Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Vahşet, şiddet, nefret... Ama güzel şeyler de oluyor. İşte bu 3 haber gibi: Sahibini yanmaktan kurtaran kedi sıcak bağrını kedilere açan köpek
        1

        HT GAZETE

        Vahşet, şiddet, nefret... İç karartan bir gündem... Ama güzel şeyler de oluyor. İşte dün ajansların geçtiği bu 3 haber gibi: Sahibini yanmaktan kurtaran kedi, sıcak bağrını kedilere açan köpek ve baharı müjdeleyen kuzular...

        2

        DOSTLUK DERSİ VEREN KÖPEK

        Balıkesir’de sokak köpeği ‘Şimşek’in kedilerle kurduğu dostluk bağı, içimizin karardığı şu günlerde insanı yürekten gülümsetiyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü lojmanlarının önünde çocukların beslediği ‘Şimşek’ adlı köpek, şu soğuk günlerde sıcacık bağrını kedilere açtı.

        3

        Üzerinde uyuyan kedilere ‘yataklık’ eden Şimşek, sokağın dostluk sembolü oldu. Çevre sakinleri, “Şimşek, kedilere çok iyi davranıyor. Onun kedilerle oluşturduğu dostluk tablosu, birilerine ders olmalı” diyor.

        4

        KAHRAMAN KEDİ KURTARDI

        Kütahya’da, uyuduğu sırada evinde yangın çıkan kişi, üzerindeki battaniyenin kedisi tarafından çekilmesi sonucu uyanıp dışarı çıktı. Mecidiye Mahallesi Telsiz Sokağı’nda Fazıl Temiz’e ait evde elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler, o sırada kimsenin bulunmadığı bitişikteki eve sıçradı.

        5

        O sırada uyuyan Yılmaz Şahin, son anda uyanıp dışarı çıktı. Olay yerine giden Kütahya Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Yaşadıklarını anlatan Şahin, “Evimde baktığım kedilerden birinin üzerimdeki battaniyeyi çekmesiyle uyandım ve evin yandığını gördüm. Hemen kedilerimi alıp dışarı çıktım” diye konuştu.

        6

        BAHARIN MÜJDECİSİ KUZULAR

        Van’da, “baharın müjdecisi” olarak kabul edilen kuzu doğumları başladı. Bir yıl boyunca bölgedeki zorlu kış şartlarında ve doğa koşullarında hayvanlarının bakımını yapan besiciler, kuzu doğumlarının başlamasıyla farklı bir telaş yaşıyor.