gördüğümüz ablalarınız ya da evde ilham aldığınız anneniz gibi giyinmek yapacağınız en büyük stil hatasıdır. Annenizin gardırobunu karıştırmayı seviyorsanız, biraz sabredin, ilerde annenizin gardırobundan çok giyineceksiniz. Şimdi yaşınıza göre giyinmek için basit ve gösterişsiz parçalarla işe başlayın.

        Trendlere aldanmayın

        Evet biliyoruz alışveriş yapmayı çok seviyorsunuz ancak dikkat edin! Özellikle para kazanmaya başladığınızda, gençken yaptığınız gereksiz alışverişleri hatırlayıp güleceksiniz. Modayı iyi kullanmayı bilmelisiniz, modanın sizi yönlendirmesine izin vermemelisiniz. Sezon trendlerine göre alışveriş rotanızı belirlerseniz, 1 ay sonra boşuna yapmış olduğunuzu fark edeceksiniz. Bu yüzden genel olarak modayı takip edin, tüm sezonlara göz atın. Birkaç sezondur trend olan ve artık klasikleşmeye yüz tutan görünümlerden esinlenebilirsiniz. Bunlardan yola çıkarak kendi tarzınızı oluşturabilir, gardırobunuzdaki parçalarla yeni aldığınız parçaları farklı şekillerde kombinleyebilirsiniz.

        Fark yaratın

        Stil sahibi görünmek, farklı görünmeyi beraberinde getirir. Artık sokak gençliği kendini kıyafetleriyle çok iyi ifade edebiliyor. Farklı görünmek derken iddialı ya da uçuk tarzlardan bahsetmiyoruz. Demek istediğimiz kendinizden bir şeyler katmanız. Herkes yakışsa ya da yakışmasa da aynı şeyleri giyebilir önemli olan en ufak ayrıntılarla fark yaratmaktır. Beyaz tişörtün üzerine giydiğiniz yelekle ya da farklı bir aksesuvarla hareketlendirdiğiniz elbisenizle farklı ve stil sahibi görünebilirsiniz.

        Aksesuvarları kullanın

        Yaşınıza uygun renkli aksesuvarlarla tarzınıza renk katabilirsiniz. Bu yaşlarda kendinize aksesuvarda limit koymayın, sonra “bu aksesuvarları gençken neden kullanmamışım” diye üzülebilirsiniz. Aksesuvarlar stil görünmenin anahtarıdır. Çünkü aksesuvarlar tarzları en iyi destekleyen ve stil görünmenin yolunu açan parçalardır. En klasik kombinleri bile onlarla renklendirebilir, tarz sahibi bir görünüm oluşturabilirsiniz. Ya da klasik aksesuvarlarla trendi görünümünüzü dengeleyebilirsiniz.

        Tatilin tadını çıkarın

        Stil sahibi görünmeyi sizin bir yansımanız olarak düşünün. Moda ve trendler ise bunun küçük bir parçası. Kıyafet konusunda tek ciddiye alacağınız kendinizsiniz, kendinizi iyi hissederek kendi modanızı yaratabilirsiniz. Bu yüzden ne giyeceğim derdine düşmeyin, spor yapın, aileniz ve arkadaşlarınızla keyifli bir tatil geçirin. Karen Millen Topshop Alice&Olivia

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ