Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Gizem Sevinç Selvi, Tuğba Melis Türk ile konuştu

        Gizem Sevinç SELVİ/HT PAZAR

        Geçtiğimiz haftanın en konuşulan isimlerinden biri de oyuncu ve manken Tuğba Melis Türk’tü. Yakın zamanda “Kara Ekmek” dizisinin de kadrosuna dahil olan oyuncunun hikâyesi ilginç. Alıştığımız üzere mankenlikten oyunculuğa geçenlerin aksine o, oyunculuktan mankenliğe geçmiş. Yıllarca dizi ve sinema filmlerinde yer aldıktan sonra azmedip kilo vererek 2011’de “Best Model” olmuş. Şimdilerde ise Jackie Chan’in yeni filminde oynamak üzere Çin’e davet edilmesiyle gündemde. Kendisi “Hayırlısı” demekle yetiniyor. Söylentiler üzerine 1990 doğumlu oyuncuyla buluştuk ve işin aslı neymiş, kendisinden dinledik.

        ■■ Kara Ekmek dizisinin kadrosuna dahil oldunuz en son. Çekimler nasıl gidiyor?

        Çok koşturmalı, yoğun bir dönem geçiriyorum. Zaten çok yeni dahil oldum diziye, Canan karakterini canlandırıyorum. Alican’la (Albayrak) ekibe sonradan katılsak da hemen adapte olduk. Hem oyuncu arkadaşlar hem set ekibi hem de yönetmenimiz çok tatlı insanlar. Önceden de her bölümünü takip ettiğim bir diziydi zaten Kara Ekmek, kaçırmadan izliyordum.

        ■■ Televizyonla aranız nasıl, takip eder misiniz dizileri?

        Normalde dizi izlemek için fazla vaktimiz kalmıyor aslında ama arada takip ettiğim diziler var tabii ki. Bu sezon da Kara Ekmek denk geldi. O kadar sıcak buluyordum ki “Keşke cast’ı bana gelse” diyordum. Böyle diye diye geldi sonunda.

        ■■ Evrene mesaj mı verdiniz acaba mı? İnanır mısınız bu tür şeylere?

        Galiba öyle oldu. İnanıyorum evet, bir şeyi gerçekten çok istediğinde eğer hayırlısıysa mutlaka oluyor.

        ‘MUTSUZ EDECEKSE BİTSİN’

        ■■ “Hayırlısı” lafı dilinizden düşmüyor.

        Aşırı inanıyorum, hayatımın her evresinde. En mutlu olduğum anlarda bile -ki her insanın vardır öyle zirve noktaları şöyle bir durup “Evet, şu an çok mutluyum ama ileride bana mutsuzluk getirecekse bir şekilde bitsin” derim.

        ■■ Bu bir yerde temkinli olmanızı da sağlıyordur.

        Kesinlikle sağlıyor.

        ■■ Model olmaya nasıl karar verdiniz?

        Ben aslında önce oyuncuydum. İnsanlarda nedense hep “Modellikten oyunculuğa geçilir” gibi bir algı var. Benim de basınla haşır neşir olmam modellikten sonra başladığı için herkes model olduğumu sanıyor.

        ■■ O algı haksız sayılmaz aslında, genelde modellikten oyunculuğa geçiliyor. Sizde durum nasıl gelişti peki?

        Aslında 8 yıldır dizi setlerindeyim ve modelliğe sonradan başladım. Zaten önceden çok kiloluydum, 68 kilo falandım! Modellik yapmama imkân yoktu. Boyum da 1.75... Çok göstermiyordum ama yine de diğer arkadaşların iki katı gibi duruyordum. 38 bedendim, zayıfladım, 1 yılımı aldı. Bu arada sürekli de dizi görüşmelerine gidiyordum.

        ■■ İlk dizi hangisiydi?

        Annem dizisi. Sonrasında tiyatro yaptım. Okullu da oldum, konservatuvar mezunuyum aynı zamanda. Zaten üniversitede okurken ek iş gibi modellik yapmaya başladım. Çünkü direkt öğrenci kafasına giriyorsun ve “Ek iş yapmalıyım” diye düşünüyorsun. Annem ve arkadaşlarım da modellik yapmam konusunda ısrarcıydı ama ben “Kiloluyum, nasıl yaparım?” diyordum.

        ‘ÖYLESİNE KATILDIM, 1. OLDUM”

        ■■ Sonra da ekranlara dönüş...

        Yapımcıların bazıları geçmiş tecrübelerine bakarken bazıları sadece etiketinle ilgileniyor. Bunu eleştirmiyorum, neticede onlar da kazanmak istiyor.

        ■■ “Etiket”le neyi kastediyorsunuz?

        Güzellikten ziyade, ne kadar göz önünde olduğuna, basında ne kadar yer aldığına ve ne kadar reklamın olduğuna bakıyorlar. Basamakları ne kadar çok tırmanırsan o kadar çok iş geliyor. Ben de “İyi o zaman, Best Model’e katılıyorum” diyerek şansımı denedim. Orada da 1. oldum zaten, benim için büyük şans oldu. Çünkü hep söylüyorum, Best Model’i basamak olarak kullandım. Herkesin bir yolu var, benim seçimim bu oldu. Böylece basın ve halk beni tanımış oldu. İlk dizimi Adını Feriha Koydum zannedenler var hâlâ çünkü yarışmadan sonraki ilk dizimdi. Halbuki öncesinde Kolpaçino Bomba sinema filmi var, Cehennem var, Annem dizisi, Bez Bebek dizisi var...

        ■■ Çocukluk hayaliniz miydi oyunculuk?

        Hayatım boyunca oyuncu olmak istedim ve hayatımın sonuna kadar da oyunculuğa devam edeceğim. Bu meslekte kalacağım ama açıkçası modellik de hoşuma gitti. Öylesine başlayıp sonra sevdim. Yine de hiçbir zaman “Ben modelim” diyemem, öyle dersem modellere büyük saygısızlık olur. Şenay Akay, Çağla Şıkel gibi isimler mesleklerini hakkıyla yerine getiren isimler, modellik için çalışmış, çok özveride bulunmuşlar. Ben onlar kadar çalışmadım, dolayısıyla kendime model dersem haksızlık olur.

        ■■ Nerelisiniz?

        Tam bir Doğu-Batı karışımıyım, babam Malatyalı, annem Bulgaristan göçmeni.

        ■■ Kime benziyorsunuz?

        İkisine de benziyorum; göz rengim anneme, yüz hatlarım babama benziyor.

        'ÇİN'DE TÜRK SULTANINI OYNAYACAĞIM'

        Bir süredir Çin’e gideceğiniz konuşuluyor. Nasıl gelişti?

        Beni de çok heyecanlandırıyor. Yıllar önce oynadığım Uygun Adım Aşk dizisinden rol arkadaşım Emrah Yılmaz bana ulaştı. “Böyle bir durum var” diyerek fotoğraflarımı istedi. Jackie Chan yeni bir oyuncu kadrosu arayışındaymış. Daha önce Dragon Blade diye bir film çekmişlerdi ve Emrah zaten orada oynamıştı. Şimdi yeni bir sinema filmi projeleri varmış, “Filmde Türk sultanını ben oynayacağım, karımı oynayacak birini arıyorlardı ben de seni önerdim” dedi Emrah. Mesajı ilk gördüğümde algılayamadım hatta “Doğru mu okuyorum Daniel Lee, Jackie Chan falan?” dedim. Ama bayağı doğru işte. Şimdi menajerlerimle görüşüyorlar.

        Henüz kesinleşmedi ama değil mi?

        Tabii ki yer almak istiyorum, güzel bir iş benim için ama her zamanki gibi “Hayırlısı” diyorum. Olacağı varsa o süreci tamamlarım, oraya da giderim, çekimleri de yaparız. Ama hayırlı değilse olmasın zaten. En azından tercih edildim, beğenildim ve hâlâ üzerinde konuşuluyor. Ama bunlar her zaman sancılı süreçler ve karşlıklı anlaşmak gerekiyor. Onların bizden istedikleri, bizim onlardan istediklerimiz neler olacak göreceğiz

        'AKADEMİSYENLİK HAYALİM'

        ■ Mutlu bir insan mısınız?

        Memnunum, çünkü sevdiğim işi yapıyorum. Mutluyum da... Genelde olumluyumdur zaten. İnsanlar bir uçak kaçırdıklarında ya da benzer bir durumda hemen mutsuz oluyorlar mesela. Ben onda bile mutlu oluyorum ve diyorum ki: “Hayırlısı, belki bir kaza olacaktı, kısmet böyleymiş.” Bu da hayatın her alanında olumlu olmamı sağlıyor. Mutsuz olduğum nokta pek yok.

        Takıntılarınız var mıdır?

        Her insan kadar, minimal noktada olabiliyor. Ama hiçbir zaman aşırıya kaçmadı. Çok titizim sadece, Başak burcuyum. Sürekli kendi makyaj malzemelerim olacak, hangi sete gidersem gideyim kendi fırçalarımı kullanırım. Tek takıntım bu. Ama sonuçta cilt önemli bir şey ve biz de yüzümüzle para kazanıyoruz. Dikkat etmek zorundayım.

        Başka nasıl planlarınız var?

        Okulumu yeni bitirdim, 1 sene oldu. Drama ve oyunculuk bölümü mezunuyum. Harika bir 4 yıl geçirdim, hocalarım müthiş insanlardı. Mehmet Birkiye’den, Melik Korukçu’dan ders aldım. Mutlaka yüksek lisans yapmak istiyorum çünkü hedeflerim arasında eğitmenlik de var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ