Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Keşan'da katıldığı Kadınlar günü programında açıklamalarda bulundu

        Sağlık Bakanı Müezzinoğlu,AK Parti Keşan Kadın Kolları tarafından Keşan Spor Düğün Salonu'nda düzenlenen programda, kadın ve erkeğin eşit olduğunu söyledi.Kadının dünyanın dinamiklerine yön verdiğini belirten Müezzinoğlu, "Anneliğin üzerinde kariyer olmaz dediğimde, belirli kitleler beni eleştirdi. Dediler ki anne doktor olamaz mı anne mühendis olamaz mı? Anne bunların hepsini olur ama avukat olacağım diye, doktor olacağım diye, mühendis olacağım diye anneliği itersen o zaman yanlış yapmış olursun. Kendine de haksızlık yapmış olursun. Ana demek bir kariyer sahibi olmaktan vazgeçmek demek değildir" dedi.

        'CUMHURBAŞKANIMIZIN BAKIŞI HEPİMİZ İÇİN ÖRNEK'

        Annelerin kariyer sahibi olduğunu ve kariyer sahibi olma yolunda bulunanları yetiştirdiğini aktaran Müezzinoğlu, "Onun için ana olmak, bana olmak ve aile olmak bir bütün olma değerleriyle olur" diye konuştu.

        Güçlü aile, komşuluk, toplum ve sosyal dokunun hep birlikte oluşturulacağını vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

        Başta kurucu başkanımız ve bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kadına bakışı, anaya bakışı, eşe bakışı hepimiz için güzel bir örnektir. Kız evladına bakışımız bellidir, asla ve asla ayrımcılık düşünmeyiz. Kız evlatlarımızın makam ve mevki sahibi,, anne ve eş olması bizim için anlamlıdır, değerlidir. Eşlerimiz bizim için anlamlıdır, değerlidir. Ben, şahsen çok rahatlıkla söylüyorum. Bugün Mehmet Müezzinoğlu bir yerlere geldiyse, tıbbiye ikinci sınıftan bu yana, yani üniversiteden bu yana yanımdan hiç ayrılmayan eşime borçluyum.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ