Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Gizem Sevinç Selvi yazıları, Gizem Sevinç Selvi saç trednleri yazısı, 2015 ilkbahar-yaz saç trendleri

        Gizem Sevinç SELVİ/HT PAZAR

        Geçen yıl Ellen DeGeneres sayesinde meşrulaşan selfie’nin alt kümelerinden “wakeupcall”, yani “uyanır uyanmaz çekilen selfie” trendi de büyük ilgi gördü. Ancak gelin itiraf edelim, kimse selfie’leri gerçekten “yeni uyanmış” haliyle çekmedi! Ön kamerayı açar açmaz hepimizin ilk işi, saçlarımızı öne atıp şöyle bir kabartmak oldu. Yani saçlar, selfie’lerin de başrol oyuncusuydu. Bu türün belki de en güzel fotoğrafları, podyumların efsane ismi Naomi Campbell’dan gelenlerdi. “Wakeupcall” akımı için sevindirici haber geçen hafta gerçekleşen Londra Moda Haftası’ndan bize ulaştı. Zira podyumdaki saçlar, “yataktan kalkmış” doğallığına hizmet edercesine olabildiğince dağınık ve bohemdi! Şimdi gelin, daha çok “like” alacak pozlar için 2015 ilkbahar-yaz sezonunun dağınık saç trendlerine bir göz atalım.

        Elveda ombre!

        Öncelikle geçtiğimiz yıla damgasını vuran ombreyi bir an önce unutun! Çünkü bu yıl saçlarda sert geçişler yok. Havaların ısınmasıyla birlikte kışın koyuluğundan sıyrılıp daha açık tonlara geçiş yaptığımız günlerde aralara atılmış, özellikle önlerde yoğunlaşan hafif balyajlar ön planda. Buradaki en önemli detay, geçişlerin çok yumuşak ve renklerin güneşten açılmış kadar natürel olması.

        Balık sırtı

        Tüm bu bohem hava, elbette balık sırtı örgüler ve ensede gelişigüzel toplanmış saçlar olmadan tamamlanamazdı. Aralara atılan balyajlar ise bu özensiz balık sırtı örgüleri çok daha çekici gösteriyor.

        Kuaförden çıkmış gibi değil!

        Birkaç yıldır kendisini iyice hissettiren retro akımı için “Bu sene pik yaptı” desek yalan olmaz. Yani ne kadar bohem o kadar iyi. Asla “her daim kuaförden çıkmış” gibi görünmemelisiniz! Bu şu demek; dümdüz fönlere, cilalı dalgalara da elveda, “yapılmamış” saçlarımızı rüzgâra bırakıyoruz. Uzmanların önerdiği yöntem, saçlarınızı yıkayıp bakımını yaptıktan sonra Fransız kadınlara uyup açık havada kendiliğinden kurumaya bırakmanız. Bu yöntemle saçlarınız hem kabarmıyor, hem de doğal ve ekstra seksi bir görünüm elde ediyorsunuz. Bunun nedeniyse uğraşılmamış görünümün kadınları her zaman daha zeki gösterdiğine inanılması, bizden söylemesi. Brigtte Bardot’yu ya da Charlotte Gainsbourg’ü gözünüzün önüne getirin, tam olarak bundan söz ediyoruz.

        Omuzda kütler dağınık kısalar

        Geçtiğimiz kışın favori saç kesimi olan uzun bob, popülerliğini sürdürüyor. 2014’te Oscar’ı kucaklayan Jennifer Lawrance, kısacık kestirdiği saçlarını artık uzun bob olarak kullanıyor. “Uzun bob” şu demek: Ne bildiğimiz klasik küt, ne de omuzlara kadar uzanan; ikisinin tam ortasında, yani tam köprücük kemiği üzerinde kesilmiş saçlar. Bu modelin en iyi örneklerinden birinin Natalie Portman’da olduğunu belirtelim.

        Tel tel gökkuşağı

        Bu kadar toprak tonunun üzerine podyumlarda bu yılın en punk ve marjinal sayılabilecek trendi renkli balyajlardı. Sarışınlar için uçlara atılmış pembe ve turuncularla; koyu saçlarda ise yeşiller, maviler ve mor balyajlarla son derece dinamik ve trendy bir görünüm elde etmek mümkün.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ