Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İnteraktif programda deprem anını canlandıran videolar aracılığıyla eğitim veriliyor

        HT GAZETE

        İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) işbirliği ile türkiye’nin afetlere yönelik ilk interaktif e-eğitim programı hazırlandı. Güvenli Yaşam Eğitimleri, lise ve üniversiteler için internet ortamına taşındı.

        E-eğitimle; afetlere hazırlık süreçlerinde güvenli yaşam kültürünün toplumun tüm kesimlerinde içselleştirilmesi ve bu konuda özellikle gençlerin farkındalığının artırılması hedefleniyor.

        E-eğitim, afet öncesi, sırası ve sonrasını içeren sekiz temel adım kurgusuyla hazırlandı. http://eegitim.guvenliyasam. org adresi üzerinden kayıt yapılan e-eğitimde, kullanıcılar üniversite öğrencileri, Emre ve Aylin karakterleri eşliğinde öncelikle deprem özelinde afetlere hazırlık konusunda bilgilendiriliyor. Daha sonra yine Aylin ve Emre karakterleri eşliğinde öğrendikleri bilgiler ile 18 dakika içerisinde Yılmaz Ailesi’ni İstanbul’da gerçekleşmesi olası bir depreme karşı hazırlıyor.

        Proje kapsamında 15 Haziran 2015’e kadar e-eğitime kayıt yaptırarak eğitimi tamamlayanlar arasından yapılacak çekilişle 10 iPad tablet bilgisayar dağıtılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ