Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Tarihi Yarımada Fatih, mayıs ayında Amerikalı yazar Dan Brown’ın son kitabı Cehennem’den (Inferno) uyarlanan filmin çekimlerine ev sahipliği yapacak

        GAZETE HABERTÜRK

        Daha önce Argo, James Bond ‘Skyfall’, Taken 2, Two Faces of January, The Water Diviner gibi dev hollywood yapımlarına ev sahipliği yapan Tarihi Yarımada Fatih, Mayıs ayında “Da Vinci’nin Şifresi” romanıyla tüm dünyada büyük bir şöhrete kavuşan Amerikalı yazar Dan Brown’ın son kitabı Cehennem’den (Inferno) uyarlanan filmin çekimlerine ev sahipliği yapacak. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, çekimler başlamadan önce mekânlarla ilgili bilgi aldı ve ekibe destek olma sözü verdi. Konuyla ilgili bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir “Fatih zaten doğal bir film platosu. Biz de tarihi dokuya yönelik yaptığımız çalışmalarla bu zenginliğin ayakta kalması için çalışıyoruz” dedi. Ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacağını düşündükleri bu projeleri desteklediklerini belirten Demir, film ekiplerinin özellikle Tarihi Yarımada Fatih’i tercih ettiklerini söyleyerek, ülkemizin doğru tanıtımı ve sahip olduğumuz değerlerin tüm dünyaya gösterilmesi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

        Tom Hanks, mayıs sonunda İstanbul’da

        “Da Vinci’nin Şifresi” ile başlayan ve “Melekler ve Şeytanlar” ile süren seride macera, “Cehennem” ile bu sefer Tarihi Yarımada Fatih’te kaldığı yerden devam edecek. Başrolünü yine ünlü yıldız Tom Hanks’in canlandıracağı filmin çekimleri Budapeşte’de başladı. Kitapta geçen Yerebatan Sarnıcı bölümleri, yüksek aksiyon sahneleri olması nedeniyle platoda çekilecek. Bu çekimler için sarnıcın birebir aynısı Budapeşte’ye kuruldu. Daha önce 4 kere İstanbul’a gelip mekânları tek tek inceleyen Oscar’lı yönetmen Ron Howard, Fatih’te çekilecek sahnelere mayıs sonunda başlayacak. Filmde simgebilim profesörü Robert Langdon’ı Tom Hanks canlandırırken, Hanks’e Borgen dizisinden tanıdığımız kadın aktris Sidse Babett Knudsen eşlik edecek. Aksiyon dozunun yüksek olduğu Ayasofya ve çevresindeki sahnelerde helikopterle takip çekimleri büyük heyecan uyandıracak. Çekimlerde Kapalıçarşı, Beyazıt Meydanı, İstanbul Üniversitesi önü, Nuruosmaniye, Kennedy Caddesi ve sahil şeridi mekân olarak kullanılacak. Film Dan Brown’ın kitabı Cehennem’den uyarlandı.

        HER TÜRLÜ DESTEK SÖZÜ VERDİ

        Tarihi Yarımada’nın doğal bir film platosu olduğunu belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye’nin tüm dünyada tanıtımını yapan büyük bütçeli filmlere her zaman kolaylık sağlayacaklarını söyledi. The Water Diviner’ın yönetmeni ve başrol oyuncusu Russell Crowe da, Başkan Demir’i ziyaret etmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ