Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Van'da bugün erken satlerde başlayan kar yağışı etkili oldu.

        Van ve çevresinde 2 gündür etkili olan soğuk hava, sabahın erken saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Yoğun kar yağışı kenti beyaza bürürken, kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. 24 Nisan'daki kar yağışı ise şaşkınlığa neden oldu. Meyve ağaçlarının ve birçok bitkinin çiçek açtığı Van'da, bir anda bastıran kar yağışı trafikte ise zaman zaman aksamalara yol açtı. Van- Bahçesaray karayolu da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapandı. Van'dan Bahçesaray'a giden bir minibüs ve içindeki 20 yolcu dün akşam saatlerinde kar nedeniyle Karabet Geçidi'nde mahsur kaldı. Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu 20 kişi mahsur kaldıkları bölgeden kurtarıldı.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

        Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıklarla süreceğini, hava sıcaklıklarının ise yarından itibaren mevsim normellerine döneceğini bildirdi. Yetkililer, bu mevsimde kar yağışının beklenmediğine de dikkati çekerek, sürücülere uyarılarda bulundu.

        YURTTA HAVA DURUMU

        MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güneydoğusunun yükseklerinde sabah ve gece saatlerinde hafif don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

        EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

        AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyinde kuzey yönlerden kuvvetli (30- 50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde sabah saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli (30- 50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

        ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

        DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

        GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ