Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler En sık rastlanan 9 düğün klişesi
        1

        Evliliğe dair, toplum tarafından uzun yıllardır benimsenmiş klişeler var. Bu klişeler yeni evlenen çiftlerin üzerinde zaman zaman baskı yaratabiliyor.

        Siz de kalıplaşmış bu geleneklerle kendinizi baskı altında hissediyorsanız çiğneyebileceğiniz bazı kurallar olduğunu unutmayın.

        İşte onlardan bazıları;

        2

        1. Gelinler beyaz gelinlik giymek zorundadır

        Hayır : Eğer beyaz, kabarık ve uzun duvaklı standrt bir gelinlik giymek hoşunuza gitmeyen bir gelenekse, kendinizi buna zorunlu hissetmeyin. Alışılmışın dışına çıkabilirsiniz. Gelinlik tasarımcıları artık bu klişeyi bozuyor. Siyah, mavi hatta zevkinize göre mor gelinlik bile tercih edebilirsiniz. (Fotoğraf:Corbin Gurkin)

        3

        2.Profesyonellerle çalışmak yerine yetenekli arkadaşları görevlendirmek daha karlıdır

        Hayır: Arkadaşınızın sosyal hesaplarındaki doğa fotoğraflarının başarılı olması, düğün fotoğraflarınız için de aynı sonucu vereceği anlamına gelmez. Deneyimli bir düğün fotoğrafçısının düğünde tüm olan biteni (hazırlanma aşaması, ilk dans vs..) fotoğraflarken aynı zamanda düğün misafirlerinin de görüntülerini yakalayabilmesi gerekir. Aynı durum süsleme ve müzik gibi diğer kategoriler için de geçerli.

        Bu gibi işler için mümkünse profesyonel insanlardan yardım alın. Bütçe konusunda endişeniz varsa, bu konuda baştan dürüst olun ve düşük bütçeli profesyonel insanlardan yardım isteyin. (Fotoğraf:Samuel Lippke Studios)

        4

        3.Düğününe gittiğiniz arkadaşlarınızı siz de davet etmelisiniz

        Hayır: Her düğününe gittiğiniz tanıdığınızı siz de düğününüze davet etmek zorunda değilsiniz. Bu sizin gününüz ve kendinize en yakın hissettiğiniz insanları davet etme özgürlüğüne sahipsiniz. Bu durumu onlara davetli listesinin kısıtlı olduğunu söyleyerek nazikçe bildirebilirsiniz. (Fotoğraf:Eric Asistin Photo)

        5

        4.Organizasyon firmaları her zaman pahalıdır

        Hayır: Aslında bunu ayarlamak biraz da sizin elinizde. Düğün organizatörünüz size yaratıcı fikirler sunup, organize ederken aynı zamanda bütçenize de sadık kalmanıza yardımcı olabilir. Düğün organizatörlerinin çiçekçi, kiralama şirketi ve diğer profesyonellerle yakından ilişkisi vardır ve size indirim yaptırmanız konusunda yardımcı olacaklardır.

        Eğer tam anlamıyla bir organizasyon yaptırmak için bütçeniz yeterli değilse, sadece bu gibi konularda fikir almak için bile bir organizatöre danışabilirsiniz. (Fotoğraf:Dear Wesleyann)

        6

        5.Kendi işini kendin yap

        Hayır: Bu fikir sizi yanıltmasın. İlk bakışta karlı bir seçenek gibi gözükse de kendi işini kendi halletme yöntemi her zaman ucuz bir yol olmayabilir. Eğer gerekli süsleme ve çiçek düzenlemeleri için sınırsız kaynağınız yoksa, bu size olduğundan daha pahalıya patlayabilir. (Bu iş için harcadığınız ek zamanı dahil etmedik bile!)(Fotoğraf:Hot Meal Studio)

        7

        6.Düğün yapmak borçlu çıkarır

        Hayır: Güzel bir düğün yapmak pahasına evliliğinize borca girerek başlamak zorunda değilsiniz. Bütçe planlaması yaparken savurganlık yapmayın. Lüks mekanlar, tasarım gelinlikler ve kusursuz bir görünüm istiyorsanız aynı özelliklerde daha tasarruflu yollar arayın. (Fotoğraf: Tara Donne)

        8

        7.Düğün müzikleri insanı kasar

        Hayır: Bunu ayarlamak tamamen sizin elinizde. İlk dans müziğinizi veya diğer dans müziklerinizi ayarlarken, davetlilerin bekleme ve yemek esnasında dinleyeceği müzikleri de hesaba katmayı unutmayın. Sadece aşk şarkılarından oluşan bir müzik listesi yerine herkesin keyif alacağı bir liste hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde davetliler düğün boyunca sıkılmayacaktır. (Fotoğraf:Lauren Larsen)

        9

        8.Düğün yemekleri lezzetsizdir

        Hayır: Bu sadece kabul edilmiş bir normdur ve her düğünde yemeklerin lezzetsiz olcağı anlamına gelmez. Ayrıca bir çok catering şirketi artık düğün organizasyonları için herkesin damak tadını mutlu edecek menüler sunuyor.(Fotoğraf:Watson Studios)

        10

        9. Fiyatı ne olursa olsun gelinliklerin kumaşı aynıdır

        Hayır: Bazı gelinlik fiyatları 500 tl iken bazılarınınki 5000 tl olabilir. Bu, gelinlik kumaşının kalitesi, uzunluğu ve markasıyla alakalıdır. İyi bir gelinlik salonu asistanı size uygun fiyat aralığında şık bir gelinlik önerip mükemmel uyumu bulmanıza yardımcı olabilir. Yani gelinlik alırken bütçenizin dışına çıkmak zorunda kalmazsınız. Bu arada, kullanılan materyallerin de, gelinliğinizi diktirdiğiniz yere göre değiştiğini unutmayın. (Fotoğraf:Walker Studio)

        (Çeviri: Gözde YAZICIOĞLU / HABERTURK.COM )

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ