Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İşte kalın ve doğal kaşlara sahip olmanın yolları

        Sema EREREN / HT GAZETE

        1920’li yılların sessiz film starları anlatmak istedikleri ifadeleri daha kolay seyirciye aktarabilecekleri inancıyla çok ince kaşlar kullanıyordu. 1930’lardaysa kaşları tamamen kazıyıp yerine kalemle kaş çizmek moda oldu. Greta Garbo ve Marlene Dietrich bu film yıldızlarından sadece birkaçı...1940’lardan itibarense kaşlarda yavaş yavaş doğallık rüzgârları esmeye başladı. İnce ve kavisli kaş modasının tahtına dağınık ve gür kaşlar oturdu. Aynen şimdilerde olduğu gibi... 90’ların ince kaşları 2000’lerin sonuna doğru yerini gür kaşlara bıraktı...

        Ancak yıllarca kaşlarını incecik alan kadınlar, modaya uymak için şimdi kaşlarını gür ve doğal bir forma kavuşturmak istiyor ama kaşlar küsmüş bir kere, olmuyor. Çareyi doktorda ve cerrahi tekniklerde arıyorlar.

        PRP’DEN BADEM YAĞINA

        M-Onep Etiler Kliniği’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayça Alan Atalay, kaşları küsenlere PRP ve mezoterapi uyguluyor. Atalay, “Küsen kaşlar için E vitamini, tatlı badem yağı, hint yağı ile hazırlanan karışım yağlar veya hazır formüller de kullanılabilir” diyor. Kaş kontürü uygulamalarında dövmede olduğu gibi iğneler yardımıyla deriye boyalar enjekte edildiğini söylüyor. Kaşlarını boyatıp memnun kalmayanların imdadına ise lazer yetişiyor.

        Bu bakımlara rağmen kaşlarınız yerine gelmediyse devreye cerrahlar giriyor. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ege Özgentaşyanık, kaş kaybı yaşayanlara enseden alınan saçlarla kaş ekimi yaptıklarını anlatıyor: “Zararsız ve acısız. Dezavantajıysa ense saçlarının kaşlara benzememesi ve uzaması.”

        ‘KAVİS VERECEK KAŞINIZ KALMAYABİLİR’

        Kaş şekli kadının güzelliğini ve ifadesini etkileyen önemli detaylardan biri... Şekli de şekli ve rengi de çok önemli. Benefit Kaş Uzmanı Özlem Özdem, sağlıklı kaşlar için kına öneriyor. Özdem, “Kaş boyarken kına, badem yağı ve lavanta gibi doğal boyalar kullanıyoruz. Kına kaşlara istenilen tonu verir, badem ve lavanta yağları da bakım yapar. Böylece seyrek kaşlar canlanır. Kaş ‘küsmüşse’ garanti veremiyoruz. Bu nedenle boyama işlemini sadece seyrek kaşlara değil herkese tavsiye ediyoruz çünkü kaşların daha sağlıklı ve bakımlı görünmesi sağlar” diyor.

        Müşterilerin düz ve kalkık kaş istediğini belirten Özdem uyarıyor: “Moda geçici, güzellik kalıcıdır. Tavsiyem kaşlarınızı az almanız. Yoksa kavis verecek kaşınız kalmayabilir!”

        ÖNLEM ALIN

        Kaşlar en çok ilaç kullanımı, hormonal dengesizlikler, kötü beslenme alışkanlıklarından kaynaklı olarak zayıflıyor ve dökülüyor. Önlem almak için toksinleri atmak için bolca su içip badem yağı ile hint yağı karışımı formüllerden faydalanabilirsiniz.

        HANGİ KAŞ SİZİNKİ?

        Doğal yöntemler yetersiz kaldıysa kaşlarınızı belirginleştirmek için kaş kalemi, şekillendirmek için kaş rimeli, boşlukları doldurmak için kaş mumu gibi kozmetik ürünler imdadınıza yetişebilir.

        Yuvarlak yüz: Düz kaşlardan uzak durmalı, hafif de olsa kavisli kaşları tercih etmeli.

        Uzun yüz: Kavis ya da yuvarlak açılar yüzlerini uzun gösterir, uzun formda kaşları tercih etmeliler.

        Kare yüz: Kalın kaş kullanmalı, aksi halde ince kaşlar kare ve kemikli yüzlerin ifadesini daha da sertleştirir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ