Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Dün, kapısı açık halde trafikte seyreden, yolcuların salkım saçak dışarı taştığı minibüslerden kareler taşımıştım bu köşeye...

        Esra BOĞAZLIYAN / HT GAZETE

        Dün, kapısı açık halde trafikte seyreden, yolcuların salkım saçak dışarı taştığı minibüslerden kareler taşımıştım bu köşeye... Özellikle de Yenibosna-Kuleli hattında çalışan minibüs şoförlerinin araçları ağzına kadar yolcuyla doldurması, kapıların kapanmaması, basamakta seyahat eden yolcuların ölümle burun buruna gelmesi şikâyet ediliyordu.

        FELAKETE SÜRÜKLÜYOR

        İşte bu haberin ardından minibüs feryatları yağdı desem hiç de abartılı bir ifade kullanmış olmam. Şehrin hemen her köşesinden, her hattan “Bir de burayı görün” mesajları geldi, ulaşımını minibüsle sağlayan İstanbullular, yaşadıklarını anlattı. Ancak içlerinden biri vardı ki minibüs dehşetini tüm açıklığıyla ortaya koyuyordu. Başakşehir-Altınşehir hattında çalışan bir minibüs şoförünün yolcularını nasıl da felakete sürüklediğini gösteriyordu bu mesaj... Her gün bu güzergâhta seyahat eden bir okuyucumuz, içi yolcu dolu bir minibüsü kilometrelerce takip etmiş, şoförün ters yönde ilerleyişini, makas atışlarını kare kare görüntülemiş. Dakikalar süren videoyu izlerken bile insanın yüreği ağzına geliyor. Bir de o minibüsün içindeki yolcuları düşünün... İşte o videodan çekilmiş fotoğrafları da görüyorsunuz.

        KARŞI YÖNE DALDI

        Tek gidiş, tek gelişli ve virajlarla dolu yolda adım adım ilerleyen trafiğe takılmak istemeyen uyanık şoför, birden karşı yöne dalıyor. Trafik yoğunluğunun olmadığı karşı taraftan hızla bir aracın gelme ihtimali onu hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Karşıdan bir araç geldiğinde de hızla kendi şeridine dalmaya çalışıyor. İnanılır gibi değil ama bu şekilde kilometrelerce ilerliyor. Ortada tek bir trafik ekibi bile yok ki şoförü durdurup “Sen ne yapıyorsun” desin...

        Gidiş yönündeki trafik sıkışıklığına girmek istemeyen minibüsçü, karşı şeride giriyor.

        Karşı yönden gelen kamyonlarla burun buru a kalıyor ve tekrar şeridine girmek için hamle yapıyor.

        İSMEP: İnşaatı biz yapmıyoruz

        Önceki gün, Gaziosmanpaşa’daki Gazikent İlköğretim Okulu’nun ek bina inşaatının iki yıldır tamamlanamadığını yazmış ve velilerin “Ne olacak bu okulun hali?” şikâyetlerini yansıtmıştım. İşte bu haberin ardından, İSMEP (İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi) yetkililerinden şu açıklama geldi: “Okul, 2008-2009 eğitimöğretim yılında İSMEP kapsamında güçlendirilmiştir. Gaziosmanpaşa Gazikent İlköğretim Okulu’nun ek binasının yapımı ise İSMEP kapsamında başlatılmamıştır. Dolayısıyla inşaatın neden bitirilemediği konusu birimimizin bilgisi dışındadır.”

        KISA KISA...

        * Avcılar Gümüşpala Mahallesi Müge Sokak’ta kaldırım ve yol işgali çığırdan çıktı. Bazı bina sahipleri, evlerinin önüne araç park etmesin diye yol ortasına beton saksılar yerleştiriyor. Bu nedenle de sokakta kavga gürültü eksik olmuyor.

        * Beyoğlu Dolapdere’deki oto tamircilerinin önü özellikle sabah saatlerinde otoparka dönüyor. Çift sıra halinde yapılan park yüzünden sabah trafiği birbirine giriyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ