Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul 16 yıldır boş duran Kadıköy Hasanpaşa’daki Maliye Lojmanları, tinerci yuvasına döndü

        Esra BOĞAZLIYAN / HT GAZETE

        Nerede terk edilmiş bir bina varsa bir bakmışsınız madde bağımlılarının meskeni haline gelmiş, suç yuvasına dönmüş. Restorasyon bekleyen tarihi binalar ya da depremde ağır hasar gördüğü için boşaltılan binalar hep aynı akıbete uğruyor. Tinercilerin, ne idüğü belirsiz tiplerin zapt ettiği bu metruk yapılar, çevre sakinleri için büyük tehdit oluşturuyor. İşte şimdi tam da böyle bir tehlikeli durumdan bahsedeceğim. Kadıköy Hasanpaşa’nın ortasındaki bir garabetten... 17 Ağustos depreminde ağır hasar aldığı için boşaltılan ve o tarihten beri de sahipsiz bırakılan Maliye Lojmanları’ndan... Dediğim gibi, lojmanlar tam 16 yıldır boş. Ve bu başıboşluk yüzünden de bölge halkının kâbusu. Zira etrafta ne kadar tinerci, berduş varsa burada barınıyor. Yangın çıkartıp, taşkınlık yapıp ortalığı birbirine katıyorlar. Hatta 2 blok halindeki lojmanların fuhuş yuvasına döndüğü bile iddia ediliyor.

        ‘İMZA TOPLADIK’

        Gelin sözü daha fazla uzatmadan yıllardır bu harabelerin yıkılıp temizlenmesi için mücadele veren çevre sakinlerini dinleyelim, bakalım neler anlatıyorlar: “Bu metruk lojmanlar yüzünden yıllardır korku içinde yaşıyoruz. Tinerciler burayı ele geçirmiş durumda. Sürekli yangın çıkartıyorlar, bağırıp çağırıp herkesi korkutuyorlar. Öyle ki sokaktan geçmeye bile korkuyoruz. Yıllardır bu yaşadığımız endişeleri anlatmadığımız makam kalmadı. Fakat çözüm bir türlü bulunamıyor. Belediye binaların kapı ve pencerelerini kapatıyor ki içeri giremesinler diye. Fakat yangın çıkartıp kapalı yerleri açıyorlar ve tekrar geliyorlar. İçerde fuhuş da yapılıyor. En son imza toplayıp kaymakamlığa başvurduk. Bu huzursuzluktan bıktık usandık artık, acilen çözüm bekliyoruz.”

        GÜYA KAPI KAPATILIYOR AMA...

        Belediye ekipleri zaman zaman binaların kapısını sac levhalarla kapatıyor fakat tinerciler ortalığı yakıp yıkarak tekrar içeri girmeyi başarıyor.

        İSKİ: Su temiz ama ortalık bataklık

        GEÇEN hafta, Silivri Beyciler Köyü’ndeki hayvan çiftliğinin çevre kirliliğine neden olduğuna dair şikâyetleri gündeme taşımıştım hatırlarsanız. Bölge sakinleri ve Silivri Çevre Derneği, çiftliğin atıklarının çevredeki tarlalara boşaldığını, hemen yakındaki İSKİ’ye ait su kuyularının da tehlike altında olduğunu söylüyordu. Bu şikâyetlerin ardından İSKİ, şu açıklamayı yaptı: İSKİ’nin bölgede açmış olduğu kuyular, derin su sondaj kuyuları olup, derinlikleri 150 – 200 metre arasında değişmektedir. Bölgenin jeolojik yapısı nedeniyle bulunan kil bantları sebebiyle yüzeysel sular kuyu suyuna karışmamaktadır. Suyun ulaştığı köyde, kuyularda ve depolarda kurumumuz periyodik olarak analizler yapmaktadır. Yapılan analizlerde kuyulardan şebekeye verilen sularda herhangi bir probleme rastlanmamıştır. Bahse konu olan bölgede faaliyette olan 3 adet kuyumuz mevcuttur ve bu kuyular Beyciler Köyü’nü değil Yolçatı Köyü’nü beslemektedir. İşletmenin bulunduğu alan, içmesuyu havzası dışında kalmaktadır. Denetimler esnasında, işletmenin atıksularını boş bir alana deşarj ettiği, bölgeyi bataklığa çevirdiği tespit edilmiştir. Çevre ve insan sağlığı açısından tehlike oluşturan bu durumu engellemek ve önüne geçmek için işletmeye, denetimden sorumlu makamlarca yaptırım uygulanmış ve para cezası kesilmiştir.”

        KISALAR

        * Maltepe Girne Mahallesi Narlıdere Caddesi’ndeki ıaydınlatmalar yanmıyor. Karanlığa gömülen sokaklarda yürümeye korkuyoruz.

        * İstanbul Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi Sönmez Sokak’ta aydınlatmalar çok uzun zamandır çalışmıyor. Ortalık zifiri karanlık.

        * 93 T No’lu Özel Halk Otobüsü’nün şoförleri, duraklarda yolcu biriksin diye çok yavaş ilerliyor. Kağnı hızıyla iki saatte gidiyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ