Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        Selin ÖZAVCI / HT CUMARTESİ

        KONSER

        13.06.2015

        Akasya Acıbadem, yazı Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konseriyle karşılıyor. Saat 20.00’de başlayacak konserde salsa ve çaça eşliğinde eğlenmeye hazır olun.

        Söz yazarı, besteci ve yorumcu Bülent Yetiş, Ortaköy Patika’da sezon finali için sahneye çıkıyor.

        Fazıl Say ile Mozart Maratonu, bu akşam 20.30’da Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium’da izlenebilecek.

        Dünya çapında dillere dolanan şarkılarda imzası bulunan Rus Kızıl Ordu Korosu, bugün 15.30 ve akşam 21.00’de Zorlu PSM’de sahnede olacak.

        Kaybedenler Kulübü soundtrack albümündeki sesiyle tanıştığımız Gülce Duru, bu akşam Kılçık Mekan sahnesinde olacak.

        Fransız punk rock topluluğu Pink Flamingos, çıktığı turnede İstanbul’a da uğruyor. Grup bu akşam Foton Kuşağı ile Peyote Nevizade sahnesini paylaşacak.

        80’li yıllardan bugüne geniş bir repertuvar sunan, Geveze’nin kurduğu Fazla Mesai grubu, 22.00’de Mask Live’da sahnede olacak.

        Tunnel Sahne, bu akşam 22.00’den sonra 90’lar Türkçe Parti gecesine ev sahipliği yapacak. Gecede Altıüstü grubu sahnede olacak.

        KadıköySahne’nin 22.30 itibarıyla konuğu, Karadeniz müziğinin popüler ismi Marsis olacak.

        ANKARA

        Ankaralı müzikseverler, bu akşam Noxus sahnesinde Korhan Futacı ve Kara Orkestra konserini izleyebilir.

        İZMİR

        Popüler müziğin sevilen ismi Demet Akalın, 22.00’den sonra Mambo Beach Club sahnesinde hayranlarıyla buluşacak.

        Ooze Venue sahnesinin bu akşamki konukları Balkan müziğinin popüler ismi Azis ve Türkçe pop müziğin sevilen ismi Bendeniz olacak.

        İzmir’in popüler adreslerinden Fun Beach Club, bu akşam 16.00’dan sonra Hit The Beach-Summer Season Opening Party ile eğlenceli bir geceye ev sahipliği yapacak. Partide FG 93.7 Resident DJ’leri çalacak.

        ÇANAKKALE

        Keman sanatçısı Canan Anderson, bu akşam Çanakkale Troia Festivali kapsamında Özgürlük Parkı Yaz Konserleri’nde hayranları ile buluşuyor.

        BODRUM

        Yalıkavak’ta yer alan Sebastian Beach happy hour partisinde 17.00 itibarıyla Berksan & Turaç Berkay, Dop Live, Sound of Brothers, Fuchs ve Cure Shot DJ kabininde olacak.

        14.06.2015

        21.00 itibarıyla Ataköy Marina’da gerçekleşecek olan Sivilfest Gençlik Buluşması, Mabel Matiz konserini ağırlayacak.

        Beyrut Performance sahnesi 21.00’den sonra Aysel Yakupoğlu konserine ev sahipliği yapacak.

        Nail Yavuzoğlu yönetimindeki CRR Caz Orkestrası, solist Şenay Lambaoğlu eşliğinde yeniden düzenlenen anonim türküleri, 20.00’de CRR Konser Salonu sahnesinde seslendirecek.

        ANTALYA

        Antalya’da yaz eğlencesi başladı... Aura Club Kemer sahnesinin konuğu Inna olacak.

        KUŞADASI

        Başarılı DJ ve prodüktör Ozan Doğulu, saat 17.00’den sonra Lite-Nite Beach Club sahnesinde hayranlarıyla buluşuyor.

        BODRUM

        Bodrum Yalıkavak Palmarina’da ikinci yılını dolduran Agency Bistro&Lounge Selen Servi’nin eğlenceli sahne performansıyla yazı karşılayacak.

        Yalıkavak’ta yer alan Sebastian Beach happy hour partisinde 17.00 itibarıyla Kolombo, Giom, Oben Budak, Doğu Orcan ve Buğra Orcan DJ kabininde olacak.

        15.06.2015

        Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Kültür Merkezi, 20.30 itibarıyla kemanda Patricia Kopatchinskaja, viyolonselde Sol Gabetta, piyanoda Polina Leschenko’dan oluşan Yıldızlarla Oda Müziği konserine ev sahipliği yapacak.

        ANKARA

        Dünya çapında dillere dolanan şarkılarda imzası bulunan Rus Kızıl Ordu Korosu, bugün 21.00’de Congresium sahnesinde olacak.

        16.06.2015

        Sosyal sinema platformu Fil’m Hafızası’nın İstanbul’daki parti hayatına yeni bir soluk getirmeyi hedeflediği Belong partilerinin ikincisi, Quentin Tarantino’nun unutulmaz filmi Pulp Fiction konsepti ile 21.00’de Mentha’da gerçekleşecek. DJ kabininde Orkun Bozdemir yer alacak.

        Akbank Sanat sahnesi 20.00 itibarıyla yaşayan en önemli saksofoncular arasında gösterilen İtalyan Francesco Bearzatti konserine ev sahipliği yapacak. Sanatçıya trompette Giovanni Falzone, kontrbasta Danilo Gallo, perküsyonda Zeno De Rossi eşlik edecek.

        Beyoğlu Hayal Kahvesi’nin 22.30 itibarıyla konuğu, ilk albümü Loop’u henüz yayınlayan Selin Damar.

        ANKARA

        ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi’de 14.00 itibarıyla Yalın, Mor ve Ötesi, Yok Öyle Kararlı Şeyler konserleri ve DJ Bilal Tarioğlu performansı izlenecek.

        İZMİR

        Chopin, Bach, Schubert, Schumann ve Liszt’in eserleri üzerine yoğunlaşan Polonyalı piyanist Janusz Olejniczak, 21.30’da Chopin ve Debussy’nin eserleriyle Efes Odeon sahnesinde olacak.

        Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu sahnesi 21.00’den itibaren ülke sınırlarını aşan müzik ve şovları ile Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars konserine ev sahipliği yapacak.

        17.06.2015

        İstanbul Müzik Festivali’nin konuğu Franz Liszt Oda Orkestrası ile piyano sanatçısı Gülsin Onay ve trompet sanatçısı Gabor Boldoczki olacak. Konser 20.30’da İş Sanat Kültür Merkezi’de gerçekleşecek.

        Yıllardır birçok grup ve müzisyene davuluyla eşlik eden; aranjör/prodüktör olarak da birçok albümde yer alan Can Güngör, 22.30’dan sonra Beyoğlu Hayal Kahvesi sahnesinde...

        94.5 Rock FM’de hazırladığı Ozzy ile Türkçe Rock programıyla popüler olan Ozzy, saat 22.00’de senfonik rock grubu Boşluk konseri öncesi geceyi canlandıracak. Konser Sokak Sahne’de.

        18.06.2015

        Sumahan on the Water Hotel bünyesinde hizmet veren Tapasuma’da perşembe geceleri canlı DJ performansları devam ediyor. Boğaz manzarasına karşı DJ Murat’ın kabinde olacağı gecede çok eğleneceksiniz.

        43. İstanbul Müzik Festivali’nin adından en çok bahsedilen ve ilk defa festival için bir araya gelen sanatçıların verdikleri birbirinden renkli konserlerin adresi olan Festival Buluşmaları’nda; Borusan Quartet Avrupa’nın en seçkin yaylı topluluklarından Cuarteto Casals ile sahnede olacak. Konser 21.00’de Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Kültür Merkezi’nde.

        Rock müziğin sevilen ismi Bulutsuzluk Özlemi, 22.30’dan sonra Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde bir konser verecek.

        İZMİR

        Orgun Çılgın Virtüözü: Cameron Carpenter konseri, 21.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi sahnesinde izlenebilir.

        19.06.2015

        Avusturya Kültür Ofisi, 20.00 itibarıyla Schubertiade konserine ev sahipliği yapacak. Piyanist Ingolf Wunder ve Sascha El Mouissi, Minetti Quartet sahnede olacak.

        Rock’n Roll, blues, rock ve funk olmak üzere birçok tarzda müzik yapan Fakir Blues Band, 22.00’de Sokak Sahne’de olacak.

        Living Room sahnesi 22.00’den sonra İpek Dinç Yüce ile Önder Focan Trio konserine ev sahipliği yapacak.

        Eğlenceli sahne performanslarıyla sevilen Raba Di Babba grubu, 22.00’de Kılçık Mekan sahnesinde bir konser verecek.

        YEME İÇME

        3. nesil kahve dükkânlarının öncülerinden MOC Istanbul yeni şubesini Suada’da açtı. Altı çeşit alkollü kahve kokteyli, dondurma ve frozen’lardan oluşan mönü, tüm yaz boyunca Suada müdavimleriyle birlikte olacak. Suada için özel olarak hazırlanan mönüde yer alan Türk kahveli özel kokteyl ve anasonlu cold brew seçenekleri, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

        İtalyan mutfağından vazgeçemeyenlerin adresi Trattoria La Scarpetta, yaz sezonu için baştan sona yeniledi. Zengin sarap kavı ve sezona özel hazırladığı seçeneklerle misafirlerine lezzet dolu bir deneyimin kapılarını açan Trattoria La Scarpetta’nın yaz için hazırlanan ve şehrin göbeğinde eşsiz bir açık hava deneyimi sunan arka bahçesi, yazı İstanbul’da geçirenlere uygun bir seçenek.

        Heybeli Ada sahilinde, denize cepheli konumuyla misafirlerini ağırlayan Neşeli Lokanta meze çeşitleri ve deniz ürünlerinden oluşan mönüsüyle yaz aylarının keyifli mekânlarından biri olacak.

        Bir asırlık deneyimini, yenilikçi ve dinamik üretim anlayışı ile birleştiren Kemal Kükrer geliştirdiği lezzetler ile fark yaratıyor. Kemal Kükrer’in tüm Türkiye ile buluşturduğu tatlardan biri de Çukurova’ya has Şalgam Suyu. Şalgam Suyu, kışın hastalıklara karşı direnci artırmakla kalmıyor, fazla kilolardan kurtulmaya da yardımcı oluyor. Sıfır şeker oranıyla şeker hastalarının da rahatlıkla içebileceği şalgam suyu, kalp damar sağlığını da olumlu etkiliyor.

        FESTİVAL

        Yaz aylarının beklenen festivallerinden biri olan One Love, bu hafta sonu Life Park’ta gerçekleşecek. Love, Union ve Into The Woods isimli 3 farklı sahnede, 13 yabancı, 21 yerli toplam 34 isim 50 saat süren müzik performanslarıyla sahnede olacak. Bugün Love sahnesinde, James Blake, Hot Chip, Metronomy, Sattas, Kim Ki O ve Palmiyeler merakla beklenen performansları ile festivalcilerin karşısında olacak. Union Sahnesi’nde ise eğlencenin ritmini Everything Everything, Fink, Sapan, The Away Days, Biz ve Adamlar belirleyecek. Elektronik müziğin hâkim olduğu üçüncü sahne Into The Woods’ta ağaçların arasında yaratılan doğal kulüp ortamında ise Darren Roach, Dayko&Jamiryo, Ahmet Şendil, Yunus Emre, Sevil Soylu ve Deniz Kabu sahne alacak. Yarın, Love Sahnesi Tom Odell, Little Dragon, Austra, Ceylan Ertem, 123 ve Norrda’ya ev sahipliği yapacak. Union Sahnesi’nde, Julian Casablancas + The Voidz, José González, The Ringo Jets, Can Güngör ve Barış Demirel merakla beklenen performanslarıyla festivalcilerle olacak. Into The Woods sahnesinde ise Slow Hands, Loulou Players, Cem Salman, Ali Murat Karakuş ve Batu Çelik yer alacak.

        Bu hafta sonu takip edilebilecek diğer bir festival ise Alcatel Onetouch. İbiza partilerinin aranılan isimleri, tekno müziğin başarılı temsilcilerinden Gel Abril ve Gregor Tresher’ın konuk olacağı festival, müzikseverlerin hafızalarından silinmeyecek. Bugün saat 18.00-24.00 arasında Ortaköy’de kurulacak festival alanında DJ setinin başında olacak deneyimli isimler, performansları ile izleyenlere keyifli saatler sunacak. Katılımın ücretsiz olduğu festivalin açılışını ise Türkiye’de elektronik ve tekno müziğin tanınmış isimlerinden DJ Tangun ve DJ Yunus Emre gerçekleştirecek.

        Hafta sonu evden çıkmadan, oturduğunuz yerde festival takibi de bir alternatif olabilir... ABD’nin en geniş skalada müziği dinleyicilerle buluşturan festivallerinden olan Bonnaroo, 11-14 Haziran tarihlerinde Tennessee’nin Manchester kentinde yapılacak. Festivalin son iki gününü online olarak RedBull. TV’den izlemek mümkün. Billy Joel, Mumford & Sons, Kendrick Lamar, Robert Plant, My Morning Jacket, Alabama Shakes, Childish Gambino, D’Angelo, Slayer, Ben Harper, Belle & Sebastian gibi sanatçıların başı çektiği performanslar dinleyicileri cazdan metale müziğin her türüyle buluşturacak.

        SERGİ

        İzmir Fransız Kültür Merkezi, 10 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında, 1978 yılından bu yana Paris’te çalışmalarını sürdüren sanatçı Selçuk Demirel’in 19742014 yılları arasında basında yer alan çizimlerinden yapılmış bir seçkiyi İnsanoğlu Kuş Misali başlığı altında İzmir’de ağırlıyor.

        Kendisini Çağdaş Sanata Ulaşmanın En Kolay Yolu olarak tanımlayan Artnivo.com, yıl sonuna kadar Zorlu PSM Sanat Galerisi’ne konuk oluyor. Sıra dışı, deneyimlenebilen ve genç sanatçıların yeni medya kullanımlarına ağırlık verdiği projeleriyle dikkat çeken galerinin ilk projesi bir karma sergi olan The Journey to Me (Kendime Yolculuk). Sergi 3 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak. Genç sanatçıların portre üzerinden kendi üsluplarını geliştirme biçimine odaklanan sergi, Alper Aydın’ın otoportre niteliği taşıyan heykelinden esinleniyor.

        Galatea Art Galeri 31 Temmuz’a kadar İstanbul gravürleri, İstanbul’a farklı bakış, figüratif sanat temalı eserlerin yer aldığı Her Oda Başka Sanat isimli projeye ev sahipliği yapıyor.

        İstanbul Modern’in The Museum of Modern Art (MoMA) ve MoMA PS1 işbirliğiyle gerçekleşen YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı’nın ikinci geçici yapısı Katı Olan Her Şey ve uluslararası YAP 2014-2015 Finalistleri sergisi ziyarete açıldı. Prof. Dr. Suha Özkan’ın başkanlığında mimarlık uzmanları, İstanbul Modern ve diğer YAP: Yeni Mimarlık Programı temsilcilerinden oluşan seçici kurulun finale kalan beş mimarlık oluşumunun önerileri arasından seçtiği Katı Olan Her Şey projesi, İstanbul Modern’in üzerinde bulunduğu bölgenin endüstriyel tarihinden beslenirken hem geçmişe dair bir hatırlatma yapıyor hem de geleceğe daha eleştirel bakmayı öneriyor.

        Zoom TPU, Arman Suciyan, Yavuz Ergun, Nejla Güvenç, Neşe Çoğal, Güneş Özmen ve Tan Taşpolatoğlu gibi sanatçı ve tasarımcıların katıldığı Maddenin Halleri III isimli sergi, 5 Eylül’e kadar Armaggan Art & Design Gallery’de görülebilir. Sergide; sanat eserinin ve ürünün en önemli yapı taşı olan ‘malzeme’ ele alınıyor. Sergide, farklı disiplinler, malzemeler ve bakış açıları üst bir konseptte bir araya geliyor.

        SAHNE

        Bugün, en sevilen masal kahramanlarından Pinokyo, yarın ise Minik Maymun Muki adlı tiyatro oyunu Trump Çocuk Katı Sahnesi’nde sergilenecek. Her iki tiyatro oyunu da saat 13.00’te başlayacak ve katılım ücretsiz...

        Nilgün Belgün’ün hayat hikâyesinden ve anılarından yola çıkarak sahnelediği Aşk ve Komedi isimli müzikli danslı gösterisi, bu akşam Akbatı Festival Park alanında 20.30’da izlenebilecek.

        VİZYON

        Ethem Sarısülük için mücadele Haziran Yangını’nda...

        Gürkan Hacır’ın yönettiği belgesel film Haziran Yangını, Gezi direnişi sırasında Ankara’da polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük’ün hayatını gözler önüne seriyor. Belgesel, 2013 Mayıs’ında Taksim Gezi Parkı’na bir kışla ve AVM yapılmak istenmesi üzerine İstanbul’da başlayan eylemleri anlatarak başlıyor, polis müdahalesine ve Ankara’ya odaklanıyor. 1 Haziran’da Kızılay Meydanı’nda 26 yaşındaki Ethem Sarısülük başından aldığı kurşunla ağır yaralanıyor ve hayatını kaybediyor. Ethem’in ardından ailesi büyük bir hukuk mücadelesine girişiyor...

        Jurassic World heyecanına hazırız

        Colin Trevorrow’un yönetip Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins ve Nick Robinson’in rol aldığı Jurassic World, haftanın heyecanla beklenen filmi... Zach ile Gray, anneleri tarafından Jurassic World’de birkaç gün geçirmeleri için gönderilmiş olsalar da Jurassic World’ün her köşesini denetleyen azimli bakıcı Claire’in iki ziyaretçi çocuğa ayıracak vakti yoktur. Onlara park biletleri verir ve parkı keşfetmeleri için gönderir... Sonrası aksiyon, heyecan ve macera!

        Haz dünyasından kaçış Vice

        Brian A. Miller’in yönetip Bruce Willis, Thomas Jane, Ambyr Childers ve Bryan Greenberg’in rol aldığı Vice, mühendislik harikası yapay bir kadının haz yaşatmak için kurulmuş olan Vice dünyasından kaçıp onu orada tutanlardan alacağı intikamın hikâyesi...

        Sarayda Küçük Karmaşa

        Alan Rickman’ın yönetip Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Alan Rickman ve Stanley Tucci’nin rol aldığı Küçük Karmaşa, 1600’lü yıllarda geçiyor. Peyzaj mimarı Sabine’ye bir gün beklenmedik bir davet gelir. Sabine, Kral 14. Louis’nin sarayında çalışmak için görüşme gerçekleştirir. Kral’ın tasarımcısı Andre, Sabine’i Versay Sarayı’ndaki ana bahçelerden birini dizayn etmesi için seçer...

        Bir Ajan’ın trajikomik sıkıntıları!

        Paul Feig’in yönetip Melissa McCarthy, Jason Statham, Jude Law ve Rose Byrne’in rol aldığı Ajan, tam bir ajan filmi kadar ağır ama bir o kadar da komik olsun istenmiş. Susan Cooper, masa başı çalışan alçakgönüllü bir CIA analisti, aynı zamanda en tehlikeli görevlerin ardındaki duyulmamış kahramandır. Ancak partneri ve diğer gözde ajan deşifre olunca, öldürücü silah tüccarlarının dünyasına sızmak ve dünya çapında bir felaketi önlemek için gönüllü olur...

        TATİL

        Etstur’un gemileri yeni rotalarıyla, üstelik vizesiz, serüvenlerine davam ediyor! Cruise anlayışına farklı bir boyut getiren Etstur’un yüzen otelleri Aegean Paradise ve Aegean Odyssey, yeni rotalarıyla 2015 yazına da damga vuracak. Gemiler, misafirlerine mavinin en güzel tonlarında seyahat etmenin keyfini yaşatmaya devam edecek. Aegean Paradise gemisi bu yaz farklı rotalarla yola çıkıyor. Mikonos, Pire, Santorini, Rodos’tan sonra Siros ve Naxos adaları da bu yıl gemi turlarının rotasına ekledi. 8 Temmuz’da Çeşme’den ilk seferine çıkacak Aegean Paradise ya da 17 Temmuz’da İstanbul’dan masmavi sulara açılacak olan Aegean Odyssey ile yolculuğa çıkmak istiyorsanız yer ayırtmak için elinizi çabuk tutun.

        Yılın en güzel günlerinde ılık meltem esintisiyle dinlenmek ve derin bir nefesle huzur isteyenler için MŎLA Cunda Hotel keyifli bir seçenek sunuyor. MŎLA Cunda, hafta sonu Tuvana Sarasai Aktulga ile yapılacak nefes terapisi ve Ege mutfağı seçkileriyle kendini yenilemek isteyenleri bekliyor. Yazın ilk günlerinde daha enerjik, daha rahat ve daha neşeli olmak isteyenler Iyengar Yoga Eğitmeni ve Nefes Terapisti Tuvana Sarasai Aktulga ile bu hafta sonu MŎLA Cunda’da buluşuyor.

        BAŞKA NE VAR?

        Karaköy’ün pazar yeri Souq, bu hafta “Sayfiye” temasıyla kuruluyor. Mayodan bikiniye, havludan peştemale, plaj kıyafetinden kitaba kadar yaz tatilinde ihtiyacınız olan özenle seçilmiş her şeyi bir arada bulabileceğiniz Souq Sayfiye’de, tatile hazırlık var!

        Bakırköy’de sinema günleri başlıyor: CineTruck adını taşıyan yaz boyunca Bakırköy’ü gezecek olan gezici sinema Bakırköy halkı 2015 yılında vizyona girmiş onlarca yerli filmi ücretsiz izleme olanağına kavuşacak. Belediyeye ait, ömrünü tamamlayan hurdaya ayrılan su tankeri, usta ellerde gezici sinemaya dönüştürüldü. Ağırlıklı olarak yıl vizyona giren yerli filmlerin gösterileceği CineTruck etkinliği çerçevesinde halk, gösterim öncesi gerçekleştirilecek olan söyleşilerde filmlerin oyuncuları, yönetmenleri bir araya gelerek sohbet etme olanağına da sahip olacak.

        2012 yılından bu yana haziran ayının ikinci cumartesi günü kutlanan Global Wellness Day (GWD), “İyi Yaşam Günü” olarak Türkiye’de doğdu, dünyaya yayılıyor... 13 Haziran’da (bugün) iyi yaşam bilincini artırma hedefiyle, 5 kıtada 71 ülkede aynı anda iyi yaşamı destekleyen etkinliklerle kutlanacak Global Wellness Day, İstanbul Maçka Parkı’nda 5 kıtaya canlı bağlantı ile izlenebilecek. Herkese açık ve ücretsiz GWD kapsamında tüm gün Ayşe Tolga ile İyi Yaşam sohbeti, Dr. Ayşegül Çoruhlu ile Alkali Beslenme, Ayşegül Demirsoy ile Zumba, Cenk Özyılmaz ile Fit Cook, Eser Mutlu ile Kahkaha Terapisi gibi etkinlikler takip edilebilecek.

        Özel tasarım takılar, el işi deri aksesuvarlar, son moda çantalar, vintage aksesuvarlar, özgün emayeler, rengârenk geçici dövmeler ve yazın tüm renklerini yansıtan birbirinden zevkli ürünler; bugün 12.00-20.00 saatleri arasında, Kanyon’da... Takı Makı Kanyon’da özenle seçilmiş ürünleri keşfe çağırıyor.

        Red Bull Son Şampiyon turnuvası, Türkiye’nin en iyi Dota 2 oyuncularını kozlarını paylaşmaya davet ediyor. Türkiye’den 256 takım ve 1200’ün üzerinde Dota 2 oyuncusunun katılacağı etkinlik yarın 13.00’te Volkswagen Arena’da başlayacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ