Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İzmir'in Çeşme İlçesi'nde akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sele neden oldu. Su baskınları yaşandı

        İzmir Valiliği'nin dün uyarısını yaptığı sağanak yağmur, Çeşme'de akşam saatlerinde etkili olarak su baskınlarına neden oldu. Özellikle Ilıca ve Alaçatı mahallelerinde çok sayıda işyeri ve evi su basarken, zor anlar yaşayan vatandaşlar, ellerindeki plastik leğen, tas ve kovalarla evlerine dolan yağmur sularını dışarı atmaya çalıştı. Şiddetli yağış yollarda su birikintileri oluştururken, arıza yapan araçlar yolda kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı çok sayıda personel ve araç ile AFAD ekibi Çeşme'ye sevk edildi.

        200'DEN AZLA EV VE İŞ YERİNE TAHLİYE

        Çeşme'de, rekoryağışve taşan derenin etkisiyle su basan 200'ün üzerinde ev ve iş yerinde tahliye çalışmaları sürüyor. Su baskınları, genelde 2 katlı müstakil ev ve villaların yoğunlukta olduğu Alaçatı Mahallesi'nin Fevzi Çakmak bölümüyle Ilıca merkezde etkili oldu.

        REKOR YAĞIŞ

        Son 24 saatte metrekareye 168.3 kilogram ile rekoryağışalan ilçede, su basan Ilıca Polis Merkezi'nin de aralarında bulunduğu yerlerde dün akşam saat 18.00'de başlayan tahliye işlemi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçelerin itfaiye ekiplerince devam ediyor.

        Baskından zarar görenler, gündüz gözüyle uğradıkları zararı tespit etmeye çalışıyor. Bazı bahçelerde beslenen kümes hayvanlarının da telef olduğu gözlendi.

        BELEDİYE BAŞKANI: DENİZ GİBİ OLDU

        ÇeşmeBelediye Başkanı Muhittin Dalgıç, su baskınlarının yaşandığı bölgede geçen deredeki suyun,yağışın etkisiyle 1-1.5 metre yüksekliğindeki istinat duvarlarını aştığını belirterek, şunları söyledi:

        Yollarda sular, 1 metre yükseldi. Bu bölgenin 50 senesini bilirim, böyle biryağışgörmedim. Çok şükür ki can kaybımız yok. O bizi sevindiriyor. Toplanan sular aynı istikamete yöneldiği için böyle sıkıntı yaşadık. 200'ün üzerinde ev ve iş yerine su girdi. Bölge, deniz gibi oldu.

        DHA-AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ