Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Selin Özavcı'nın kaleminden haftalık eğlence rehberiniz.

        VİZYON

        Citizenfour

        Oscar dahil 40’ın üzerinde ödül kazananve 21. yüzyılın en önemli filmlerindenbiri olarak gösterilen Citizenfour, birbelgeselden ziyade gerçek hayattanfırlayan bir gerilim filmi. Belgeselci vegazeteci Laura Poitras ve gazeteci GlennGreenwald, Citizenfour takma adınıkullanan Edward Snowden’la HongKong’da buluşuyor. Snowden, mensubuolduğu Amerikan Ulusal GüvenlikAjansı’nın özel hayatın gizliliğini hukukdışı yollarla ihlal ettiğini kanıtlayan gizlibelgeleri kameralar önünde gazetecilereteslim ediyor. Poitras ve Greenwald,Snowden’ın tarihi kararıyla hayatınısonsuza dek değiştirecek bu fedakârcaeylemini gözlemliyor.

        Gece YarısıSokakta TekBaşına Bir Kız

        Ana Lily Amirpour’unyönetip Sheila Vand,Arash Marandi,Marshall Manesh veMozhan Marno’nunrol aldığı Gece YarısıSokakta Tek BaşınaBir Kız, karanlık veheyecan verici bir film:İran’ın Bad City adlışehrinde tuhaf şeyler yaşanmaktadır. Birkadın vampir, kasabanın azılı suçlularınınpeşine düşer.

        Kara Deniz

        Baştan söylemeli; Kevin MacDonald’ınyönetip Jude Law, Ben Mendelshon, ScottMcNairy ve Tobias Menzies’in rol aldığıKara Deniz, bir miktar klostrofobi yaratıyor.Hikâyeye gelince: 30 yıllık denizcilikkariyeri, eşi ve çocuklarının kaybına malolan Robinson, II. Dünya Savaşı sırasındaiçi altın dolu bir Alman U-Bot’unun Gürcükarasularında olduğunu öğrendiğindekendini yeniden ispatlamanın bir yolunubulur. Denizaltı daha derinlere daldıkça tümmürettebatın aklında tek bir şey vardır:Altından pay kapmak!Hayat 70’indede şaşırtmayadevam ediyorMarigold Oteli’nde Hayatımın Tatili’ninikincisi; hayatlarının ikinci baharınıyaşayan kişilerinyaşamlarını veilişkilerini, saygı vesevgiyi sürdürereknasıl devam ettirdiğinianlatıyor.

        Annie’nin hayatıdeğişecek!

        Annie, ebeveynleritarafından, bir gün onuniçin geri geleceklerisözüyle terk edilmiştirve o zamandan beri dekötü üvey annesi MissHannigan ile sorunlu birhayat sürdürmek zorundakalmıştır. Ancak, Annie içinher şey değişmek üzeredir...Selin ÖZAVCIselinozavci@gmail.comBu hafta ne yapsak?10 AJANDA CUMARTESİ 25 Nisan 2015

        KONSER

        25.04.2015

        Alman indie-rock grubu The Notwist,çekici elektronika tınıları, temiz vokalleriile iki gece üst üste Salon İKSV’de olacak.n Mehmet Erdem, Bostancı GösteriMerkezi’nde dinleyicileriyle buluşmayahazırlanıyor. İkinci solo albümü “HiçKonuşmadan”ı geçtiğimiz aylardayayımlayan şarkıcının konserine, ünlüoyuncular Ali Atay, İrem Sak ve Sarp Apakgibi isimler de sürpriz şarkılarla konukolacak.n %100 Music kapsamında bu akşamNublu İstanbul sahnesi, Bülent Ortaçgilkonserine ev sahipliği yapacak.n Babylon’un klasikleşen gecelerinden,Murat Abbas ve Murat Beşer önderliğindeyapılan Oldies But Goldies gecesinde,Cyndi Lauper, Blondie, The Smiths, Wham!,Duran Duran, Donna Summer ve dahasayısız 80’ler ile 90’lar klasiği o dönemi herdaim yaşamak isteyenlerle Babylon’dabuluşuyor.n Besteci ve yorumcu Bora Duran,16.00’da Plato Alışveriş Merkezi‘ndesevenleriyle buluşup şarkılarınıseslendirecek.n Harika piyano çalıyor; yumuşak sesi,caz ve folk şarkılarını buluşturan tarzıylaadeta terapi yapıyor... Tunus göçmeniParisli dünya müziği yıldızı Yael Naim, buakşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndasahne alıyor.n Vancouverlı ikili Bob Moses, “Soulof Sunset” kapsamında bu gece Indigokabininde olacak.n Sokakta müzik deneyimine yeni birsoluk getiren “Sessiz Vitrin”, TaksimTünel’deki binanın altında yer alıyorve dışarıya ses geçirmeyen câmekanbir sahneden oluşuyor. Sahne önündewi-fi ile Axe Black ağına bağlananlar,kulaklıklarıyla vitrinde izledikleriperformansı canlı olarak dinleyebilmeşansı yakalıyor. Bu akşam 21.00’de YüzYüzeyken Konuşuruz sahnede olacak.n Naim Dilmener’le 45’likler Gecesi, buakşam saat 19.30’da Trump Cadde’de.n Hollanda kralı ve kraliçesi içindüzenlenen ve dünyanın en büyük açıkhava partisi olan King’s Day, bu akşamAmsterdam ile aynı anda 360istanbul’dakutlanacak. Hollandalı ünlü DJ’ler MacBrown ile Sam O Neall sahnede olacak.n Türkiye’de punk ve ska akımınınsevilen ismi Athena, 23.00’te garajistanbulsahnesinde olacak.n Azeri asıllı İranlı ünlü tenor RaminFarhangniya ve Iğdır asıllı dünyaca ünlüpiyanist Armen Aharonian, “Sınır-Sız”şarkılarla, 21.00’de Zorlu Center PSMDrama Sahnesi’nde olacak.n DJ Hakan Küfündür, “90’lardanGünümüze Türkçe Pop Parti” konseptiyleyine DJ kabininde olacak. Tunnel Sahne’de,90’lı yıllarda patlayan Türkçepop’un en sevilen örnekleriyledans edilecek.n Johann Sebastian Bach’laArvo Part’ı buluşturan BachBefore & After konserlerindebu akşam 20.00’de St. AntuanKilisesi’nde GlasperlenspielString Orchestra sahnedeolacak.ANKARAn 20 yıllık geçmişiyleKesmeşeker, sevilen şarkılarıyla Routesahnesinde olacak.n maNga, Unplugged & Electric konseptliperformansıyla bu akşam Bis Dinesahnesinde dinleyicileriyle buluşacak.İZMİRn Popüler sanatçı Halil Sezai 23.00’te OozeVenue’de huzurlarda olacak.

        26.04.2015

        Temelleri 1975 yılında Ruhi Sutarafından atılan Dostlar Korosu, KadıköyModa Sahnesi’nde 40. yılını kutluyor.n İskandinav cazının en büyükisimlerinden Jan Garbarek, her biri ustamüzisyenlerden oluşan Trilok Gurtugrubuyla, CRR sahnesinde bir konserverecek.n Piyanist Hüseyin Sermet, BorusanSanat davetiyle Kadıköy SüreyyaOperası’nda bir konser verecek.

        27.04.2015

        Kadıköysahne 21.30’da, ilk albümü “DeliDamla”yı geçen hafta yayınlanan DenizTipigil konserine ev sahipliği yapacak.Rock’ın asiliği ve R&B’nin nüktedanlığınıkendi dilinde buluşturan bir ozanınşarkılarıyla tanışın...n Arjantinli bandoneon sanatçısı, bestecive doğaçlama üstadı Dino Saluzzi, GarantiCaz Yeşili Konserleri kapsamında iki geceüst üste Nardis sahnesinde olacak.n Alternatif rock müziğin yeniisimlerinden Yüzyüzeyken Konuşuruz,21.30’da BKM Mutfak sahnede bir konserverecek.

        28.04.2015

        Dünyaca ünlü müzikallerdekiperformansları ile tüm dünyada yıldızıparlayan, “müzikaller kraliçesi” UteLemper, Last Tango in Berlin projesi ileCemal Reşit Rey sahnesinde olacak.n Ülkemizde özel bir dinleyici kitlesinesahip Amerikalı low folk grubuWovenhand, 22.00’dedinleyicisiyle garajistanbulsahnesinde buluşacak.n Bronx Pi Sahne 21.00itibarıyla No Land konserine evsahipliği yapacak.n Flüt virtüözü Nihan Atalayve arp sanatçısı Yonca Atar,Debussy’den Fauré’ye Fransızmüziğinin en güzel eserlerini,20.00 itibarıyla CaddebostanKültür Merkezi’ndekikonserlerinde yorumlayacaklar.n Pera Müzesi’nde gerçekleşen Küçü kGece Müzikleri Enstrümanlar Serisikapsamında, keman sanatçısı ÖzgecanGünöz Kızılay sahnede olacak. KendisineElena Nayman Ünaldı viyolayla, ÇağlayanÇetin viyolonselle, Ceren Türkmenoğlukemanla ve Evrim Güvemli klarnetle eşlikedecek.n İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisinegenç ve yetenekli piyanist Ferhat CanBüyük konuk oluyor. Konser, MillîReasürans Konser Salonu’nda.ANKARAn Borusan Quartet, 20.00 itibarıylapiyanistler Ferhan ve Ferzan Önder ilebirlikte MEB Şura Salonu sahnesindeolacak.

        29.04.2015

        Albert Long Hall Klasik MüzikKonserleri’nin nisan ayındaki sonkonserini, şef Baki Duyarlar yönetimindeGençlik ve Caz Orkestrası verecek. Yaşları19 ile 25 arasında değişen 17 müzisyeninyer aldığı orkestra 19.30’da BoğaziçiÜniversitesi Albert Long Hall Sahnesi’ndeolacak.n Şarkıları ve yorumuyla başarılırock müzisyenleri arasında yer alanMelis Danişmend, 22.00 itibarıylaKadıköySahne’de bir konser verecek.n Model, üçü ncü albümü “Levlâ’nınHikayesi”nden seslendireceği şarkılarınkonseriyle Jolly Joker İstanbul sahnesinde.n İstanbul’un derin tarihinden esinlenerekoluşturduğu Sound Of İstanbul projesi ileMelih Güzel, 22.00’den sonra Living Roomsahnesinde huzurlarda olacak.n IV. Uluslararası İstanbul OpusAmadeus Oda Müziği Festivali etkinliklerikapsamında gerçekleşecek olan RadioAntiqua konseri 20.30’da St. AntuanKilisesi’nde...n Eğlenceli ve neşeli sahneperformanslarıyla Baba Zula, Babylonsahnesinde olacak.n Halk müziği sanatçısı, bağlama virtüözüErdal Erzincan, Salon İKSV’de sahne alıyor.n Roxy sahnesi, High Jazz kapsamındaYunan ud sanatçısı, piyanist ve besteciAlekos Vretos Quartet konserine evsahipliği yapacak.n Özge Fışkın, iki albümünden en sevilenşarkılarını seslendireceği konseriyleBeyoğlu Hayal Kahvesi’nde.ANKARAn Sevilen alternatif gruplardan TNK,IF Performance Hall’de son albümüMelankoli’den şarkılarla sahnede olacak.

        30.04.2015

        İstanbul caz sahnesinin önde gelenmüzisyenleri caz müziğin efsanelerinianmaya devam ediyor. Salon iKSV’nin evsahipliğini yaptığı seride sıra Caz Ağacı2015, John Coltrane konserinde.n Güçlü yorumu ve sevilen şarkılarıylaJehan Barbur, 22.00’den sonraKadıköySahne’de bir konser verecek.n Garanti Caz Yeşili konserlerikapsamında Norveçli caz müzisyeniBugge Wesseltoft ve Alman perküsyonistChristian Prommer, Roxy sahnesindeolacak.n İngiliz beşli The Fresh Dixie Project,Garanti Caz Yeşili ile Uluslararası Caz Günükapsamında Nublu İstanbul sahnesindeolacak.n Sultani Piano Quartet, Çağdaş YaşamıDestekleme Derneği yararına, KöprülerProjesi kapsamında vereceği konser ileKadir Has Üniversitesi’nde bir konserverecek.n Sascha Goetzel şefliğindeki Borusanİstanbul Filarmoni Orkestrası, kemancıJulian Rachlin ile, 20.00’de Lütfi KırdarAnadolu Auditorium’da sahne alıyor.n Babylon’da Uluslararası Caz Günükutlanıyor... Caz müziğini uç noktalarataşımaya çalışan ve sıradışı işler çıkaranFinlandiyalı trio Mopo, Garanti Caz Yeşilikapsamında sahnede olacak.n Piyanist ve besteci Burak Bedikyan,grubu ile beraber 30 Nisan Dünya CazGünü’nde Akbank Sanat’ta...n Hayati Kafe ve Carl Orrje Quartet,Dünya Caz Günü’nde Garanti Caz Yeşilikapsamında 21.30’da Nardis sahnesindeolacak.ANKARAn Sevilen rock gruplarından Zakkum,IF Performance Hall sahnesindedinleyicileriyle buluşacak.n Aydilge, 20.30’dan sonra Manhattan’dabir konser verecek.MERSİNn 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali;şef İbrahim Yazıcı’nın yönetimiyle buyıl kurulan Mersin Festival Orkestrasıtarafından seslendirilecek Fazıl Say’ıneseri İstanbul Senfonisi ile başlıyor.

        01.05.2015

        New York’ta yaşayan Suriyeli klarnistve kompozitör Kinan Azmeh, MorgenlandAll Stars Band ile Suriye Kültür Evi Derneğiyararına Babylon sahnesinde.n Beyoğlu Hayal Kahvesi’nin konuğu cazve blues sanatçısı Can Gox olacak.n Karadeniz müziği grubu Marsis,22.30’dan sonra KadıköySahne’de olacak.26.04.2015n Rock müziğin sevilenismi Duman, dinleyicisiylegarajistanbul sahnesindebuluşacak.Ute LemperGençlik ve CazOrkestrasıThe Notwist

        Bu hafta ne yapsak?

        SERGİ

        Mixer;

        29 Nisan tarihindenitibaren yerli ve yabancı sanatçılaraait edisyonların sergileneceğiprojesine ev sahipliği yapacak.Printed’15, 14 Haziran’a dekMixer’de sanatseverlerle buluşacak.Mixer’in Açık Depo Alanı’ndaMarc Quinn’in eserleri, Liu Bolinve Li Wei gibi dünyaca tanınmışsanatçıların fotoğrafları yer alırken;sergi alanında ise Türkiye çağdaşsanatının önde gelen isimlerindenFerhat Özgür, Orhan Cem Çetin,Komet, Serkan Taycan, IşılEğrikavuk, Çağrı Saray ve BaharYürükoğlu’nun Printed’15 projesiiçin özel olarak ürettikleri eserlersergilenecek.n Sinema, müzik,edebiyat, resimgibi sanatın pekçok alanındaeser ortayakoyan MehmetGüreli’nineserleri Carréd’Artistes SanatGalerisi’ndesanatseverlebuluşuyor.Alope’nin Odasıisimli resim sergisi 20Temmuz’a kadar görülebilir.n Sanatçı ve GaleriBu’nun sahibiUmut Yalım, futbolun ekranyüzleriyle yaptığı söyleşilerituvale dökerek SavunmadanSeken Rûhlar adıyla 6. kişiselsergisini sanatseverleresunuyor. Sergi, 28Nisan-3 Mayıstarihleri arasındaGaleriBu’dagerçekleşecek.n Beymen,Zorlu Centermağazasınınaçılışıylabirlikteçağdaş sanatıdesteklemekve sanatçılaraplatform sunmakamacıyla başlattığı sanatprojesinin 3. dizisi Seyyar Rüyalar’ısanatseverlerin beğenisinesundu. Sergide Cins, Alper İnce,Argun Okumuşoğlu, GünnurÖzsoy ve Olgu Ülkenciler’in video,yerleştirme, heykel ve resim gibifarklı alanlarda ürettiği, izleyiciyisanatçının rüyasında bir gezintiyeçıkaran eserler 1 Temmuz’a kadargörülebilir.n Fotoğraf sanatçısı MevlutMaşalacı, İstanbul fotoğraflarındanoluşan sergisini sanatseverleresunuyor... Sergide İstanbul’un farklıyerlerinde çekilmiş birbirindengüzel 50 adet fotoğraf yer alıyor.İleride tüm fotoğraflarını yurtiçi veyurtdışı olarak iki ayrı kitap olarakyayınlamayı düşünen sanatçınınİstanbul fotoğrafları ise kitapçıkolarak ziyaretçilere sunulacak.Sergi 10 Mayıs’a kadar CRR KonserSalonu’nda görülebilir.

        BAŞKA NE VAR?

        Dünyayı kasıp kavuran en çılgın, en eğlenceli ve enrenkli 5 kilometre koşusu bu sefer İzmir’de: Renkli KoşuColor Sky 5K, yarın 14.00’te İnciraltı Kent Ormanı’ndabaşlayacak. Organizasyonda DJ eşliğinde müzik ise saat11.00’de başlayacak. Color Sky 5K İzmir Renkli Koşusu,Bedensel EngellilerleDayanışma Derneği’ni (BEDD)destekliyor. Alacağınız herbiletin yüzde 5’i BEDD’ebağışlanıyor.n Baharın gelişi Karaköysokaklarında kutlanıyor.Karaköy Karınca StreetFest’te hayallerinin peşindengiden tasarımcılar, özgürruhlu müzisyenler ve Karınca’nın gurme ikramları ile yarınsabah 10.00’dan akşam 22.00’ye dopdolu bir pazar günü,katılımcıları bekliyor.n Dünyanın en ünlü kum heykeltıraşları 8. UluslararasıAntalya Kum Heykel Festivali için bir araya gelecek. Kumheykel sanatçılarının 3 hafta süren performanslarıyla ortayaçıkan “İmparatorluklar 2” temalı devasa kumdan heykeller1 Mayıs’tan itibaren Sandland Lara’da görülebilir.

        YEME - İÇME

        Hafta sonukahvaltılarınınvazgeçilmezlerindenbiri olan ChocolateBistro&Bar Yeşilköy,doğum günüorganizsayonlarıiçin de en çok rağbetgören adreslerinbaşında geliyor.Hafta sonları ünlüDJ’lerin performanssergilediği mekân,yaz mönüsüyle dedikkat çekiyor.n Executive Chef Liam Smith-Laing,La Petite Maison’un alışkanlık yarataneşsiz lezzetlerinin yanı sıra, yazaylarına özel yeni bir mönü yaratıyor.Menu Santé, öğle yemeklerinde lezzetlive sağlıklı alternatifleri tercih edenlerehitap ediyor.n İtalya’nın geleneksel lezzetleriniTürk damak tadına uygun olaraksunan L’oliva Italian & MediterraneanCuisine, 10 Mayıs’a kadar lezzet düşkünleriniEnginar Günleri’ne davet ediyor. L’oliva’nınaşçıları tarafındanhazırlanan tazeenginar çorbası, tazeenginar üzerindeportakallı levrekmarin, enginarlılinguni makarnatadabileceğinizlezzetlerden sadecebirkaçı.n İstanbul’unyeme-içmesahnesinin nabzınıtutan Time Outİstanbul tarafından bu yıl üçüncükez düzenlenen 101 Lezzet,İstanbul’un zengin mutfakkültürünü deneyimlemeye çağırıyor.Artık gelenekselleşen ve kendimüdavimlerini yaratan bu yemeiçmefestivali, yarın, Sait Halim PaşaYalısı’nın tarihi odaları ve Boğazmanzaralı bahçesinde gün boyuncalezzet sevdalılarına ev sahipliğiyapacak. Festival alanında, Time Out İstanbulokurları ve damak tadına düşkün İstanbullulartarafından seçilen 101 eşsiz lezzetin yanı sıra,özel tadım köşeleri, konsept barlar, atölyeler vecanlı müzik konukları bekliyor olacak. Yemekyazarları, şefler ve gurmelerle gerçekleşeceksohbetlerin yanında, Lounge FM DJ’leri de bulezzet festivaline eşlik edecek.n Nişantaşı Şakayık Sokak’ta açılan PareBaklava Bar’da özel Gaziantep kahvaltısıylagüne enerjik bir başlangıç yapabilir, barbölümünde “iki tek baklava” ile güne tatlıbir mola verebilir ya da kafe bölümündegünün yorgunluğunu kahve ve tatlı eşliğindeatabilirsiniz.

        SAHNE

        Ünlü oyuncu, yönetmen ve senaristSermiyan Midyat, “Sermiyan Midnight”gösterisiyle bugün ve yarın saat20.00’de BKM Mutfak Sahne’de olacak.n Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, çevrebilinci ve doğa sevgisiaşılayan La Fonten OrmanMahkemesinde oyunu ileAnkara’da. Oyun, bugünve yarın, YenimahalleBelediyesi Dört MevsimTiyatro Salonu’nda, saat12.00 ve 14.00’te ücretsizolarak sahnede olacak.n 32. UluslararasıAnkara Müzik Festivalikapsamında 27 Nisan’daMoldova Ulusal Dans veMüzik Topluluğu Joc, MEBŞura Salonu’nda sahnealacak. 1945 yılından beri sahnede olantopluluğun gösterisine Balkan Müziklerieşlik edecek.n Akbank Sanat, 28 Nisan’da DünyaDans Günü için özel hazırlanan özel birgösteriye ev sahipliği yapacak. Konukkoreograf ve dans hocası AndrewWojtal’in yeni triosunun prömiyerinide gerçekleştireceği bu özel programkaçmaz.n İspanyol yazar Pedro Calderón DeLa Barca’nın oyunundan uyarlanan İkiKapılı Ev, Ekip Tiyatrosutarafından sahneleniyor.Oyun, 29 Nisan Çarşambaakşamı 20.30’da Tiyatro D22sahnesinde izlenebilir.n 32. Uluslararası AnkaraMüzik Festivali kapsamındasahnede olacak bir diğertopluluk ise; modern dansıve klasik müziği, akrobasive sirk görselliğindebuluşturan AvustralyalıCirca olacak. Topluluğasahnede Fransa’nıntanınmış klasik müzikdörtlüsü Debussy Quartet eşlikedecek. Gösteri, 29 Nisan’da MEB ŞuraSalonu’nda 20.00’de.ChocolateBistro&BarYeşilköyLolivaİstanbulPrinted’15İki Kapılı EvLa Fonten OrmanMahkemesindeKaraköyKarıncaStreet FestPare

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ