Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Neşe Şenol anne çeşitlerini yazdı
        1

        Ünlü yazar ve blogger Chaunie Marie Brusie, 2014’te yazdığı kitabında 8 anne tipi bulunduğunu söylüyor. İşte Brusie’nin gözünden anne tipleri...

        2

        Manken anne: Her sabah uyanıp mükemmel makyajıyla bakımlı annedir. Ailesi ve kendisi için alışveriş yapmayı sever. Çocukta “İşte benim annem” hissi uyandırır.

        3

        Sportif anne: Sürekli spor markası reklamında oynuyormuş gibi giyinen annedir. Kahvaltıdan önce yürüyüşünü yapar. En gözde marketten ekmeğini, sütünü ve gazetesini alıp eve döner. Çocuğunu yürüyerek okula bırakır, çantasını taşır. Organik pazarlara ve aktarlara bayılır.

        4

        Okulsever anne: Öğretmenlerle görüşmek için sürekli okuldadır. Okul gezilerinde çocuklara bakar. Sınıf anneliği yapar. Veli toplantısını asla kaçırmaz. Okul etkinlikleri için kostüm diktirir

        5

        Üşengeç anne: Saçlarını tepeden toplayıp, rengi geçmiş tişörtüyle gezen annedir. Kendini gayet iyi hisseder ve sabahları poğaça en sevdiği kahvaltıdır. Çocuğu okula hazırlarken önlüğü ve çorapları bulmakta sıkıntı çeker. Ama dünya tatlısıdır.

        6

        Toprak anne: Hamileliğinden itibaren çocuklarını okyanus ve doğa sesleriyle büyütür. Normal doğum yapar. Her zaman besleyici salata malzemeleri ve bitkisel ilaçları bulunur.

        7

        Doyurgan anne: Masada mutlaka kurabiye bulunur. Hiçbir zaman doyduğunuza inanmaz. Beslenme çantanızı hazırlarken yanınızdaki arkadaşlarınızı düşünür ve ekstra atıştırmalıklar koyar. Evde erik suları ve reçelleri eksik olmaz.

        8

        Mükemmeliyetçi anne: Sizin için her şeyi düşünür. Ödevlerinizi kontrol eder, sürekli öğretmeninizle konuşarak mükemmel olduğunuzu duymak ister. Başaramadığınız durumlarda gizlice size yardım ederek bu ihtimali ortadan kaldırır.

        9

        Kaplan anne: İçinde ukde kalan aktiviteleri çocuğu yapsın isterler. İzci kulüpleri, bale dersleri, basketbol kursları ve mutlaka yabancı dil etkinliklerine kayıt yaptırır. Kulüplere gittiğinizde size eşlik eder. Video oyunlarından ve teknolojiden hoşlanmaz. Hiperaktif ve sosyal çocuklar için idealdir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ