Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında bağımlılıklarla mücadeleye dikkat çekmek için “Gelecek hepimizin” sloganıyla bisiklet turu düzenlendi.

        HT GAZETE

        Yeşilay’ın bağımlılıklara karşı dikkat çekmek amacıyla düzenlediği etkinlikte, Sepetçiler Kasrı’ndaki Yeşilay merkezinde toplanan genç-yaşlı yüzlerce bisikletli, buradan Gülhane Parkı, Sultanahmet Meydanı’ndan geçerek Samatya Yedikule güzergâhına kadar 27 kilometrelik yol boyunca pedal çevirdi. Tramvayların arasından geçerek Eminönü Meydanı’na gelen bisikletlileri turistler de merakla izledi.

        FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN

        Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Seylan, bu yıl bisiklet turunun dördüncüsünü düzenlediklerini belirterek “Bisiklet hem bireysel olarak hem de grup olarak yapılabilecek çok güzel bir spor. Biz de bunu esas alarak ve Yeşilay’ın bağımlılıklarla olan mücadelesinde halkımızla bir farkındalık oluşturmak adına bu turu düzenledik” dedi.

        12 yaşındaki Özgür ve 10 yaşındaki kardeşi Eser Güvenç ise Yeşilay için bisiklet kullanacaklarını belirterek amaçlarının sağlık için bisiklet kullanmak olduğunu ifade etti. 2 oğlu ile birlikte etkinliğe katılan anne Nurcan Güvenç ise Yeşilay’a destek için etkinliğe katıldıklarını söyleyerek, “Eskiden çocuklara bisiklet alınırdı sağlıklı olmaları için, şimdi ‘Bilgisayarın başında oturmayın, diyorlar ama aileler bunun için bir şey yapmıyor” diye konuştu.

        “ZARARLI ALIŞKANLIKLAR YANINIZA YANAŞMASIN”

        Bisikletliler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz bu etkinlik için güçlü ciğerlere ihtiyaç olduğu vurgusunu yaparak “Bisikletle bu hobiyi yaparak büyük bir keyif alıyoruz. Spor yapıp sağlık kazanarak bir kutlama yapıyoruz” dedi. Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz ise 95 yıldır Yeşilay olarak iyilik ve sağlığın peşinde olduklarını belirterek “Her yıl 1-7 Mart haftası Yeşilay Haftası olarak kutlanıyor.

        Hayat boşluk kabul etmiyor. Boşluklarınızı sporla, sanatla, çeşitli pozitif aktivitelerle doldurun ki zararlı alışkanlıklar sizin yanınıza yanaşmasın” şeklinde konuştu. Bir gün önce sigarayı bırakıp etkinliğe katılan Erdinç Dokuman ise, “30 sene sigara içtim. Bir senedir de bisiklete biniyorum. Bugünün de Yeşilay Haftası’na denk gelmesini istedim” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ