Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Başakşehir Belediye Meclisi ilçenin ender yeşil alanları arasında yer alan göleti gelir paylaşımı yöntemiyle ihaleye çıkardı

        Serkan AKKOÇ / HT GAZETE

        Başakşehir Belediyesi, mart ayı meclis toplantısında aldığı kararla, Bahçeşehir semtinin ender yeşil alanlarından olan Bahçeşehir Göleti Rekreasyon ve Dere Islah Projesi’ni, gelir paylaşım yöntemiyle ihaleye çıkarıyor. “Bahçeşehir Göleti satışa çıkarılıyor” haberi büyük tepki çekerken Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Bu proje sayesinde Bahçeşehir’deki aktif yeşil alan iki katına çıkacak ve rekreasyon alanları genişleyerek vatandaşımızın kullanımına sunulacaktır” dedi. 22 Nisan tarihinde yapılacak ihalede muhammen bedel 35 milyon TL+KDV olarak belirlendi. Alanda 11 bin 436 metrekare inşaat alanı bulunuyor.

        GÖLET ALANI 5 KAT BÜYÜYECEK

        Belediye, gölet alanının projesi hakkında kamuoyunun fikirlerini almak için www. goleticinfikrimvar.com isimli bir de internet adresi açtı. Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, belediyenin internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Seçimden önce söz verdiğimiz gibi Bahçeşehir göletini 5 kat büyütecek projemizin ilk adımını hayata geçirmek için bu maddeyi meclise sunduk. Artan nüfusun yeşil alanı ihtiyacından doğan talebi, Bahçeşehirlilerin isteği doğrultusunda karşılamak istiyoruz” dedi. Açıklamada projede; yürüyüş parkları, spor alanları, çocuklar için oyun grupları, kameriyeler, sağlıklı yaşam parkurları, yeşil alanların yer alacağı belirtildi.

        ‘GÖLET YOK OLACAK’

        Bahçeşehir Gölet Platformu üyeleri ise, “Göletin içindeki mevcut AVM, kafeterya ve restoranlara ilaveten, 11 bin 500 metrekare alan daha yapılaşmaya açılıyor. Gölet bölgesinin üçüncü şahıslara satılması, göletin kamusal özelliklerini yok edecek” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ