Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erkek Tarihteki en şanssız 7 kişi
        1

        İki atom bombasına maruz kalan adam

        Tsutomu Yamaguchi 2. Dünya Savaşı esnasında Nagasaki'de yaşıyor. 6 Ağustos günü bir toplantı için Hiroşima'ya gidiyor. Bir an gökyüzünde bir ışık çaktığını görüyor ve sonrasında savrularak kendinden geçiyor.

        2

        Tahmin ettiğiniz gibi ziyareti Hiroşima'ya atom bombası atıldığı güne rastgelmiş. Kahramanımızın vücudunda yanıklar oluşuyor ve Nagasaki'ye götürülüp tedavi altına alınıyor. Bu esnada ikinci atom bombası da Nagasaki'ye atılıyor!

        3

        Yamaguchi bu ikinci bombadan yaralanmasa da vücudundaki bandajları değiştirecek kimse kalmadığı için enfeksiyondan ölme riski yaşıyor. Bu badirelerden sonra uzun bir hayat yaşayan kahramanımız 2010 yılında 84 yaşında vefat ediyor.

        4

        Ayak bastığı her geminin battığı kadın

        Violet Jessop, 1911 yılında Olympic adlı lüks kruz gemisinde çalışıyor. Bir seferi esnasında Olympic bir İngiliz savaş gemisiyle çarpıştıktan sonra Olympic'in kaptanı ve Violet gemi değiştirip Titanic adlı gemiye geçiyorlar!

        5

        Violet, ünlü Titanic'in bir buzula çarparak batışından kurtuluyor... Ve bu sefer de Britannic adlı gemide çalışmaya başlıyor. Britannic de bir mayına çarparak batıyor.

        6

        Violet bir tahliye sandalına binerek canını kurtarıyor; ancak daha yardım gelmeden bindiği sandal da batıyor! Sonrasında bir şekilde bu felaketten de kurtulmayı başarıyor ve 1971 yılına kadar yaşıyor.

        7

        Yıldırımların efendisi

        Bir insana yıldırım isabet etmesi çok düşük bir olasılık. Aynı insana iki kere yıldırım isabet etmesi daha da düşük bir olasılık. Aynı insana yedi (rakamla 7) kere yıldırım çarpması olacak şey mi, değerli okur?

        8

        Evet, görüyoruz ki olacak şeymiş: ABD'de Roy Sullivan'a tam yedi defa yıldırım çarpmış. Roy, bir doğa parkında görev yapıyor. Ha, diyeceksiniz öyle yağmurlu havada çıplak arazide elinde şemsiyeyle gezerse böyle olur...

        9

        Ancak Roy'a yıldırım sadece açık havada değil, gözcü kulesinin ve karakolun içindeyken de çarpmış!

        10

        Köyünde kendisi hariç herkese piyango çıkan adam

        spanya'da El Gordo olarak bilinen 950 milyon Dolar büyük ödüllü piyango çekilişinde olmayacak oluyor ve Sodeto adındaki, 70 haneli köydeki herkese ödül çıkıyor. Sodetolular kişi başı yaklaşık 130.000 Dolar kazanıyorlar.

        11

        Herkes derken köyde piyango almayan tek bir kişi hariç. Köyün Costis Mitsotakis adlı Yunan asıllı sakini piyango almadığı için bir bardak soğuk suyla yetiniyor.

        12

        Kaza paratoneri adam

        John Lyne İngiltere'de bilinen en şanssız kişilerden birisi. Hayatı boyunca 16 ciddi kaza geçirmiş. Doğumu bile sorunlu olmuş: Yeterince gelişmemiş ciğerleri nedeniyle ciddi bir tedavi görmesi gerekmiş.

        13

        Hayatının kalanında da bu heyecan dolu kalıbı devam ettirmiş: 18 aylıkken içtiği dezenfektan nedeniyle hastanelik olmuş, bir defasında yıldırım çarpmış, başka bir defasında madende yüksekten düşmüş, ayrıca 3 trafik kazası geçirmiş.

        14

        Yaşadığı en trajikomik felaketlerinden birisi de şu: Kolunu kırıp hastanede alçıya aldırdıktan sonra evine dönerken içinde olduğu otobüs kaza yapmış ve aynı kolunu başka yerinden bir kere daha kırmış!

        15

        Kurt adam

        Kıl, kadınların hayatlarındaki erkeklere dair, zaman zaman şikayet ettikleri bir konu. Ancak Yu Zhenyuan'ı bilseler muhtemelen yaşlı gözlerle ellerindeki için minnettar olurlardı diye tahmin ediyoruz.

        16

        Kahramanımızın cildinin %96'sı kıl kaplı. Kalan %4'ün büyük kısmı avuçlarının içinden ve ayaklarının altından oluşuyor. Yu'nun kulağındaki kıllar işitmesini engellediği için ameliyat olması bile gerekmiş!

        17

        Savaşların takip ettiği adam

        Amerikan İç Savaşı'nın ilk önemli çatışması bir çiftçi olan Wilmer McLean'in çiftliğinin yanıbaşında gerçekleşmiş. Bu sırada Wilmer'in evi konfederasyon ordusunun karargahı olarak kullanılmış.

        18

        Bir yıl sonra yine büyük bir çatışma aynı yerde gerçekleşmiş ve 20.000 kişi ölmüş. Bahçesinde insanların ölmesinden bıkan kahramanımız taşınarak eyalet değiştirmiş. Ama çabası nafile olmuş: