Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) yönetimi, ‘Yeşil Kampüs’ hedefine bir adım daha yaklaşıyor

        HT GAZETE

        İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), kentin gözde noktalarından birinde yer alan Ayazağa Kampusu’nda Türkiye üniversiteleri için ilk ‘pedal atma özgürlüğü’ getiriyor.

        İTÜ, Yeşil Kampüs Projesi’nin en önemli adımlarından birinin “Bisiklet kenti İTÜ”yü kurmak olduğunu belirtiyor. Bu amaçla, kampusun her yanına bisikletli ulaşımı sağlayacak bir plan dahilinde bisiklet yolları inşa ediliyor. 5 km’lik bisiklet yolunun 2 km’lik ilk etabı bitti, 1.5 km’lik ikinci etap için çalışma sürdürülüyor.

        SAĞLIKLI YAŞAM YOLU

        İTÜ Rektörlüğü’nün 2013 yılında çok aşamalı ve uzun soluklu bir proje olarak başlattığı “Yeşil Kampus” projesinin en önemli bileşenlerinden biri, bisikletli ve yaya sayısının artmasına yönelik düzenlemeler.

        Bu kapsamda, Etiler Girişi olarak bilinen güzergâhta yaya ve bisiklet yolları inşa edilirken, dinleme üniteleriyle de desteklendi. Bu yolun sadece İTÜ’lülere değil tüm sporseverlere hizmet vermesi amaçlanıyor. Dışarıdan misafirler, güvenlik birimine kimlik bırakarak Sağlıklı Yaşam Yolunu kullanabilecek.

        GÖLET ÇEVRESINDE BİSİKLET KEYFİ

        İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde yer alan 20 bin metrekarelik göletin çevresinde de yeni bir spor ve yaşam merkezi kurulacak. İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından hazırlanan proje sayesinde, gölet çevresine de bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacak.

        Tamir ve kiralama Bisiklet Evi’nde

        Projenin bir diğer adımı Bisiklet Evi ise mayıs sonunda açılıyor. Bisiklet tamiri, kiralaması ve indirimli satışı olmak üzere tüm hizmetlerin bir arada sunulacağı proje, Türkiye üniversiteleri için bir ilk. İki katlı binanın giriş katı, tamir atölyesi ve kiralama bölümü olarak kullanılacak. İkinci kat ise bisikletlerin satış mekânı olacak. Kiralama bölümünde İTÜ’lü akademisyenlerin tasarımları olan bisikletlere yer verilmesi planlanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ