Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Ön elemeyi geçtikten sonra dünya şampiyonasına gitmeye hak kazanacak genç yüzücüler, ilk kez madalyayla dönmek istiyor

        HT GAZETE

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün engelli 5’i kız 15 sporcusu, temmuzda İngiltere’de düzenlenecek Dünya Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası elemeleri için bugün Yunanistan’da katılacakları yarışmadan 40 madalya ile dönmek için sıkı şekilde çalıştı.

        Ön elemeyi geçtikten sonra dünya şampiyonasına gitmeye hak kazanacak genç yüzücüler, ilk kez madalyayla dönmek istiyor.

        Başantrenör Duran Arslan, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü’nde (İSEM) sporla rehabilitasyon hizmeti alan engellilerin psikolog, fizyoterapist ve eğitmenler tarafından değerlendirildiğini ve uygun branşı seçmesinin sağlandığını anlattı. Arslan, İSEM tarafından bu şekilde 12 branşta yaklaşık 3 bin çocuğun takibinin yapıldığını söyledi. 3 bin engelli sporcudan 200’ünün lisanslı eğitim aldığını belirterek, sporcuların 20’sinin de milli takımda yer aldığını kaydeden Arslan. Engelli yüzücülerin bu yıl çok heyecanlı olduklarını vurguladı. Arslan, şöyle devam etti:

        “Milli takımın tamamı bizim kulübün sporcularından oluşmakta. Bu yıl bizim için çok heyecanlı bir yıl. Dünya şampiyonasında Türkiye’ye ilk kez madalya kazandırmak istiyoruz. Yoğun şekilde çalışıyoruz. Bugün Yunanistan’da uluslararası paralimpik yüzme yarışmasına katılıyoruz. Yarışmaya 15 sporcuyla gidiyoruz. Yunanistan’da yarışacak takımda Avrupa şampiyonu, Avrupa 3. ve 7’nci olan sporcularımız var. Rekor sayıda madalya ile döneceğiz. Hedefimiz 40 madalya. Dünya şampiyonası elemesi olduğu için takımla beraber giden dört sporcumuz büyük ihtimalle barajı geçip dünya şampiyonasına katılacak. Dünya şampiyonasında ilk kez Türk bayrağını dalgalandırıp madalyalar kazanmak istiyoruz.”

        HAFTANIN 6 GÜNÜ HAVUZDALAR

        Haftanın 6 günü çift antrenman yaparak yoğun şekilde çalıştıklarını dile getiren Arslan, her antrenmanın yaklaşık 4-5 kilometre arasında olduğunu anlattı. Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ahmet Hamdi Çamlı da kulüp olarak 40 bin lisanslı sporcuyla 22 branşta hizmet verdiklerini belirterek, bedensel engelliler bölümünde yer alan sporcuların önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

        ‘Şampiyon olacağım’

        İki kolu olmadan yüzen 20 yaşındaki Beytullah Eroğlu, şöyle konuştu: “14 yılımı tamamladım. Yüzmeyi seviyorum. Sevdiğim için de bu başarıları gösteriyorum. Ilk Türkiye şampiyonluğumu 2005’te aldım. 2010’da milli takıma girdim. O yıl dünya altıncılığını kazandım. 2011’de Avrupa şampiyonu oldum, 2012’de paralimpik oyunlarında yine final yüzdüm. 2013’te dünya dördüncüsü oldum. 2014’te tekrar Avrupa ikincisi oldum. Önümüzde dünya şampiyonası var. 2015’te bayrağımızı göndere çektirmek için çalışıyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ