Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Haydi çocuklarla sokağa!, Aslıhan Lodi haberleri, Çocuklar için oyunun önemi, Yarıyıl tatil planları

        Aslıhan LODI/ HT CUMARTESİ

        Gökyüzü: İlk durak Darüşşafaka Cemiyeti’nin çocukların hizmetine sunduğu Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Gözlemevi. Merkez, 3 metre çapındaki kubbesiyle 24 öğrencinin aynı anda gözlem yapmasına imkân sağlıyor. Gözlemevinin 14 inç’lik teleskobu, 140 bin gök cismine ait bilgileri içeriyor ve her birine otomatik olarak yönlenebiliyor. Burada gezegenler, yıldızlar ve derin uzay cisimlerinin yanı sıra güneş filtresi sayesinde güneş gözlemleri de yapılabiliyor. Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu ise çocukları uzay ve gökyüzü hakkında bir astronom eşliğinde bilgilendiriyor. İstanbul’daki ilk sabit kubbeli bu dijital planetaryum; çocukları bilim ve gökyüzüyle tanıştırmak üzere tasarlanmış. 36 kişilik izleme kapasitesine sahip planetaryumun 7 metre çapındaki küresel odasında çocuklar, gökyüzünün gizemli dünyasını keşfediyor. Merkez, tatil boyunca cuma dışında her gün 13.00-18.30 saatlerinde açık. Ziyaret etmek için planet@ darussafaka.net adresine yazarak randevu almak gerekiyor. Giriş ücretsiz.

        Doğa: İstanbul Ataşehir’deki Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi aslında sadece çocukları değil, her yaştan insanı büyüleyecek dev bir doğa laboratuvarı gibi çalışıyor. Tematik bölümler, binlerce bitki çeşidi, atölyeler, çocuklar için keşif ve öğrenme parkurları, proje eğitimleri yanında günlük okul eğitimleri de veriliyor. Bugün 9-14 yaş çocukları için 12.30-14.00 saatlerinde gerçekleştirilecek Davulumdan Masallar etkinliğinde kontenjan 15 kişi ile sınırlı ama sonraki günler için programı mutlaka incelemenizi öneririz.

        Oyun: Kent yaşamında sıkışmış çocuklara; doğayı ve doğalı anlatırken, sanatın farklı disiplinlerini tanıtmayı amaçlayan İyikido ekibi bütün organizasyonlarında çocuk merkezli programlar hazırlıyor, her etkinlik için özgün çevre düzenlemeleri yapıyor. Çocukları tüketime değil, üretime yönlendirmeye çalışıyor. Doğa ve çevre, doğa ve sanat, geri dönüşüm, sanat, yaratıcı drama, yaratıcı okuma, ahşap ve marangozluk atölyeleri düzenleyen İyikido ekibi, bu sömestr dönemi için bir seramik atölyesi gerçekleştirecek.

        Şehir: Çocuklara yaşadıkları şehri, otobüsdolmuş ve vapurları, metroyu kullanmayı öğretmek gerek. Kendinize Piyer Loti, Sultanahmet ya da Kadıköy gibi bir hedef belirleyin ve yola koyulun. Amaç en fazla toplu taşıma aracını kullanmak. Vapurda iskele verilmeden atlamamayı, şoföre yol sormayı, dolmuşta bozuk para uzatmayı bu tatilde öğrensin, sokaklar çocuklarla şenlensin!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ