Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Üsküdar Üniversitesi'nde öğrenciler ve zabıtalar arasında arbede yaşandı

        Esra BOĞAZLIYAN / HT GAZETE

        Dün Üsküdar Üniversitesi’nin Çarşı Yerleşkesi’nde protesto, arbede ve kargaşa vardı. Öğrencilerle zabıtalar karşı karşıya geldi. Gerginlik, iş makinelerinin, kepçelerin arasında, kar yağışı altında saatlerce sürdü. Peki neydi bu olayların sebebi? Minibüs durağı... Öğrencilerin ve üniversite yönetiminin söylediğine göre üniversitenin bahçesi olan, ancak Üsküdar Belediyesi’ne göre kapının dışı olan alana minibüs durağı yapılmak üzere dün sabah harekete geçildi.

        Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri, iş makineleriyle girdikleri alanda ağaçları söktü. Ardından da durak yapımına karşı çıkan öğrenci ve üniversite görevlileri ile zabıta birbirine girdi. Bakın bu gördüğünüz fotoğrafları, okul bahçesinde toplanan öğrenciler gönderdi. Durak yapımına tepki gösteren öğrenciler, “Okulumuzda minibüs durağı istemiyoruz” sloganları attı. Sokaklarında minibüs durağı istemediklerini söyleyen mahalle sakinleri de öğrencilere destek verdi.

        Üsküdar Üniversitesi yönetimi, “Bahçe olarak kullandığımız alanın minibüs durağı yapılmasına karar verildi. Uzlaşma amacıyla yapılan görüşmeler sürerken, herhangi bir karara varılmadan iş makineleri yerleşkeye girerek yıkım işlemine başladı. Üsküdar Üniversitesi olarak Üsküdar Belediyesi’ne 2016 yılı Ocak ayına kadar ecr-i misil Bahçeye giriş ve güvenlik kulübesi ödemesini gerçekleştirdik. Ecr-i misilin iptal edildiğine dair Üsküdar Belediyesi tarafımıza resmi, yasal tebligat yapmadı. Öğrencilerimizin yüzde 70’ini kız öğrenciler oluşturuyor. Kararın iptali ve yürütmenin durdurulması için hukuki girişimlerimizi devam ettireceğiz” dedi.

        Durak yapılmak istenen yerin okul bahçesi olmadığını iddia eden Üsküdar Belediyesi ise “Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin kararı doğrultusunda minibüs durağı yapılıyor. Üniversitenin ecr-i misili sonlandırıldı” açıklamasını yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ