Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Mimar Sinan’ın 450 yıl önce Alibey Deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, yeniden gün yüzüne çıkıyor

        HT GAZETE

        Mimar Sinan’ın 450 yıl önce Alibey Deresi üzerine inşa ettiği Mağlova Su Kemeri, yeniden gün yüzüne çıkıyor. Sultangazi Belediye sınırları içerisinde bulunan kemerlerin çok yakında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğraması bekleniyor.

        Sultangazi İlçesi Alibey Barajı üzerinde 450 yıl önce Mimar Sinan tarafından inşa edilen Mağlova Kemeri, dün 22 Mart Dünya Su Günü’nde turist rehberlerini ağırladı. Dünyanın en önemli mimarlık şaheserlerinden biri olarak gösterilen, 258 metre uzunluk, 36 metre yüksekliğe sahip olan, barındırdığı mühendislik mimari ve estetik özellikleri sebebiyle şaheser olarak nitelendiriliyor. Mağlova Kemeri konusunda Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, TURSAB ile ortaklaşa bir projeye imza atarak “Mimar Sinan Turu” düzenledi. 50 turist rehberine Mağlova Su Kemeri gezdirildi. Önce İstanbul’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Cebeci Köyü’nde tarihi bir kiliseyi gezen rehberler, daha sonra Alibey Deresi’nin yanındaki patika yollardan Mağlova Kemerleri’ni ziyaret etti. Sukemeri’ni gören turist rehberleri Sinan’ın mimarisine hayran kaldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ