Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Türkiye’nin batı bölgelerinin, Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı bir havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

        Hasan ATMACA- İsmet ACAR-Lokman HAPPANİ /HABERTÜRK

        Hafta boyunca devam eden kar yağışı yerini güneşe bırakıyor. Yarından itibaren özlenen ılık hava geri geliyor.

        Yetkililer yarın akşam saatlerinden itibaren Türkiye’nin batı bölgelerinin, Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı bir havanın etkisine gireceğini bildirdi.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        Türkiye'nin en sıcak kentlerinin başında gelen Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis, yoğun kar yağışının ardından beyaza büründü. Okulların tatil edildiği ve günlük yaşamın aksadığı kentlerde, kar nedeniyle çok sayıda köy yolu da ulaşıma kapandı. Soğuk hava ve kar yağışı pek çok kentte de etkisini sürdürdü. Yoğun kar yağışı yüzünden hâlâ yüzlerce köye ulaşılamıyor. Kar Kastamonu’da 433, Sivas’ta 308, Tokat’ta 237, Çorum’da 212, Tunceli’de 113, Muş’ta 110, Bitlis’te 108, Sinop’ta 99, Kırıkkale’de 68, Kilis’te 50, Bolu’da 41, Karabük’te 36, Amasya’da 30, Zonguldak’ta 21, Hakkâri’de 17, Rize’de 15, Samsun’da 10 ve Kars’ta 5 köyün yollarını kapattı. Elektrik ve haberleşme hatlarına da zarar veren kar yağışı yüzünden eğitim de aksadı. Haftanın son işgününde birçok ilde okullar tatil edildi. Antakya-Yayladağı, Karaman-Mersin, Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki- Seydişehir Karayolu’nda kar yağışı nedeniyle ulaşım durdu. Bir haftadır aralıklarla devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığının 50 santimetreye yaklaştığı Bolu Dağı’nda da ulaşımda aksaklıklar yaşandı. Konya’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kenti çevre illere bağlayan karayolları ulaşıma kapandı. Otogarlarda mahsur kalan yolcular geceyi yerlere serdikleri kartonların üzerinde geçirdi.

        AÇ KURTLAR KÖYE İNDİ

        Elazığ’ın Harput Mahallesi kırsal kesimindeki Yedigöze mevkiinde ikâmet eden Dursun (73) ve Sultan Bayat (63) çiftine köye inen aç kurtlar saldırdı. 2 kurdun saldırısına uğrayan yaşlı çift yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Bartın’ın Ulus İlçesi’nde de aç kalan kurtlar, Drahna Köyü’ne indi. Kurtlar köy sakinleri tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Sibirya soğukları ve yağışlı hava gelecek günlerde Türkiye’yi terk edecek, yerine ılık ve yağışlı hava gelecek. Soğuk ve yağışlı havanın bugün Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin doğusunda yağışlara neden olduktan sonra Türkiye’yi terk edeceği öngörülüyor. Yarın akşam saatlerinden itibaren Türkiye’nin batı bölgelerinin, Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı bir havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

        AMBULANSTA DOĞURDU

        Balıkesir'in İvrindi İlçesi’ne bağlı Ayaklı Köyü’nde doğum sancısı başlayan kadının yardımına 112 Acil Servis ekipleri yetişti. 112 ekipleri karın geçit vermediği köye zorlukla ulaşırken, Bahar Kafa adlı anne adayı ambulansta sağlıklı bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

        İLK CEMRE DÜŞTÜ

        Anadolu'da soğuk havaların gitmeye başlaması ve baharın müjdecisi olan cemrenin (kor ateş) ilki dün havaya düştü. Cemre 27 Şubat’ta suya ve 6 Mart’ta toprağa düşerek yavaş yavaş kıştan bahara geçişin müjdesini verecek. Cemrenin, ilkin havaya düşmesiyle havanın soğukluğu, 27 Şubat’ta suya düşmesiyle suyun soğukluğu kırılıyor ve 6 Mart’ta da toprağa düşerek toprak ısınıyor. Antalya Side’de cemrenin havaya düşmesiyle badem ağaçları antik kenti beyaza bürüdü. Alman turistler ise ağaç önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

        KARDAN GELİNE 2 METRE ALTIN

        YER yine Bursa. Gürsu İlçesi’nde yaşayan Ertan Kalktık, kardan bir gelin yaptı. Gelini duvak ve 2 metrelik altın zincirle süsleyen Kalktık, damatlıklarını giyerek poz vermeyi de ihmal etmedi.

        BURSA’nın Karacabey İlçesi Garipçe Mahallesi’nde, Ulu Camii’nin bahçesinde kardan adam yapıp musalla taşına yatıran çocuklar, imam cübbesi giydirdikleri kardan adam ile birlikte temsili cenaze namazı da kıldı. Kardan yapılan mevtanın cenaze namazını kılan çocukları mahalleli eğlenerek izledi!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ