Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erkek Böyle olur 30'lu yaşların evi..., 30lu yaşlarda ev dekorasyonu, ev dekorasyonunda dikkat edilmesi gerekenler
        1

        DERLEME: HABERTURK.COM

        Eviniz sizi yansıtır, boşuna dememişler 'Aslan yattığı yerden belli olur' diye... Siz yaşlandıkça, pardon, olgunlaştıkça evinizdeki eşyalar da evrim geçirecek, bunu tecrübe sahipleri söylüyor!
        İşte o tecrübe sahiplerinin görüşlerine göre 30'lu yaşlarda evinizin olmazsa olmazı haline gelecek o eşyalar!

        2

        1. Gerçek bir kanepe: Artık ev partilerini ayakta çılgınca kutlamadığınıza göre annenizin dört gözle beklediği vakit geldi demektir: oturma odanıza eli yüzü düzgün bir kanepe almak! Hatta o kanepenin üzerine dekoratif minderler koyabilir, o da yetmezse kol kenarlarına örtü serebilirsiniz!

        3

        2. Günlük yemek takımı (8 kişilik): Artık paket servisle gelen yemeği sehpada döke saça yeme zamanlarının sizden geçtiğini düşünüyorsanız, arkadaş ve akrabalarınızı yemeğe çağırma seremonilerine geçiş yapabilirsiniz. Burada en önemli olan ise 'yemek takımı'! İster arkadaşlarınız yemek sonrası çaya gelsin, ister anneniz ve kankaları evinizi teftişe gelsin, sayısı tam bir yemek takımınız muhakkak bulunmalı!

        4

        3. Yemek pişirmek için eli yüzü düzgün bir tencere: Yemek yapmak sizin için yavaş yavaş bir rutin haline gelmeye başladığında, elinizdeki altı kararmış, kulbu kopmuş tencerelerden de kurtulmak isteyeceksiniz. Öyle çok abartılı harcama yapmanıza gerek yok, sağlığa zararı olmayan hammaddelerden yapılmış temiz bir tencere işinizi görecektir.

        5

        4. Tel askılar: Siz büyüdükçe dolabınız da genişleyecek ve kıyafetlere yer bulamaz olacaksınız. Bu sebeple kalın ahşap askılar yerine daha ince olan tel askıları kullanmanızı tavsiye ederiz.

        6

        5. Misafirlik nevresim takımı: Kimin geleceği belli olmaz, yedekte her zaman, tercihen kullanılmamış bir çift, bir de tek kişilik misafir nevresim takımınız olsun.

        7

        6. Kesme işlemini gerçekleştiren gerçek bıçak: Marketlerde 'ben bıçağım' diye kendini sergileyen, lakin bir poğaçayı dahi doğrayamadığınız bıçaklarla vedalaşın. Bir tık fazla ödeyip, paslanmaz çelikten keskin bir bıçak edinmeniz sizin yararınıza.

        8

        7. Bardak takımı: Eşinizin ailesi çat kapı çaya geldiğinde onları sağdan soldan toplama renkli fincanlarla ağırlamak yerine, annenizin sevdiği türden çay takımıyla buyur etmeniz, hanenize artı puan kazandıracaktır.

        9

        8. Misafir havluları: Bir evde sayısı ne kadar olsa da o kadar kullanılan eşyalardan biri de havlu. Kişisel hijyen için önemli olan havlu konusu misafirleriniz için de ayrıca değerlendirilmeli. Yani bir çift misafir havlusu edinmenizde fayda var...

        10

        9. Abartısız bir alet takımı: Size marangozların kullandığı o kocaman kutulardan alın demiyoruz, içinde çekiç, çivi, tornavida gibi demirbaşlar olsun yeter.

        11

        10. Elektrik süpürgesi: Süpürgeyle, paspası silkelemeyle ya da kırıntıları koltuk/halı altlarına atmakla durumu geçiştirebileceğiniz zamanlar geçti. Artık annenizin 'ayaklarını kaldır' diyerek yerleri süpürdüğü alet sizin kontrolünüzde, marş marş!

        12

        11. Bornoz: Artık anne evinde değilsiniz, hızlıca duş al, havluyu kenara fırlat, evden çık dönemi bitti. Duş sonrası yaşlanma karşıtı yapılacak bakım töreni için bir bornoz edinmek şart.

        13

        12: Yaşlanma karşıtı kremler: Yaşlandıkça, pardon, olgunlaştıkça hayatın bize yaşattığı acı tatlı tecrübeleri de yüzümüze iz olarak ilişebiliyor. Bu sebeple ne kadar erken davranırsak, o ilişmelerden o kadar geç nasipleniriz...

        14

        13: Klasiklerle dolu bir kitaplık: Kitap okuyun, okumasanız dahi şöyle bir göz gezdirin... Haydi onu da yapmaya üşendiniz diyelim, misafirlerinize ne kadar entellektüel olduğunuzu gösterebilmenin yollarından biri, düzenli ve kaliteli bir kitaplıktan geçiyor.

        15

        14: DVD arşivi: Onca yıldır kaç tane film izlediniz... Artık onları bir düzene sokma ve arşiv oluşturma zamanı geldi...

        16

        15: Takım bardaklar: Bekar evlerinde misafirlerinize çay bardağında kola ikram ettiğiniz günleri, mazinin karanlık dehlizlerine atın. Zira artık iş güç sahibi, kendi evi olan birisiniz...

        17

        16: Akıllı televizyon: Ne kadar akıllı olursa, ekranı ne kadar büyük olursa sizi o kadar zengin gösterecek! Şaka bir yana, genel kanı bu yönde olsa da evde geçirdiğiniz vaktin çoğunu TV karşısında uyuklayarak harcadığınızı düşünürsek, iyi bir televizyona yatırım yapmakta fayda var. Ayrıca erkekler yaş 30 olursa olsun, video oyun oynamaktan vazgeçmeyecekleri için onlara göre biçilmiş kaftan!

        18

        17: İmza parfümünüz: Bir odaya girdiğinizde ya da tam tersi, evinize misafir geldiğinde mekanın 'siz' kokması için kalıcı ve sizi yansıtan, kolaylıkla vazgeçemeyeceğiniz bir parfümünüz olması şart...

        19

        18: Düğünlük / İş görüşmelik kıyafet: Yaşıtlarınız bir bir evleniyor, davet edildiğiniz düğünler çoğalıyor, bu sebeple dolabınızda muhakkak 'düğünlük' bir kıyafetiniz olmalı.

        Aynı şey iş görüşmeleri için de geçerli. Gelecek güzel teklifler için görüşmeye gittiğinizde bırakacağınız ilk izlenimin çoğunu kıyafetinizin oluşturduğunu düşünürsek, biraz paraya kıyıp kenarda kaliteli bir takım bulundurmak mantıklı olacaktır.

        20

        19: Kravat: Beyler, istediğiniz kadar kaçın ama bu yaştan sonra o kravat illa ki takılacak! Her renk takımla kombinleyebileceğiniz renklerde 2-3 kravatınız olsa da yeter. Ama ben koleksiyon yapmak istiyorum, her renk olsun derseniz o sizin kararınız.

        21

        20: Takım elbise: Eşiniz gibi siz de iş görüşmesi ve davet edildiğiniz düğünlerde giymek için hazır olacak bir ya da iki takım elbise edinseniz iyi olur. Tabii altına kombinleyebileceğiniz klasik bir çift ayakkabı almayı da unutmayın.

        22

        21: Çatal-Bıçak Takımı (Çantalısı makbuldür): Annelerimizin çok sevdiği nadide parçalardan çatal bıçak takımı! Hele o çantalıları ve maun kutuluları yok mu... Ama eve gelen misafirlerin artık ailece geldiğini göz önünde bulundurursak pazardan toplamış gibi renk renk çatallar yerine eli yüzü düzgün bir takımla karşılarına çıkmanın elitliği de bir başka...

        23

        22: Ayakkabı dolabı: 30 yaşını aşan bir kadının kaç çift ayakkabısı olacağını hayal etmeye çalışalım... Ya da, tamam çalışmayalım, zaten ayakkabı her zaman bir kadının ihtiyacı. O sebeple evinizde yer varsa ayakkabı dolabınız da olmalı. (Bu dolap için evdeki buzdolabını atabilecek gözü karalar olduğunu da biliyoruz ama yapmayın, yemek önemlidir...)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ