Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Beyoğlu Kent Savunması üyesi bir grup, inşaat yapılmak üzere boşaltılan bir binanın giriş katında bulunan Laterne Kafe'nin kapatılmasını protesto etti

        Ferhat ERDOĞAN / HT GAZETE

        İşyeri önünde toplanan grup adına açıklama yapan kafe işletmecisi Emine Uysal, kontratı sürmesine rağmen Beyoğlu Belediyesi, mülk sahibi vakıf ile inşaat şirketinin ortak hareket ederek kendilerini tahliye etmeye çalıştığını belirtti. Uysal, "6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'la hiçbir gerekçe gösterilmeden hukuksuzca dışarı atıldık. Bu yasayla kiracının itiraz hakkı elinden alındı. Fiili mücadeleden başka yolumuz kalmadı" dedi.

        İnşaat şirketi, belediye ve mülk sahibi hakkında savcılığa şikâyette bulunduklarını söyleyen Uysal, "Bugün Laterne Kafe, yarın tüm Beyoğlu bu yasaların mağduru olacağı için bu yasalara karşı fiili direniş verdiğimiz Laterne Kafe mücadelesi çok önemli" diye konuştu. Eylem sırasında katılımcılar, "Beyoğlu Beyoğlu'na, esnaf esnafa sahip çıkıyor", "Bugün Laterne Kafe, yarın bütün Beyoğlu", "Beyoğlu sahipsiz değildir" pankartları açtılar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ