Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde dün şiddetli rüzgar ve dolu yağışı etkili oldu.

        Elmalı'da dün öğleden sonra şiddetli rüzgar ve dolu yağışı etkisini gösterdi. Dolu yağışı sera ve meyve bahçelerinde zarara neden oldu. Bunun öncesinde ise dev bir hortum oluştu. Beyler Köyü yakınlarında çevredekilerin cep telefonuyla kaydettiği hortum, hızla ilerleyip büyüdü.

        Tarım alanları ve çevredeki bir evin yakınından geçen hortum paniğe neden oldu. Toz bulutuyla birlikte etrafta ilerleyen hortumun evin yakınından geçtiği sırada büyüklüğü de ortaya çıktı. Hortum bir süre sonra gözden kayboldu.

        'ARACIN İÇİNDE BEKLEYEREK KENDİMİZİ KORUDUK'

        Elmalı Belediye Başkanı AK Partili Ümit Öztekin, öğle saatlerinde Elmalı Ovası'nda önce büyük bir hortum, fırtına ve ardından ceviz büyüklüğünde dolu yağışı olduğunu belirterek şöyle dedi:

        "Allah beterinden korusun. Adeta 2 hafta önceki don afetinden kurtulan az miktardaki ürünleri yok etmek için görevlendirilmiş gibi devam eden dolu yağışından, aracın içinde bekleyerek kendimizi koruduk. Tüm vatandaşlarıma geçmiş olsun. Merak etmeyin hasar tespiti yaptırıp zararları tazmin etmek için gerekli çalışmalar başlatılacaktır."

        YURTTA HAVA DURUMU

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

        Yapılan son değerlendirmelere göre, Güney Ege, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın güney kesimleri, Karaman ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        İL İL HAVA DURUMU

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Parçalı ve az bulutlu 21

        İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 21

        İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu 26

        Adana: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

        Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

        Samsun: Parçalı ve az bulutlu 18

        Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 16

        Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 13

        Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ