Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Antalya Manavgat'ta yapılan karpuz festivalinden, birbirinden ilginç karpuz şekiller ortaya çıktı
        1

        Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde bu yıl 9’uncusu düzenlenen Karpuz Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

        2

        Belenobası Mahallesi'nde düzenlenen festivale CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara ve Mustafa Akaydın, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

        3

        Festivalin sunuculuğu yapan komite başkanı Mustafa Erol, konuşmasında protokol üyelerinden bazılarının ad ve soyadını yanlış söyledi. Erol, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ı "Prof. Dr. Mustafa hazretleri" şeklinde anons etti. Erol, daha sonra vatandaşlardan gafları için özür diledi.

        4

        Festivalde, Kafkas Halk Dansları Topluluğu gösteriler yaptı. Hasan Kurt ve Ankaralı Ayşe Dinçer'in konser verdiği festivalde, karpuz ağalığını 16 bin 200 lira ile işadamı Mustafa Akkuş kazandı.

        5

        Festivalde otellerin aşçıları da karpuz üzerine yaptıkları resimlerle yarıştı. Yarışmada birinciliği Ahmet Barış Cengiz, ikinciliği Yaşar Pekşen, üçüncülüğü de İdris Demirtaş elde etti. Dereceye girenlere para ödülü verildi.

        6

        Festivalde, 'En İyi Karpuz Yetiştirme Yarışması'nda Belenobası Mahallesi'nden 25 yetiştirici yarışırken, birinci olan Hasan Deniz 2 bin, ikinci Hasan Sargın 1500, üçüncü Latif Balkan ise 1000 karpuz fidesiyle ödüllendirildi.