Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Caddebostan Sahili, Kadıköy Sahili

        Esra BOĞAZLIYAN / HT GAZETE

        Caddebostan sahilindeki yürüyüş yolunda, lodostan kalma koca bir çukur var. İki haftadır ne kapatılıyor, ne de etrafında doğru düzgün bir önlem alınıyor. Sahilde yürüyenler, koşuşturan çocuklar tehdit altında.

        İki hafta önceydi... Şiddetli lodos nedeniyle İstanbul, tabiri caizse birbirine girmişti. Çatılar uçmuş, ağaçlar kökünden devrilmiş, deniz taşmış, dev dalgalar sahil yolunu sular altında bırakmıştı. Lodostan ve dalgalardan nasibini alan yerlerden biri de Caddebostan sahiliydi... Hızı, saatte 100 kilometreyi bulan fırtına, güzelim sahili tarumar etmişti.

        GÜYA KORUMA BANDI ÇEKMİŞLER!

        Dalgaların dövdüğü sahil altüst olmuş, yürüyüş yolu çökmüş, zemin döşemeleri parçalanmıştı. Aradan 15 günden fazla zaman geçti, fakat sahilin bu savaştan çıkmış halinde herhangi bir değişiklik olmadı. Yukarıdaki fotoğraflarda da görüldüğü üzere, sahil darmadağın. Hadi yoldaki tahta parçalarını, paramparça olmuş zemini filan geçtik, bir de önemli bir tehlike var. Tam yürüyüş alanının ortasında açılan koca delik henüz kapatılmış değil. Kapatılmasını bırakın etrafında doğru düzgün bir güvenlik önlemi bile alınmamış. Çöken bölümün etrafına uyduruktan bir bant çekilmiş ve öylece bırakılmış. Hani gece vakti sahilde yürüyüş yapan birinin bu çukuru fark etmeyip denize düşmesi işten bile değil. Sahilde koşuşturup oyun oynayan çocukların karşı karşıya kaldığı tehlike, çok ama çok büyük. Yetkili makamların bu tehdidi görmemesi ise çok ama çok düşündürücü...

        Okulun yanıbaşında ölümcül inşaat gölü!

        Bir tehlike haberi de Arnavutköy’den... Dün ajansların geçtiği haber akıl alır gibi değildi... Tayakadın Köyü İlkokulu ve Ortaokulu’nun hemen bitişiğindeki göle dönmüş inşaat çukuru, öğrenciler için, kelimenin tam anlamıyla bir tuzak... Çocukların bu inşaat göletine düşmesi ve buradan bir facia haberi gelmesi an meselesi... Çevre sakinlerinin anlattığına göre, okulun hemen yanıbaşına spor kompleksi yapılması için aylar önce hafriyat çalışması yapılmış. Derin bir çukur açıldıktan sonra çalışma durmuş. Yağmur sularıyla dolan inşaat alanı da göle dönmüş. Çocuklarının can güvenliğinden endişe eden veliler tepki gösterince, okul bahçesi ile inşaat alanı arasına paravan çekilmiş ama bu önlem velilerin endişesini gidermeye yetmemiş. Zira bu paravan rüzgârlı günlerde yerle bir oluyor.

        “KİMSE İLGİLENMİYOR”

        Okulun bitişiğindeki gölet için doğru düzgün önlem alınmamasının can kaybına neden olabileceğini söyleyen veliler, acilen bu hayati soruna el konulmasını istiyor: “5-6 aydır bu gölet çocukların can güvenliğini tehdit ediyor ama kimse de gelip bu durumla ilgilenmiyor. Tüm birimlere müracaat ettik fakat hiçbir sonuç alamadık.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ