Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Sayıları son zamanlarda hızla artan dilenciler, İstanbul’un tüm ilçelerinde vatandaşların duygularını sömürüp, para topluyor

        HT GAZETE

        İstanbul’un birçok yerinde Suriyeli dilenciler yanında Doğu ve Güneydoğu’ndan gelen dilenciler de vatandaşların duygularını sömürerek, para toplamayı sürdürüyor.

        Çekmeköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çekmeköy Emniyet Müdürlüğü vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirerek cami kapılarında dilenen dilencilere yönelik operasyon yaptı.

        Sayıları hızla artan ve cami girişlerini mesken tutan dilencilere yönelik yapılan operasyonda 11’i çocuk 22 kişi belediye zabıta ekiplerince gözaltına alındı. Zabıta memurları sivil kıyafetlerle cami önündeki dilencilerin yanına gittiğinde, “Allah rızası için para yardımında bulunun” demeleri üzerine dilenciler üzerine yakalandı. Zabıta 9 farklı cami önündeki çalışma sonucunda 22 kişiyi topladı. Çekmeköy Zabıta Müdürlüğü’ne getirilen dilencilerin üzerinde yapılan aramada yaklaşık 200 TL çıktı.

        Bir zabıta memuru 11 yaşındaki E.K.’ya ait suböreğinin içini arayınca 6 TL bozuk para buldu. Zabıta memurunun “Kim attı bu paraları içine” demesi üzerine E.K. “Ben o böreği yiyecektim” diyerek suçu başkalarının üzerine attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ