Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İkizler hakkında bilmediğiniz 20 şok gerçek
        1

        1-2008’de İngiltere’de evli bir çift, aslında doğumda ayrılan ikiz olduklarını öğrendi.

        2

        Çocuklar farklı aileler tarafından evlat edinilmişti, yıllar sonra kardeş olduklarını bilmeden evlenmek üzere tanıştılar. Sonuç olarak, mahkeme yoluyla evliliklerini iptal etmek zorunda kaldılar.

        3

        2-İkizlerin farklı babalara sahip olabileceği, bilinen bir gerçektir. Evet bu mümkün. Bir anneden babaları farklı olan ikizlerin doğma olasılığı 400’de 1’dir.

        4

        3-Olsen ikizleri, gülümsemelerinin farklı görünmesi nedeniyle Bizim Ev (Full House) dizisinin ilerleyen yıllarında takma diş kullanmak zorunda kaldı.

        5

        İkizler farklı oranlarda diş kaybetmeye başlayınca, ekip ikisinin gülümsemesini aynı yapmak için uğraşmak durumunda kaldı.

        6

        4-Fazla süt ürünü yiyen kadınların ikiz sahibi olma olasılığı daha yüksek. Yer elması tüketimi de ikiz gebelik gelişimine etki ediyor.

        7

        5-Bir anneden doğan en fazla çocuk sayısı 69'dur. Bu inanılmaz kadının 16 ikizi, 7 üçüzü ve 4 dördüzü vardı. 2010 yılında, 93 yaşındayken öldü.

        8

        6-Her insanın kendine has bir kokusu vardır, ikizler hariç.


        9

        Bazı ikizler aynı DNA ve aynı kokuyu paylaşmaktadır. İkizler aynı ortamda yaşayıp aynı yemekleri yeseler de, köpekler onları ayırt etmek için eğitilebilirler.

        10

        7-Birbirlerine çok benzeseler de Mary - Kate ve Ashley Olsen kardeşler, tek yumurta ikizi değil çift yumurta ikizleridir.

        11

        Kız kardeşler tıpatıp aynı görünmelerine rağmen sadece kardeşler, yani DNA’ları birebir aynı değil.

        12

        8-Orijinal siyam ikizleri 21 çocuğa babalık yaptılar ve soyları şu anda 1500’den daha fazla. Eng ve Chang Bunker, 1811 yılında doğdular. Çocukluklarını Birleşik Krallık’ta geçiren siyamlar daha sonra Tayland’a taşındılar.

        13

        9-Ernest Hemingway’in annesi ikiz fantazisini gerçekleştirmek adına, ona kız kardeşinin kıyafetlerinin aynısını giydirirdi.

        14

        Hemingway’in kız kardeşinin adı Marcelline’di. Annesi ona “Ernestine” derdi. Çocukların ikisi de anneleri tarafından “şirin Hollanda bebekleri” diye çağırılırdı. Yandaki resimde Marcelline ve Ernest’i soldan sağa yan yana görebilirsiniz.

        15

        10-Tek yumurta ikizi erkeklerin tek yumurta ikiz kızları olursa, yasal olarak kuzen ancak kan bağı olarak kardeş olurlar.

        16

        İkizler, yine ikiz kardeşlerle evlenirlerse, buna “dörtlü evlilik” denir.

        17

        11-Tek yumurta ikizleri aynı parmak izlerine sahip değillerdir. Parmak izleri, embriyolar ayrılır ayrılmaz annenin hamileliği boyunca gelişir.

        18

        12-Massachusetts, ABD’nin en fazla ikiz popülasyonuna sahip eyaletidir. Ülkede gerçekleşen her 100 doğumdan 5’i, ikiz çocuktur.

        19

        13-İkizler ana rahminde birbirleriyleetkileşim halindedir. 14 haftalıkken birbirlerine ulaşırlar, 18 haftalıkken kendilerinden çok ikizlerine dokunmaya eğilimli olurlar.

        20

        14-Bazı ikizlerin kendi dilleri vardır. Yetişkinlerin yokluğunda ikiz bebekler kendi konuşma paternlerini oluşturabilirler.

        21

        Birlikte fazla vakit geçirdikleri için ağız pratikleri yapma şansları olur. Bu dil ne yazık ki, bebekler ana dili öğrendiklerinde kaybolur.

        22

        15-Gebe kalma yaşı geciktikçe (30+) ikiz hamilelik şansı yükselmektedir.

        23

        35 yaşın üzerindeki kadınlar genç yaştaki kadınlardan daha fazla yumurtalık uyarıcı hormon (FSH) üretirler. Bu hormon kadınlarda ikiz sahibi olma şansını artırır. Ne gariptir ki aynı hormon kadının doğurganlığını da düşürür.

        24

        16-Erkek ikizlerin eşleri iki yumurta üretemiyorsa, ikiz çocuk sahibi olma şansları yoktur. Bir kadının ikiz kardeşi varsa aynı şekilde ikiz kardeşler doğurması da son derece olası.

        25

        17-Tek çocukların %10’u solak iken, ikizlerin %22’si solaktır.

        26

        18-Çoklu doğum ve tek yumurta ikizleri doğum oranlarında Nijerya en yüksek orana sahiptir. En düşük çoklu doğum oranı Çin’e aittir.

        27

        19-İkizler ortalama 5lbs, 5 oz. ağırlığında dünyaya gelirler.

        28

        Ancak İngiltere’deki Derbyshire’lı Hannah ve Thomas, herkes gibi olmayı istememiş olacaklar ki 17lb, 8 oz. ağırlıkta dünyaya geldiler.

        29

        20-Kutup ayıları için ikiz doğurmak son derece normaldir. Kutup ayıları genel olarak ikiz doğururken, tek yavru ya da üçüzlere az rastlanır. Kutup ayıları, yavrularını 25 yaşına kadar besleyebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ