Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Whiplash’in ‘kelepir’ yıldızı Miles Teller filmden sadece 8 bin dolar aldı, Miles Teller'ın ilginç hikayesi (Whiplash filmi Oscar)

        Melik DEMİREL/HT PAZAR

        Bu yılın en dikkat çeken filmlerinden Whiplash’in başrol oyuncusu Miles Teller, son röportajlarından birinde filmden sadece 8 bin dolar aldığını açıkladı. Teller, 3 Oscar kazanan Whiplash’te konservatuvar caz bölümü 1. sınıf öğrencisi Andrew Neiman’ı canlandırdı. Aslında bu, Andrew’ın katı ve sert hocası Terence Fletcher’ın (J.K. Simmons) gözüne girme hikâyesi... Kimilerine göreyse Andrew’ın serüveni, “Bir işte en iyisi nasıl olunur?” sorusunun da cevabı... Andrew, önce hocasının çalışma grubuna alternatif davulcu olarak katılıyor. Whiplash şarkısında tempoyu kaçırınca sınıfın ortasında dayak bile yiyor. Ama pes etmiyor. Elleri kanayana kadar bu şarkıya çalışıyor..

        Miles Teller’inki de buna benzer bir hikâye aslında. Film başına en az 10 milyon dolar fiyat çeken Tom Cruise, Adam Sandler, Johnny Depp gibileri bu yıl Oscar adayı bile değilken, Teller oradaydı... Canını dişine takarak rolüne hazırlanmıştı. Oyunculuğu ve müzikal performansıyla yüreğimizi beyazperdeye mıhladı. Peki kim bu Miles Teller denilen kelepir yıldız?

        Kariyerine gençlik filmleriyle başladı. 2012’de “Project X”in parti fenomeniydi. 2013’te “The Spectacular Now” ile Sundance Film Festivali’nde jüri özel ödülü kazandı. Bu onun ilk ve tek ödülü...

        20 Şubat 1987’de Pennsylvania’da doğan genç yeteneğin 2 de ablası var. Babasının işi nedeniyle önce müzikle tanıştığı New Jersey’deki Cape May’e, sonra da Florida’ya yerleştiler. O günleri şöyle anlatıyor Teller: “Annem evdeki tüm çocukların müzik yapmasını isterdi. Ben de bir grupta çalan babamı örnek aldım. Tef çaldım, piyano ve saksafon dersleri aldım. Davula 15 yaşında başladım. Lisedeyken Florida’da rock konserleri veriyorduk.’’ New York Üniversitesi Tisch Sanat Okulu’na girdi. Kısa filmlerde oynadı. 20’sinde ölümcül bir trafik kazası geçirdi. Yüzünde yaralar oluştu. Oyunculuk kariyeri de tehlikedeydi...Bir sonraki yıl, en iyi iki arkadaşını ayrı ayrı trafik kazalarında kaybedecekti. Ama yılmadı. 2010’da, “Rabbit Hole” adlı filmde küçük bir çocuğu otomobille çarparak öldüren bir ergen genci canlandırdı. Genç oyuncu o günlerde ‘’Çok garip, oyunculuk özgeçmişimi açığa çıkarıyor’’ diyordu.

        ‘ÖZGEÇMİŞİMİ OYNUYORUM’

        “Daha önce 12 filmde oynadım. Her birinde ‘Bu filmle patlayacaksın, büyük bir yıldız olacaksın’ dediler, öyle bir şey olmadı” diye anlatıyordu. Miles Teller’ın nokta atışı, Whiplash olacaktı. Sundance’in açılış filmiydi. Sonra “en iyi film” dahil 5 dalda Oscar adayı oldu, 3 heykelcik kazandı.

        Whiplash’e gerçek bir star gibi hazırlanmıştı. 3 hafta boyunca haftanın 3 günü 4’er saat ders aldı. Davul çalabiliyordu ama hiç caz müzik yapmamıştı. “Bageti tutuş şekli ve ritm dahil her şey farklıydı” diye anlatıyor. “Whiplash’in oturmuş bir senaryosu vardı. Çekimlerde Don Ellis’in Whiplash’ini çaldığımızda çok gergindim. Ancak ne yaptığını bilmeyen ve grubun saygısını kaybeden bir aktör olmayı asla istemedim. Bu filmde yapmacık davranma şansım yoktu.’’

        Teller,15 yaşında.

        Çekimler 19 gün sürdü. Haftanın 6 günü, günde 18 saat davul çaldı Teller. Şöyle devam ediyor: “Günde en az 140 açı çektik. Performansım gurur vericiydi ama bitkin düştüm.’’

        Miles Teller’in manken Keleigh Sperrey ile bir süredir ilişkisi var. Bu yıl vizyona girecek “Bleed for This”te bu kez dünya şampiyonu boksör Vinny Paz’ı canlandırıyor. Ayrıca 2016’da gösterime girmesi planlanan “Arms and the Dudes” filminin başrolünü Jonah Hill’le paylaşacak.

        Hill de geçen yıl yaptığı açıklamada “The Wolf of Wall Street” filminden sadece 60 bin dolar aldığını açıklamıştı. Tisch Sanat Okulu’ndan 2009’da mezun olan Miles Teller’ın ise 100 bin doları bulan eğitim ücretini henüz ödeyemediği iddia ediliyor.

        MİLYONLUK AKTÖRLER

        Oyuncuların kazançları, aktörlük ücreti dışında, gişe geliri ve DVD telif haklarıyla daha da artıyor.

        Tom Cruise: Görevimiz Tehlike serisinden 292 milyon dolar.

        Keanu Reeves: Matrix serisinden 262 milyon dolar.

        Johnny Depp: Karayip Korsanları’ndan 185 milyon dolar.

        Will Smith: Siyah Giyen Adamlar 3’ten 100 milyon dolar.

        Sandra Bullock: Yerçekimi’nden 77 milyon dolar.

        Tom Hanks: Forrest Gump’tan 70 milyon dolar.

        Leonardo Di Caprio: Inception’dan 59 milyon dolar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ