Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi 2015 plaj trendleri, Ne giyelim, ne yiyelim, ne içelim, ne dinleyelim?

        Gizem Sevinç SELVİ-Sema EREREN HT CUMARTESİ

        YEME İÇME CEPHESİNDE YENİ BİR ŞEY YOK!

        Bize her yer lahmacun

        Geçen yıllarda memleketi sallayan 50 liralık lahmacundan bu yana yeni vakamız yok. Zaten Bodrum ve Çeşme beach club’larının çoğu restoran bünyesinde olduğu için mönüler çok geniş, seçenek bol. Yine de duyumlarımıza göre Bodrum’da lahmacun trendi kolay kolay geçmeyecek gibi duruyor, plajlarda en çok lahmacun ve pizza tüketiliyor.

        Trend: Plajda rakı

        Alkolsüz içkilerde tahmin edersiniz ki en çok meyveli frozen’lar tercih ediliyor. Alkollü kokteyllerde de çok ekstrem örneklerle karşılaşmıyoruz; yine Mojito, Long Island ve Lemonade Lynchburg gibi klasikler en çok tüketilenler. Bir de son dönemde özellikle Suma Beach’te rakı içen gruplar türemiş. Trend alarmı desek yeridir, hazır olun.

        EN POPÜLER 7 BEACH

        Suma Beach İstanbul: Yine mi hipster! Son birkaç yazdır İstanbulluyu eğlendiren mekânların başında Suma Beach geliyor. Karaköy, Galata ahalisini Suma’daki hafta sonu partilerinde sabahlara kadar eğlenirken bulabilirsiniz.

        Burç Beach: İstanbul kaçaklarına İstanbullunun hafta sonu kaçamağı için en çok tercih ettiği plajlardan biri olan Burç Beach, Gümüşdere sahilinde. Hafta sonları iğne atsanız yere düşmüyor.

        Sole Mare Çeşme: En janti, en şıkır Çeşme Aya Yorgi koyundaki “en piyasa beach club” olarak nam salan Sole Mare, bu yıl da dolup taşacağa benziyor. Şehrin “her daim jilet” ahalisinin topluca taşındığı mekânda en çok bira tüketiliyor, en çok Gülşen dinleniyor.

        Maçakızı: Lahmacunların efendisi Türkbükü’nın celebrity’leriyle olduğu kadar ütopik fiyatlı lahmacunuyla da ünlü plajı, yine “in”. Mekânın yetkilileri ısrarla bu sezon lahmacun fiyatına zam yapılmadığını söylüyor. Belli ki ünlü ve az ünlülerin gözündeki popülaritesini asla kaybetmeyecek.

        Fun Beach Çeşme: Plaj aktivitesi gırla Kulüp, Altınkum mevkiinde ve flyboard, parasailing, wake surf gibi plaj aktivitelerinin hepsini misafirlerine sunmasıyla diğerlerinden ayrılıyor.

        Kafe Pi Beach Club Çeşme: Her hafta bir DJ Kafe Pi Çeşme, bu yıl yine happy hour’ları ve DJ setteki iddialı isimlerle dikkat çekecek gibi. Ozan Çolakoğlu, Cihan Kula, Emrah İş, Doğuş Cabakcor ve Ege Çubukçu with XXL her hafta sonu mekânın DJ kabininde olacak.

        Poseidon Bodrum: Sezonu açtı Ece Seçkin ve Ozan Doğulu’yla kapılarını açan Poseidon Beach, Akyarlar Mevkii’nin uğrak adreslerinden biri. Açılış partisine bakılacak olursa bu yıl yine dolup taşacağa benziyor.

        BEACH'TE NE DİNLEYECEĞİZ?

        2015 yazında beach’lerde müzik adına değişen pek bir şey yok. İşte bu yaz plajlarda en çok duyacağımız parçalar:

        1. Gülşen-Bangır Bangır

        2. Bengü-Feveran

        3. Serdar Ortaç-Çek Elini Kalbimden

        4. Ece Seçkin-Follow Me

        5. Hande Yener feat. Volga Tamöz Sebastian

        1. Aviici – Waiting For Love

        2. Major Lazer& DJ Snake feat. MØ - Lean On

        3. David Guetta - Hey Mama ft Nicki Minaj, BebeRexha&Afrojack

        4. Years & Years – King

        5. Jason Derulo – Want to Want Me

        ÇEŞME'DE TATİL BAMBAŞKA

        Tatil beklentisini en yüksekte tutanlar için üst düzey bir hizmet anlayışıyla hizmet veren Sheraton Çeşme Hotel Resort & SPA, deniz ve doğa manzarasına hâkim konumuyla lüksseverleri ağırlıyor. Otelin konforlu odalarında huzurlu bir tatil geçirmek de elinizde, canlı müzikle keyif dolu gecelerle eğlenmek de... Türk ve dünya mutfaklarından lezzetlerin buluştuğu restoranında keyifli akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz.

        GÜNEŞ BAKIM İSTER

        Yves Rocher, tatile gideceklere farklı ürün yelpazesiyle eşlik ediyor. Markanın bitkisel kozmetik laboratuvarlarında hazırlanan güneş bakım ürünleri, güneş öncesinde ve sonrasında farklı ihtiyaçlara yanıt veriyor. Güneşin dik indiği gündüz saatlerinde koruyucu spreyinizi ve kremlerinizi sürmeyi ihmal etmeyin.

        RENGARENK BİR YAZ

        Accessorize, ilkbahar-yaz 2015 koleksiyonu için Anna Speckhart ve Rianne Haspels ile çalıştı. Koleksiyonunu canlı yeşil palmiye yaprakları, taba ve beyaz hakimiyetinde kurgulayan marka, sezonda mavi, pembe renk bloklarıyla karşımıza çıkıyor. Son moda plaj aksesuvarları ile yaza “merhaba” demek çok eğlenceli görünüyor.

        HEYBELİADA'DA HUZUR

        Heybeliada’da yer alan Ada Beach Club, İstanbul’a yakın rotası ve kolay ulaşımı ile bu yazın ideal tatil yerlerinden biri olmaya aday. Çam Limanı Koyu’nda yer alan club, kum ve çim alanları, cafe ve balık restoranıyla müşterilerini ağırlıyor. Tesiste mini golf turnuvası ya da plaj voleybolu oynama şansı da sunuluyor. Huzurlu bir ağaç gölgesinde kitap okumak da mümkün, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak da. Mekâna giriş pazar günleri 40, diğer günler 30 TL

        ŞIK PLAJ KIZI SEN OL!

        Kumsalların dolmaya başlamasına ramak kaldı. Kimi sabırsızlar sahillerin keyfini sürmeye başladı bile. Kadınlar arasındaki şıklık yarışıları plajlarda da devam edecek elbet. Kumsalda demode kalmak istemiyorsanız 2015 plaj modası ipuçlarına bir göz atın.

        Tatil bavulunu hazırlarken artık “1 şort, 2 de tişört yeter” deme lüksümüz kalmadı. Çünkü plajlara alelade bir tişört ve şortla giden neredeyse artık yok. Rahatlıktan ziyade yine şıklık rüzgârları esecek olan 2015 kumsallarında boy göstereceklere bavullarını hazırlamadan önce son trend önerileri...

        1- Eşarplar: Eşarplar bu yaz harika plaj aksesuvarları arasında yerini alıyor. Eşarbınızı istediğiniz şekilde bağlayarak saçınıza, çantanıza renk katabilirsiniz ya da boynunuzdan bağlayarak harika bir bikini üstüne giyilecek elbise yaratabilirsiniz.

        2- Büyük şapkalar: Büyük şapkalardan hemen bir tane edinmekte fayda var! Çünkü 2015 plajlarının olmazsa olmazlarından... Böylece hem güneşten korunacak hem de plaj kıyafetinize muhteşem bir hava katacaksınız.

        3- Püsküller ve ponponlar: Plaj elbiselerinde ve bikinilerde bu yaz bol bol ponpon ve püskül göreceğiz.

        4- Fosforlu renkler: Fosforlu renkler yine kumsallarda... Elbiselerden çantalara renk rüzgârları esiyor.

        5- Jean şortlar: Hem şık hem rahat bir kombin için özellikle yüksek bel bir jean şortunuz kesin olmalı.

        6- Tulumlar: Tulumlar en az elbiseler kadar moda... Özellikle de çiçeklileri!

        7- Rengârenk ojeler: Mercandan fuşyaya, metalik gümüş- ten yeşil tonlarına rengârenk ojeler plajları bol bol renklendirecek.

        8- Atkuyrukları: Bu yaz sahillere atkuyrukları geliyor. Rengârenk tokaları hazır edin...

        9- Pareolar: Mutlaka edinilmesi gereken parçalardan biri pareolar... Pareolar beden kusurlarını gizlemeye de bire bir.

        10- Abartılı bileklikler: Bu yaz boyunca bileklere abartılı bileklikler dolanacak. Tarzınıza uygun bileklikleri vaktiniz varsa kendiniz de tasarlayabilirsiniz.

        11- Metalik geçici dövmeler: Festivallerde görmeye başladığımız metalik dövmeler plajları da süsleyecek.

        12- Sandaletler ve plaj çantaları: Sandaletler ve plaj çantalarında bu yıl deri ve karamel tonları hâkim...

        13- Çizgililer: Enine ve boyuna çizgililer bu beyaz yeniden ön planda. Marin temasından geri kalmayın.

        14- Uçuşan elbiseler: Uzun uçuşan elbiseler, büyük hasır şapkalarla kombinlenerek bohem bir şıklık yaratılabilir.

        15- Saçaklar: Saçaklı şallar, plaj havanızı anında değiştirebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ