Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Bahçeşehir’de, Gölet Park bölgesinin bölgenin akciğeri olduğunu belirten çevre halkı, gölet alanında yürüyüş yapıp protesto gösterisinde bulundu

        HT GAZETE

        Bahçeşehir’de, Gölet Park bölgesinin bölgenin akciğeri olduğunu belirten çevre halkı, gölet alanında yürüyüş yapıp protesto gösterisinde bulundu. Bahçeşehir sakinleri 22 Nisan’da Başakşehir Belediyesi’nin ihale ile Gölet alanını satışa çıkaracağını belirterek bu satışa karşı çıktıklarını kaydetti.

        ‘GÖLETİ SATMAYIN AĞAÇ DİKİN’

        ‘Gölet satılmasın’ yazılı tişörtler giyen ve atkılar takan vatandaşlar Gölet Park alanında yürüyüş ve koşu yaptı. Daha sonra bir araya gelen vatandaşlar dövizler ve sloganlar eşliğinde birlikte yürüdü. Mahalle sakinleri daha sonra basın açıklaması yaptı. Bahçeşehirli vatandaşlar adına konuşan Kudret Çelebi, sakinler olarak oluşturdukları Bahçeşehir Gölet Platformu’nun hiçbir siyasi amacı olmayan bir kuruluş olduğunu söyledi. Tamamen Bahçeşehir’de yaşayan halkın oluşturduğu bu grubun içinde ev hanımları, mimar, mühendis, işletme mezunları, doktorlar, avukatlar ve emeklilerin de bulunduğunu kaydeden Kudret Çelebi, “Bütün Bahçeşehir halkı burada. 22 Nisan’da Başakşehir Belediyesi’nin düzenleyeceği satış ihalesinin iptalini istiyoruz. Gölet’in satılmasını istemiyoruz. Gölete ağaç dikilmesini, yürüyüş yolları yapılmasını istiyoruz” dedi.

        ETKİNLİK SÜRECEK

        Yaptıklarının eylem değil etkinlik olduğunu ifade eden Çelebi, “Bu etkinliklerimiz bu satışı durdurana kadar devam edecek. Siyaseti sokmadan. 22 Nisan’daki ihale ile kim olduğu belli olmayan bir kuruluşa, bir şahsa satılacak. Buraya 11 bin 500 metrekare kapalı alan yapılacak. Bu kapalı alanlar göletin bütün özelliğini bitirecek. Biz göletin içinde ticari alan istemiyoruz” şeklinde konuştu.

        ‘Bölgenin ciğeri olan bu göleti koruyalım’

        Yürüyüşe katılan Doktor Mehmet Gümüş de gayelerinin şehre ve çevreye olan duyarlılıklarını göstermek olduğunu belirterek, “Bölgenin ciğeri olan gölet bölgesinin yeşil alan olarak büyütülmesini, bisiklet ve yürüyüş yolları, sportif ve kültürel faaliyet yapılacak alanlarla geliştirilmesini istiyoruz. Hastalarıma her gün söylüyorum, sağlıklı yaşamak için yürüyüş yapın, dışarı çıkın dolaşın diyorum. Böbreğinizi veya iki organdan birini verirseniz yaşayabilirsiniz ama akciğerinizi, kalbinizi verirseniz yaşayamazsınız” diye konuştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ