Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Gürpınar sakinleri, BEDAŞ’a ‘Önlem alınsın’ diye sesleniyor. BEDAŞ ise, “Çalışma başlattık” diyor

        Esra BOĞAZLIYAN / HT GAZETE

        Şehir içinde olması nedeniyle trafik kargaşasına neden olan, yetersiz kapasitesi yüzünden ihtiyaca cevap veremeyen Kumkapı Balık Hali, Beylikdüzü Gürpınar’da yeni yapılan modern bir tesise taşınacak biliyorsunuz. Gürpınar sahilinde yapımı devam eden yeni hal, 240 bin metrekarelik bir alana deniz doldurularak yapılıyor, inşaat da tüm hızıyla devam ediyor. Hatta birkaç ay içinde de hizmete girmesi planlanıyor. Ne var ki hal henüz açılmadan şikâyetlere konu oluyor. Şöyle ki; çevre sakinleri, bölgedeki trafoların yetersiz kaldığını, hal inşaatıyla trafolara ek yük bindiğini ve sürekli elektrik kesintisi yaşandığını iddia ediyor.

        Bakın bir okuyucumuz, neler anlatıyor: “Hal yapılıyor, iyi güzel de bölgedeki trafolar bunu kaldırabilecek mi? Daha yapım aşamasındayken hemen her gün elektrik kesintisiyle karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle akşam saatlerinde karanlıkta kalıyoruz. Böylesine büyük bir proje hayata geçirilirken trafoların da yenilenmesi gerekmiyor mu?”

        İşte Gürpınar sakinleri böyle diyor. Peki ya konunun birinci derecede muhatabı olan BEDAŞ ne diyor? Bu iddiaları aktardığım BEDAŞ yetkilileri, şu açıklamayı yaptı:

        “BİR AY SONRA BİTECEK”

        “Beylikdüzü, hızla büyüyen bir bölge olduğundan kapasitenin 2-3 kat artırılması için projeye başladık. Yeni hatlar için çalışmalar sürüyor. Bu çalışmaların yüzde 90 oranında tamamlandığını da söyleyebiliriz. Hal bölgesinin kapasitesinin artırılması için 4 kilometrelik yeraltı kablosu döşeniyor. Ancak bu çalışmalar sırasında hatların devreye alınması için elektrik kesintisi yapmak zorunda kalıyoruz. Zaman zaman 3-4 saatlik kesintiler yapılabiliyor. Ancak bir ay içinde bu çalışmalar tamamlanacak.”

        İDO’nun koltukları gıcırdıyor, televizyon sesi çıldırtıyor

        Hep metrobüs ve otobüs yolcularının şikâyetlerine yer verecek değiliz ya! Sayıları az da olsa, ulaşımını deniz yoluyla sağlayan İstanbullular da var ve onlar da bin bir türlü sorunla boğuşuyor.

        Misal, şu günlerde Bostancı-Kabataş hattındaki deniz otobüsüyle seyahat eden yolculardan gürültü şikâyetleri yağıyor. Nasıl mı? Gelin yolculara kulak verelim:

        “Deniz otobüslerinde televizyonun sesi sonuna kadar açılıyor. Kurum içi yayın izlettiriliyor ve bunun da büyük bölümünü reklamlar oluşturuyor.

        Fakat televizyonların sesi o kadar açık ki, yolculuk boyunca uğultu eksik olmuyor. Bir de bu gürültüye koltukların gıcırdaması eklenince gel de çıldırma! Acaba İDO personeli, nasıl bir gürültü kirliliğine neden olduklarının farkında mı?”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ