Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkiler Yeşim Tijen sorularınızı yanıtlıyor

        Yeşim TİJEN / HT MAGAZİN

        “Yeşim Hanım merhabalar,

        28 yaşında bir sözlüm vardı. 8. ayımızda eski sevgilisiyle görüşmüş, ‘Tekrar deneyebilir miyiz?’ demişler. Yüzüğümüz takılı... O bana deli gibi âşık, ben de ona. Öğrendiğimde gemileri yaktım. 3 ay oldu. O perişan. Geçenlerde aradı, vicdanıma yenik düşüp konuştum. Şimdi 2 ölü gibi mesajlaşıyoruz. Onu affedemiyorum ama özlüyorum, seviyorum. Sizce onu affetmeli miyim?”

        Rumuz: Enkaz

        “Sevgili kızım,

        Ben affetmemenizi öneriyorum, hafifletici hiçbir durum görmüyorum. 28 yaşında bir erkek neyi yapıp neyi yapmaması gerektiğini bilecek yaştadır. Bir birliktelik güvenle başlamalı, huzursuzluk ve korkuyla değil. Daha düzgün karakter sahibi birini hak ediyorsunuz. Evlilik sorumluluğunu taşıyabilecek erkeği bekleyin. Esas sorun affettikten sonra yaşanıyor. İyisi mi yaraya tuz basın. Ben aşk her şeyi affetmemeli diye düşünüyorum.”

        ‘Annem bütün sinirini benden çıkarıyor’

        “Merhaba Yeşim Abla,

        17 yaşındayım. Ailemle aramda problemler var. Annem her şeyimi kısıtlıyor. Arkadaşlarımla gezmeme izin vermiyor, ‘Telefon numaran bizden başka kimsede olmayacak’ diyor. Hareket edemiyorum. Özgüvenimi kaybettim, hep bir korku var içimde. 7 yaşından beri işitmediğim azar, yemediğim dayak kalmadı. Babamla annem ara sıra kavga ediyor ve annem bütün sinirini benden çıkarıyor. Herkes benim saflığımdan yararlanıyor. Bile bile buna izin veriyorum. Sürekli ağlıyorum. Annemden soğudum artık.”

        Rumuz: Çaresiz

        “Sevgili kızım,

        Yaşadıkları, insanın karakterinin oluşmasında büyük etken, bir etken de ne biliyor musunuz? Bakış açınız. Ben size hayata pozitif ama aklınızı da kullanarak bakmanızı öneriyorum. Böyle bakınca kendinizi değerli hissedeceksiniz. Önce siz kendinizi önemseyin, değer verin ki başkaları da öyle davransın. Yaşınız gereği arkadaşlarınız önem kazanmıştır hayatınızda ama hiç kimse ailenizden daha önemli olmamalı. Her şey daha bir güzel görünecek gözünüze, bir gün aynada kendinize baktığınızda gördüğünüz o kızı seveceksiniz. ‘Ne zaman?’ derseniz, kendinize güvenmeye başladığınızda. İnsanın bütün gücü o güvende.”

        Yeşim Tijen’le Hayat Bilgisi köşesinde yer alan soru ve cevapların uzun versiyonunu www.hthayat.com’da okuyabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ