Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul’da kış aylarında etkili olan yoğun kar yağışı barajları son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaştırdı

        HT GAZETE

        İstanbul’da kış aylarında etkili olan yoğun kar yağışı barajları son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaştırdı. İstanbulluların su ihtiyacını karşılayan barajlar yoğun yağışların etkisiyle yüzde 95.42 seviyesine yükselirken, Alibeyköy Barajı yüzde 100 doluluk seviyesine ulaştı.

        Yaz aylarında sıcaklığın yükselmesi ile etkili olan kuraklık, İstanbul’daki barajların doluluk oranlarını dip seviyelere düşürmüştü. Şehrin su ihtiyacını karşılayan barajlardaki su seviyesi yaz aylarında yüzde 20’nin altına inerken, yaşanan kuraklıktan Alibeyköy Barajı da etkilenerek, tarihi Mağlova kemerinin tamamı gün yüzüne çıkmıştı.

        EN DÜŞÜK ORAN SAZLIDERE’DE

        İSKİ verilerine göre, İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Alibeyköy, Kazandere, Elmalı, Darlık ve Istrancalar barajları yüzde 100’lük doluluk oranına ulaştı. Ömerli, Papuçdere, Büyükçekmece ve Terkos barajlarında ise nispet yüzde 90’ın üzerine çıkarken, Sazlıdere Barajı’nda doluluk yüzde 75,62 olarak ölçüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ