Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kısırkaya Hayvan Bakımevi tamamlandığında, yılda 4 bin hayvan barınacak

        HT GAZETE

        Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki tüm ilçe belediyelerine hizmet vermek üzere planlanan merkezde sokak hayvanları için her şey düşünüldü. Alttan ısıtmalı yavru hayvan bölümlerinden en ileri teknolojiyle donatılmış ameliyathanelere kadar merkezde veteriner hizmetleri açısından ihtiyaç duyulabilecek tüm donanım mevcut bulunuyor.

        ‘YANLIŞ ALGILAR VAR’

        Büyükşehir Belediyesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanı Bayram Ali Çakıroğlu, Sarıyer Kısırkaya’daki Hayvan Bakımevi’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çakıroğlu, kamuoyundaki yanlış algılara değinerek, bakımevinde aynı anda 20 bin hayvanın barınmasının söz konusu olmadığını kaydetti. Ali Çakıroğlu, 20 bin sayısının, merkezin bir yılda yapabileceği toplam kısırlaştırma sayısı olduğunu vurguladı.

        Hayvanseverlerden gelen talepler doğrultusunda, İstanbul’un iki ayrı yakasında uygun yerler belirlenerek, ölen evcil hayvanların gömülebileceği alanlar oluşturulacağını aktaran Çakıroğlu, böylelikle hayvanseverlerin bu talebine de karşılık verileceğini açıkladı.

        Sarıyer Kısırkaya Hayvan Bakım Evi ve Doğal Yaşam Alanı’na ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi daha önce de açıklama yapmış, merkezde hayvanların kısırlaştırılması, tedavisi ve bakımlarının yapılacağı, bunun dışında başka bir işlemin yapılmasının söz konusu olmadığı vurgulanmıştı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yapılacak işlemlerin “Topla-Aşıla-Kısırlaştır-İşaretle-Aldığın Yere Bırak” sisteminden ibaret olduğu bildirilen açıklamada, “Merkezde her biri 500 metrekare 200 bahçeli yaşam ünitesi bulunmaktadır. Bu üniteler, her birinde engelli, sokakta yaşayamayacak derecede yaşlı köpeklere 20’şerli gruplar halinde bakılmak üzere yapılmıştır. Merkezde tedavi, ameliyat ve yavrulu anne bölümü yerden ısıtmalıdır. Doğal yaşam ünitelerinde de ısıtma sorunu olmayacaktır. Ziyaretçiler için gezinti ve piknik alanları var. Bakımevi’nde sokak hayvanlarının yanı sıra bir kuş tedavi merkezinin de hayata geçirilmesi hedeflenmektedir” denilmişti.

        ‘Toprak zeminli alanlarda yaşam’

        Kısırkaya’da görevli Veteriner Hekim Önder Oflazoğlu merkezde kısırlaştırma çalışmalarının önemine dikkat çekerken, hayvanların soğuktan etkilenmemeleri için tüm tedbirlerin alındığını belirtti. Oflazoğlu, hayvanların beton yapılar içinde hapsedileceği iddialarına da bahçeli, toprak zeminli yaşam alanlarını göstererek yanıt verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ