Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Ayasofya'da 85 yıl sonra ilk kez Kur'an okundu

        Diyanet İşleri Başkanlığı, 2015 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Aşk-ı Nebi Ayasofya" sergisini sanatseverlerle buluşturdu.

        Ayasofya Müzesi'ndeki açılışa, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

        Açılış programı, Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camisi İmam Hatibi Ali Tel'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bunun, Ayasofya'nın iç kısmında 85 yıl sonra okunan ilk Kur'an-ı Kerim olduğu belirtildi.

        'İSLAM İNCE DUYGUDAN MAHRUM KALDI'

        Törenin ardından bir konuşma yapanGörmez, "Bugün İslam dünyası zarif ince duygudan, yüce ulvi sevgiden, derin metafizik muhabbetten ve ilahi aşktan mahrum kaldı biliyor musunuz?" dedi. Görmez şöyle devam etti:

        Onun için bugün yaptığımız sanat adamlarımızın, sanatkarlarımızın İslam sanatlarıyla yapmak istedikleri, bize kazandırmak istedikleri hasletler asıl bu hasletler. Onun için hep birlikte bu ulu mabedin kubbesi altında yeniden gönül dünyamıza dönüp ruhumuzu beden ülkesinin makberinden kurtarmak için çaba göstermek durumundayız. Buda ancak imanla olur, Buda ancak sevgiyle, ancak muhabbetle olur. Ben bu vesileyle tekrar bu tür güzel çalışmalara öncülük yapan bütün sanat büyüklerimize, hattatlarımıza en kalbi duygularla şükranlarımızı sunuyorum

        AA-İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ